LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Taunon kanssa heivattiin viitisenkymmentä kolmemetristä...

Erikoisvahvoja kipsilevyjä ja luovutus
01.10.03 18:55 :: Kommentit (0)

Taunon kanssa heivattiin viitisenkymmentä kolmemetristä erikoisvahvaa kipsilevyä autotalliin siistille läjälle. Jotenkin vaan nämäkin osaavat painaa melko runsaasti. Hormin tiilet, autotallin nosto-ovi ja toinen varaston ovi olivat ilmestyneet päivän aikana tontille.

Kastellin miehet olivat tekemässä yläkerran osuutensa päivällä. Illalla vanhempi rakennuspäämies allekirjoitutti minulla talon luovutuspaperit. Todella hyvä ja asiantunteva työmies tämä Hannu oli, hyvää jatkoa vaan koko porukalle.

Eipä siinä sitten muuta tullut tehtyä. Jotenkin jäävät vajaaksi nämä rakennuspäivät, kun pitää "oikeissa" töissä päivät huhkia ylitöitä ja illalla on heti pimeä.

Dave Shealta (Mezzoblue) tuli tänä...

CssZenGarden
02.10.03 08:08 :: Kommentit (2)

Dave Shealta (Mezzoblue) tuli tänä aamuna sähköpostia. Hän oli hyväksynyt winamp3-lookalike ehdotukseni CssZenGardenin Themes and Lookalikes -osastolle. Se tekee minusta ensimmäisen suomalaisen, joka on näille maailmalla erittäin arvostetuille css-sivuille hyväksytty. Woah.

Panelointi edistyy ja parveke alkaa...

Ulkoverhousta ja parveke
03.10.03 11:30 :: Kommentit (0)

Panelointi edistyy ja parveke alkaa saamaan muotoaan, aluslattia on jo valmis. Reunapellin kanssa oli hankintapäälliköllemme Taunolle tulla kömmähdys värin suhteen, mutta maalilla siitä selvittiin.

Tauno Jorma asenti eilen väliaikaisen oven munalukkoineen etuoven paikalle. Nyt tarvitaan jo avainta sisäänpääsyyn. Kastellin ovetkin saapuivat autotalliin odottamaan vuoroaan.

Soitin putkimies-Karille aikatauluista. Lupasi tulla maanantaina tsekkailemaan tilannetta ilmanvaihdon asennuksen aikataulun osalta.

Fortumin miehet olivat jatkamassa omaa lyhyeksi jäänyttä sähkökaapeliansa ja kun täällä päin kerran olivat niin suorittivat samalla normaalisti muistaakseni 60 euroa maksavan sähkötaulun siirto-operaation ilmaiseksi.

Pikkusiskoni Heli meni naimisiin rallimies...

Helin ja Jussin häät
04.10.03 16:12 :: Kommentit (3)

Pikkusiskoni Heli meni naimisiin rallimies Jussi Kivimäen kanssa. Juhlat olivat vauhdikkaat, jätän yksityiskohdat paikallaolijoiden tietoon. Onnea vielä hääparille.

Soitin Lämpötaloon kyselläkseni vielä hieman...

Lämpöässäutelua
06.10.03 15:10 :: Kommentit (0)

Soitin Lämpötaloon kyselläkseni vielä hieman epäselväksi jäänyttä Lämpöässäni kätisyyttä. Samalla sovittiin alustavasti lämpöpumpun asennusta ja lämpöjen päällelaittoa lokakuun lopulle. Lattiavalu on saanut kuivaa rauhassa viitisen viikkoa siihen mennessä ja sen pitäisi olla riittävä aika kuivamiseen koleahkoissa olosuhteissa.

Iltasella kävin tarkistamassa Jorman, Epan...

Lisää ruoan puolikkaita
06.10.03 19:10 :: Kommentit (0)

Iltasella kävin tarkistamassa Jorman, Epan ja Taunon päiväisen ahertamisen tuloksen. Piippu oli jo melkein puolikasvuinen ja parvekkeen ulkoverhous täydellinen.

Naapurin Elisa oli omalla tontillaan siivoamassa. Heidän pihaansa kärrätty vaihtolava oli lähdössä huomenna, eikä tavaraa tuntunut löytyvän tarpeeksi, joten kiikutin Saken kanssa meidänkin pihaan kertyneet rojukasat samaan läjään.

Tuleva naapurimme käväisi tontilla kuulemassa meitä rakennuslupahakemuksen tiimoilta.

Siivosimme illalla Sannan kanssa päärakennuksen...

Sisäsiistejä
07.10.03 19:00 :: Kommentit (0)

Siivosimme illalla Sannan kanssa päärakennuksen sisäpuolen laudankappaleista ja karhunvillasilpusta. Vauhtiin päästyämme Sanna lakaisi vielä koko lattian ja minä heittelin karhunvillapaketteja yläkertaan. Kyllä siellä nyt kelpaa sirkkelöidä.

Ulkoverhouspanelointi edistyy myös pikkuhiljaa niin autotallin kuin päärakennuksenkin osalta. Autotallin seinustalle ilmestyi Tukevan kaikki turvallisuusmääräykset täyttävä traktorilla liikuteltava tellinki ylimpiä paneeliasennuksia helpottamaan.

Aamulla soitin Raimo Korjoselle, joka...

Maapiiri pieni pyörii
08.10.03 17:05 :: Kommentit (0)

Aamulla soitin Raimo Korjoselle, joka oli lupautunut salaojakoneensa kanssa pellollemme tonkimaan mäyrän lailla. Vettä tuli taivaalta sen verran, että Raimo epäili hankkeen kannattavuutta, joten lähdin rahatöihin. Iltapäivällä Tauno kuitenkin soitti ja sanoi, että putket ovat nyt savikossa. Olivat sitten päättäneet kaikesta huolimatta aloittaa, hieman oli ollut kuraista, mutta työ tuli tehtyä. Taunon golem-haalarit olivat kyllä melkoinen näky.

Jorma touhusi sisähommia ainakin sen verran, että autotallin teknisellä tilalla on nyt seinät. Piipun muuraus lähti myös käyntiin.

Iso-Arska on nyt sitten Kalifornian kuvernööri. Onko tämä nyt sitten uutinen vai loppukevennys, siihen en ota miestä tuntematta (kuin Commando-elokuvista) sen enempää kantaa.

Käväisin ruokatunnilla tsekkaamassa tilanteen. Jorma...

Piippu kohoaa
09.10.03 10:45 :: Kommentit (0)

Käväisin ruokatunnilla tsekkaamassa tilanteen. Jorma muurasi savupiipun toista kerrosta ja piippu näytti älyttömän hyvältä. Putkimies Ala-mutka käväisi ilmoittamassa, että huomenna tulee asennusryhmä vetelemään ilmastointiputket paikoilleen.

Korjonen oli peittämässä maapiirin putkia saviseen peltoon.

Rakennustarkastaja Haapa-aho ja vastaava työnjohtajamme...

Rakenne- ja hormikatselmus
10.10.03 11:40 :: Kommentit (0)

Rakennustarkastaja Haapa-aho ja vastaava työnjohtajamme Paakkanen suorittivat rakennekatselmuksen. Huomautettavaa oli vain autotallin peräpäässä. Kattorakenteisiin pitää vielä kolmeen kohtaan lisätä vaakatukia rakennuksen vääntymisen estämiseksi.

Haapa-aho totesi myös melkein valmiin savupiipun samalla hyväksi, joten sekin katselmus tuli tehtyä samalla.

Rakenteisiin tehtiin myös pieniä muutoksia, että asentajat saivat piilotettua ilmastointiputkien kätevästi savupiipun taakse. Haapa-aho hyväksyi nämä ja saha lauloi.

Aamulla koolasimme, villoitimme (45 mm)...

Ilmastointilaiteen ja putkiston asennus
10.10.03 15:03 :: Kommentit (0)

Aamulla koolasimme, villoitimme (45 mm) ja levytimme Jorman ja Epan kanssa ilmastointilaitteen taakse tulevan seinäpätkän. Ilmastointiasentajat tulivat ja pätkäisivät koneen kiinni. Kone tuli sittenkin siihen mihin se alunperin suunniteltiin ja sopi siihen kuin nakutettuna. Välillä konetta tosiaan oltiin siirtämässä toiselle puolelle kodinhoitohuonetta, mutta asennus olisi ollut mahdoton sille paikalle.

Pyöreä äänenvaimennusputki havaittiin myös mahdottomaksi asentaa välipohjaan. Lattiaan olisi pitänyt tehdä kuhmu putken kohdalle. Joten asentaja kävi Sile-Sähköllä vaihtamassa pyöreän mallin neliskulmaiseen.

Piipun kanssa sählätty 12 cm, joka johtui piirustuksen eri versioista perustus- ja myöhemmässä vaiheessa saatiin myös hienosti hyödynnettyä ilmastointiputkille. Putket tulevat nyt kätevästi piiloon piipun ja seinän väliin.

Noiden kuvien kanssa kannattaa todellakin olla tarkkana jos niitä muutetaan jossain vaiheessa. Piippua jouduttiin siirtämään rakenteiden vuoksi 12 cm keittiöön päin. Samalla piippu myös käännettiin toiseen asentoon ja vaihdettiin puolen tiilen reiät. Meillä kaikkiin kuviin ei tuota piipun paikan vaihtoa oltu tehty tai ainakaan työmaalla ei joka vaiheessa ollut saman versionumeron omaavia piirustuksia.

Käväisin kyläkaupassa hakemassa ison läjän gyproc-ruuveja ja niihin sopivia päitä tulevaa levytystä varten.

Otin vapaapäivän töistä Aleksis Kiven...

Savupiippu
10.10.03 15:45 :: Kommentit (0)

Otin vapaapäivän töistä Aleksis Kiven kunniaksi ja kannoin Jormalle tiiliä ja laastia katon harjalle piipun loppusilausta varten. Aika hankalaa hommaa, neljä tiiltä kerrallaan sangossa ja noin joka toinen sangollinen kuraa. Katolla heilumiseen onneksi tottui aika äkkiä, aluskate ainakin auttoi huomattavasti, kun ei nähnyt muutaman metrin pudotusta allaan. Harjalla myös tuuli iloisesti ja Jorman ääreisverenkierto oli helisemässä. Piippua muurattiin kahdeksankymmentä senttiä katosta ylöspäin.

Joulupukilla saattaa pieniä vaikeuksia sisääntulon suhteen olla, piipussa on kaksi puolen tiilen reikää. Mutta kuten Sakke sanoi, että tulkoon sitten ovesta jos ei mahdu.

Eppa palasi taas ruotuun ainakin 75 % teholla pienen sairausjakson jälkeen ja teki alustavia sähköistyshommia. Olohuoneen valohimmennin ja -katkaisijajärjestyksiä muutettiin hieman. Alkuperäisessä kuvassa oli merkitty viisi himmennintä ja katkaisijaa yhteen ryhmään. Päätimme siirtää niistä kaksi toiselle puolelle huonetta. Viisi himmenintä päällekkäin näyttää jo aika juhlavalta eikä elefanttikaan muista mitä mistäkin tapahtuu.

Tauno verhosi autotallin päätyä, Eppa...

Autotallin ulkoverhous ja katon paikkaus
11.10.03 13:45 :: Kommentit (0)

Tauno verhosi autotallin päätyä, Eppa hoiteli sähköistyksien alustushommia ja minä tein teknisen kellarinluukkumme päälle kannen ja sirkkelöin paneeleita Taunolle. Ilma oli melkoisen kostea.

Pikku-Lauri ja -Henna tuotiin tontille. Tiilerin takka ja hella siis.

Torstaina havaitsimme pieniä vesilammikoita asuinrakennuksen lattialla eri kohdissa. Aluskatteessa siis oli pieniä reikiä. Kastellin kirvesmies Koivula käväisi katolla tänään ihmeaineensa kanssa. Reiät olivat luokkaa hieman noussut niitti, mutta viikon tihuutuksen ja tuulen yhteisvaikutuksesta vettä taloon pääsi. Kastellin talonrakennusohjekirja sattui vielä epäonnekseen olemaan juuri vesilinjalla ja muistuttaa nyt enemmän savett-paperia.

Käväisimme rakennuksella sunnuntaitsekkauksella ihan vapaapäivämielessä...

Autotallin räystäiden aluslaudoitus
12.10.03 16:25 :: Kommentit (1)

Käväisimme rakennuksella sunnuntaitsekkauksella ihan vapaapäivämielessä eilisen Jyväskylän keikan vielä hieman painaessa hartioita. Tauno paukahti paikalle autotallin räystäiden aluslautoja asentamaan. Auttelin sitten loppusuoran tellingeillä. Korkeimmat kohdat autotallin takapuolesta on nyt aluslaudoitettu. Laudat hakattiin kynän mitan välein paikoilleen.

Myin tänään yhden vanhoista kitaroistani....

Kramer
13.10.03 12:33 :: Kommentit (0)

Myin tänään yhden vanhoista kitaroistani. Olo on haikea. En ehtinyt edes ottaa viimeistä kuvaa kepistä. Tarpeettomastakin tavarasta luopuminen näyttää olevan vaikeaa. En ole soittanut kyseistä kitaraa aktiivisesti vuoden 1996 jälkeen ja kesästä asti se on matkustellut koekäytössä ympäriinsä, ja silti taskussani oleva rahatukko painaa häjysti.

Kramer American sarjanumero E11461 asuu nyt Oulussa. Siellä se ei ollutkaan koskaan käynyt, ainakaan minun matkassani.

Illalla villoittelin yksikseni Jorman päivällä...

"Viimeinen" kerros villaa
13.10.03 18:55 :: Kommentit (2)

Illalla villoittelin yksikseni Jorman päivällä koolaamia asuinrakennuksen ulkoseiniä, sisin villoitus 45 mm. Näiden villojen päälle ruuvataan seinälevyt. Ulkoseinien rakenne siis ulkoverhous, (tuuletusväli), tuulensuojalevy, villaa, muovi, villaa, gyproc.

Sakke ja Sanna saapuivat sulostuttamaan pimenevää iltaa vähän myöhemmin. Siivosimme hieman palikoita läjälle.

Päivällä Jorma ja Eppa virittelivät...

Välipohjan höyrynsulku ja villoitus
14.10.03 19:15 :: Kommentit (0)

Päivällä Jorma ja Eppa virittelivät välipohjan höyrynsulkumuovin koolauksineen paikoilleen. Myös sähköhommat etenevät tasaisesti Epan toimesta.

Illalla Tauno verhosi autotallin pihan puoleista päätyä. Itse villoitin asuinrakennuksen välipohjaa ja yläkerran seinien taakse jääviä tyhjiä tiloja. Tyhjiin tiloihin tuli kolme 100 mm villalevyä ja välipohjaan yksi 100 mm, paitsi reunoilla 300 mm matkalle toinen 100 mm.

Homma oli melko hidasta ja sainkin vain vaatehuoneen seinän takaisen pikkutilan villoitettua sekä hieman vaatehuoneen lattiaa. Taitaa olla sillä lailla, että "korkeat" paikat eivät enää huimaa.

Lopuksi kävin vielä hakemassa kyläkaupasta lyhyempiä ruuveja Epalle sähköhommia varten ja uuden puukon. Tuppeja työmaalta kyllä löytyy, mutta teristä tuntuu olevan pulaa.

Ilmastointimiehet olivat päivällä viritelleet lisää...

Villoitusta siellä ja täällä
15.10.03 18:55 :: Kommentit (2)

Ilmastointimiehet olivat päivällä viritelleet lisää putkia välipohjaan. Mutkia piti tehdä sen verran, että paketissa mukana tulleet välikappaleet eivät riittäneet. Pitänee kysäistä josko nämä ylimääräiset sälät saisi ilmastointipakettiin kaupan päälle. Kai ne putket olisivat riittäneet mikäli asennus olisi onnistunut suunnitelman mukaan, mutta todellisuus on paperilappusia ihmeellisempää.

Tommi ja Tauno olivat kalibroimassa traktorivetoista tellinkiä asuinrakennuksen päädyssä, kun saavuimme pelipaikalle.

Illalla villoitin Saken huoneen toisen päädyn seinäntakaisen tyhjän tilan. Samaan aikaan Sanna ja Sakke operoivat keittiön villojen kimpussa ja Tauno paukutteli autotallin pihanpuoleista päätyä kuntoon ulkoverhouksien osalta.

Kannattaa muuten lajitella villat kokojen mukaan heti, kun ne tontille saapuvat. Nyt niitä pitää etsiä ja siirrellä miten sattuu. Ja uskokaa, että tuota tavaraa on paljon enemmän kuin uskottekaan.

Muita huomioita ja tapahtumia tälle päivälle: Iltaisin ja aamuisin alkaa olemaan jo aika kylmä. Arvi Lind luki tänään viimeiset uutisensa. Ostimme xboxin ja Project Gotham Racingin.

Sannan, Saken ja Taunon kanssa...

Karhunvilla pistelee
16.10.03 20:00 :: Kommentit (1)

Sannan, Saken ja Taunon kanssa villoitimme ylä- ja alakertaa. Alakerrassa tuli erimielisyyksiä puukonkäyttöoikeuksista ja kohta pikku truupperia kuskattiin kohti mummin hoivaa. Välipohjasta tuli villattua puolet aulan lattiasta ja meidän makuuhuone on kokonaan valmis, alakerran ulkoseinien sisävilloitus edistyy myös. Karhupöly pistelee kurkkua ja kätösiä, vaikka on hanskat kädessä.

Illalla oli varsinainen x-files-sumu. Kun avasin ulko-oven ja astuin pilkkopimeään pihaan ja rakennuksen sisältä loistava valo heitti varjon tuohon sumuun, hetken näytti siltä, kuin olisin astunut ulos lentävästä lautasesta.

Yläkerran aulan villoitusta, ihan kevyesti...

Pieni villoitusrupeama
17.10.03 18:45 :: Kommentit (0)

Yläkerran aulan villoitusta, ihan kevyesti vain näin perjantain kunniaksi.

Kastellin Tusa toi vihdoinkin Kastelli-liivit. Aivan toivottuja kokoja ei kuulemma löytynyt, mutta lohdutukseksi saimme yhden ylimääräisen kappaleen liivejä ja muuta sälää. Saldoksi tältä käynniltä jäi: 2 kpl XL, 1 kpl S -rakentajan liivejä, uusi Kastellin tehoreppu, sisältö sama kuin aiemmassakin (näkkileipää, kahvia, red bullia, sisua) + bonuksena vielä iso säkillinen Kastelli-karkkeja.

Välipohjan villoitusta Taunon kanssa ja...

Villoitus is my business...and business is good
18.10.03 16:45 :: Kommentit (0)

Välipohjan villoitusta Taunon kanssa ja ilman. Saken huone oli enää tähteellä ja valmista tuli, vaikka ilmastointiputkia oli kyllä riittämiin hidastamassa hommaa.

Kuumimmat auringonsäteet käytimme maalausurakan lämmittämiseen. Sääennusteet näyttivät siltä, että tämä on viimeinen lähes kelvollinen maalauspäivä ja se käytettiin hyödyksi. Viimeiset ulkoverhouspaneelit tuli väritettyä ja se on hyvä se.

Illalla oli vuorossa tanssit, Esko...

Esko Rahkonen
18.10.03 23:59 :: Kommentit (0)

Illalla oli vuorossa tanssit, Esko Rahkonen yhtyeineen saapui Tuuriin 40-vuotisjuhlakiertueellaan. Rock-festarijärjestäjänä ja kaikenlaisia bändejä Tuurin nuorisoseuran lavalla nähneenä täytyy todeta, että tästä bändistä, ainakin laulajasta ja kitaristista huokui sellainen aitous, jota ei saa kuin vuosikymmenten marinaadissa. Varsinkin transvestiitti kitaristi teki todella vaikutuksen, siitä itsetunnosta voisi jakaa vasemmalle ja oikealle eikä miehestä huomaisi vielä mitään ja kitarakin soi kuin Tolosella. Eskokin oli pelimies, totesi Sakelle, että onpas siinä minun (siis Eskon) näköinen poika. Ja oli muuten ensimmäinen bändi, jolla oli bändäreitäkin. Rock-nööseillä riittää opettelemista, näiden ei tarvitse paiskoa televisioita.

Tauno raahasi Tukevan välivarastosta Timo-uunin...

Piipusta kun savu kohoaa
19.10.03 19:00 :: Kommentit (0)

Tauno raahasi Tukevan välivarastosta Timo-uunin taloon. Pienoisen virittelyn ja "tulta tuhkaluukkuun" -metodin avulla savut saatiin oikeaan osoitteeseen ja piipusta ulos.

Ilta vierähti kamiinan loimotuksen "lämmössä" villoitellessa Sannan kanssa alakerran seiniä. Homma tuli 95 %:sti valmiiksi, sitten tuli nälkä. Pätkin vielä polttopuita valmiiksi läjälle.

Aiemmin päivällä Tommi käväisi siirtämässä tellingit taas uudelle puolelle taloa. Vetotraktori jumittui pehmeää hiekkaan ja taas tarvittiin järeämpää kalustoa. Ahti ajeli pyöräkaivurilla paikalle ja teline saatiin kohdalleen. Pienimuotoisen siivouksen jälkeen pihapiirikin on nyt melkoisen siisti olosuhteisiin nähden.

Saken kovasti odottama ensilumi satoi tänään. Tosin melko vähän tuota tavaraa taivaalta saatiin.

Tauno ja Jorma hääräsivät päivällä...

Alakerta villoitettu
20.10.03 19:15 :: Kommentit (0)

Tauno ja Jorma hääräsivät päivällä maantienpuoleisen päädyn ulkoverhouksen kimpussa ja se tulikin valmiiksi. Lisäksi äijät saivat muutaman oven asennetuksi asuin- ja autotallirakennukseen sekä uretaania ikkunoiden ja ovien pieliin. Etuoveksi jätettiin vielä väliaikainen ratkaisu, etteivät vauhdikkaat työmiehet potki uksea piloille ennen aikojaan. Iltapäivän tunteina Tauno vielä aloitti yläpohjan villoituksen.

Itse saavuin illan kanssa yhtäaikaa pelipaikalle ja villoittelin loput alakerrasta.

Yläkerran kattovilloitusta. Yläpohjaan tulee kaksi...

Villaa
21.10.03 19:30 :: Kommentit (0)

Yläkerran kattovilloitusta. Yläpohjaan tulee kaksi 150 mm villalevyä kaltevalle osalle ja kolme 100 mm levyä katon tasaiselle osalle. En osaa sanoa, mistä tuo johtuu. Sakkekin pääsi omaan huoneeseensa tallustelemaan, vaikka lattiaa ei vielä olekaan.

Lopuksi nostimme Taunon kanssa parvekkeen oven Jormalle valmiiksi yläkertaan. Osaavat vaan ovetkin painaa.

Jorma törttäili päivällä uretaania ikkunoiden pieliin ja paukutti reunalautoja samaisiin ikkunoihin.

Hain ilmastointimiehien tilaamat lisämutkat ja muut putkikappaleet Alavudelta matka-huollosta, johon Sun-Air paketin laittoi tulemaan. Lähettivät tavaran ilman veloitusta, hieno homma.

Polkaisin tontille illan päälle ja...

Autotallin räystäsaluslaudat
22.10.03 19:00 :: Kommentit (0)

Polkaisin tontille illan päälle ja Taunohan siellä oli autotallin räystäiden aluspuiden kimpussa. Auttelin loput laudat kiinni talliin. Nyt on kaikki hankalimmat kohdat räystäspuista valmiina. Ovatkin aika kenkkuja asentaa loppujen lopuksi. Kylmäkin hieman oli.

Päivällä Jorma oli naputellut ikkunoiden reunalautoja ja ruuttailut uretaania sinne ja tänne, Eppa oli vedellyt sähköputkia asuinrakennukseen pitkin ja poikin.

Ahti toi kaivurin naapuriin, alkavat pohjien kaivun huomenna. Tosin siellä ei ollut mitään merkintöjä mistä pitäisi kaivaa. Kattotiilinippujen nostelu katolle sovittiin sunnuntaiksi.

Illalla kävin kansalaisopetuksen jälkeen hakemassa...

Ulkovalaisinkaupoilla
23.10.03 20:40 :: Kommentit (0)

Illalla kävin kansalaisopetuksen jälkeen hakemassa autotallin päätyyn valaisimen kyläkaupasta, valikoima oli melko heikko, mutta jonkinlainen starwars-itämaistyyppinen viritelmä käteen jäi.

Kauheasti tuntuu olevan kiireitä, rakennukselle ei meinaa ehtiä ollenkaan. Onneksi Jorma, Eppa ja Tauno ehtivät. Kaikki ovet, etuovea lukuunottamatta, ovat nyt asennettuna. Villoituskin on lähes valmiina myös yläkerrassa. Pihan puoleisen seinäntauksen matalan osan villoitus päätettiin tehdä puhallusmeiningillä, kun vaan Sähkö-Kauniston ilmastointimiehet saapuisivat joskus tekemään hommansa loppuun. Hieman vituttaa muuten keräillä tupakantumppeja samaisten tyyppien jäljiltä yläkerran villojen päältä ja muualta, mutta muuten hommat kyllä hoituvat sulavasti ja putket piilottuvat, vaikka suunnitelmista ei välillä mitään apua olekaan.

Jorma asensi kattoikkunat paikoilleen päivällä....

Psalmi 127 jae 2
24.10.03 17:40 :: Kommentit (0)

Jorma asensi kattoikkunat paikoilleen päivällä. Eppa hääräili sähköjen kimpussa. Tauno oli autotallin kimpussa, kun itse ehdin vain pyörähtämään tontilla pikaisesti. Hommat etenevät vauhdilla, vaikka työmiesten (tai ainakin yhden) mottona onkin tuo yllämainittu raamatun säe.

Oli aika vaihtaa renkaat talvimalliin.

Nyt oli katollakin jo tarpeeksi...

Tulkoon valo
25.10.03 12:00 :: Kommentit (0)

Nyt oli katollakin jo tarpeeksi liukasta ja lunta, joten oli oiva päivä nostaa kattotiilet katolle, Taunon kanssa merkitsimme ruoteisiin merkit tiilinippuja varten pitkän laudan avulla. 90 cm välein joka toiseen ruodepuuhun, ensimmäinen nippu 93 cm päähän katon laidasta. Konevoimaa vaan ei saatu paikalle, joten tiilien nosto jäi huomiselle.

Eppa asenti torstaina ostamani ulkovalon autotallin päätyyn. Ja valkeus tuli, tosin melko mitätön. Pitänee miettiä vielä jotain toisenlaista valonlähdettä.

Toinen oletettu tiilien katolle nosto...

Waiting for Godot part II
26.10.03 14:45 :: Kommentit (2)

Toinen oletettu tiilien katolle nosto -päivä. Konemiestä ei Saurakalliolla näkynyt, joten virittelimme muuta pientä sunnuntaipuhdetta. Kannoimme loput villat sisälle ja siivoilimme hieman.

Illan alla kampesin tontille Taunon...

Autotallin ulkoverhousta
27.10.03 17:50 :: Kommentit (0)

Illan alla kampesin tontille Taunon avuksi autotallin pystylaudoituksen osalle. Sahailin pätkiä valmiiksi ja Tauno rätki niitä kiinni. Tuuli oli aivan perkeleellinen, tuntui kuin ei olisi ollut vaatteita ollenkaan. Ja pimeäkin tuli alta aikayksikön. Lopuksi ei enää nähnyt oliko lauta naulattu vai ei, ja piti lopettaa.

Kylmyydestä ja lumesta suivaantuneena käväisin ostamassa turkishaalarit, lumikolan ja -lapion kyläkaupasta. Arvatkaa oliko seuraavana päivänä +8 astetta celsiusta mittarissa ja kaikki lumet sulaneet.

Ilmastointimiehet, Eppa ja Jorma jatkoivat taas hommiaan ilmastoinnin, sähköjen ja ulkoverhouksen viimeistelyn sekä uretaanin ruiskuttelun saroilla.

Erpiasta tuli 200 euron lasku...

Ilmastointijärjestelmä Erpia / Lämpötalo keskustelua
28.10.03 16:25 :: Kommentit (0)

Erpiasta tuli 200 euron lasku ylimääräisistä Sun-Air ilmastoinnin putkitavaroista, jotka tilattiin Air-wiseltä. Soitin EJ Panulalle ja kysyin sopimuksestamme luovuttaa ylijääneet tavarat takaisin lopuksi ja näin korvata nuo tilatut tuotteet, taisin samalla hieman arvostella tapojaan hoitaa hommia, mutta mies oli kuulemma toisessa puhelimessa ja lupasi soittaa takaisin. Ei soittoa illan aikana kuulunut.

Hieman ottaa pattiin maksaa LVI-suunnitelmista ja ilmastointijärjestelmästä maltaita (siis suunnitelma ja järjestelmä tilattiin samalta yritykseltä Erpia / Lämpötalo Seinäjoki), ja sitten kun ilmastointia aletaan toteuttaa niin huomataan, että suunnitelmat ovat mahdoton toteuttaa ja ilmastointi täytyy tehdä toisella tavoin. Ja sitten eivät enää Erpialta tulleet putkenmutkat ja välikappaleet olekaan oikeanmallisia. Niitä tilataan lisää, ja nyt he laskuttavat näistä lisää. Turha luulla, että maksan. Mielestäni nämä kuuluvat järjestelmään ja elleivät kuulu niin suunnitelma oli huono ja voin vähentää 200 euroa siitä laskusta. Loput turhat putkenmutkat ym. tavarat voin kyllä luovuttaa takaisin, enhän minä niillä mitään tee.

Iltapäivällä pätkimme Taunon kanssa autotalliin...

Keskuspölynimuriputkiston mallausta
28.10.03 17:55 :: Kommentit (0)

Iltapäivällä pätkimme Taunon kanssa autotalliin muutamat alimmat räystäsaluslaudat, jotka jäivät tellingeiltä laittamatta. Turkishaalarit olivat todellakin lämpöiset tälle yhtäkkiselle lähes trooppiselle ilmastolle.

Mallailimme myös hieman keskuspölynimurin putkistoa paikoilleen. Huomenna puhallusvilloitetaan yläkerran pihan puoleinen seinäntaus ja putket oli nyt huomattavasti helpompi asettaa kohdalleen.

Päivällä ilmastointimiehet, Eppa ja Jorma jatkoivat töitään, kukin tahoillaan.

Illalla kävimme Epan, Sanna ja...

Ulkovalaisinkaupoilla osa 2
28.10.03 20:00 :: Kommentit (0)

Illalla kävimme Epan, Sanna ja Saken kanssa ulkovalaisinkaupoilla kyläkaupassa. Sopivat löytyivät niin autotalliin kuin asuinrakennukseenkin. Asuinrakennukseen tulee kolme lyhtymallista patinoitunutta valonlähdettä eri puolille taloa ja autotallin oven yläpuolelle hieman modernimpi näkemys aiheesta. Aiemmin ostamamme kiinalais-starwarstyylinen valaisin laitetaan autokatokseen valoa ja iloa tuottamaan. Pihaan ostamme myöhemmin asuinrakennuksen lyhtyjen malliset hieman englantilais-henkiset kolmehaaraiset tolppavalaisimet. Kauppareissu sujui siis hyvin, Sakke vain lähti seikkailemaan ja pääsi kuulutuksiin asti.

Eppa asenti päivällä uuden valaisimen...

Puhallusvillaa ja miehistötappioita
29.10.03 17:55 :: Kommentit (5)

Eppa asenti päivällä uuden valaisimen autotallin oven päälle sekä muita sähköistyksiä ja Jorma viritteli ulkoverhouksen viimeistelyjä.

Illalla oli aika puhaltaa villaa, eikä mitä tahansa villaa vaan sukkanöyhtältä näyttävää ekovillaa. Tauno pääsi suuttimen pölyisempään päähän ja minä tumppasin pötyä syöttölaitteeseen. Suppilo kannattaa muuten pitää melko tyhjänä sulavan puhalluksen aikaansaattamiseksi. Eikä siinä kauaa nokka tuhissut.

Sakke löysi pahvilaatikosta kuolleen talitintin, ilmeisesti sama joka on kierrellyt yläkerrassa muutamana päivänä. Hautasimme linnun asiaankuuluvin menoin Saken kanssa LT:n taakse.

En ehtinyt päivällä paikalle ollenkaan....

Oletettu keittiösuunnittelu
30.10.03 21:33 :: Kommentit (0)

En ehtinyt päivällä paikalle ollenkaan. Jorma veteli yläkerran lattialle harvalaudoitusta, ja pääsikin puoleenväliin asti. Eppa teki tapansa mukaan sähköistyksiä.

Illaksi oli sovittu tapaaminen armoitetun taiteilijan ja keittiösuunnittelijan Katajamäen kanssa tontille, miestä ei paikalla kuitenkaan näkynyt, joten otin kuuman linjan auki. Kuume oli iskenyt, eikä numeroa ollut löytynyt. Keittiösuunnittelu siirtyi myöhemmäksi. Paria pistorasiaa päätettiin siirtää kolkyt senttiä oikealle. Sannallahan on keittiösuunnitelma jo melko tarkoin tehty, mutta halusimme vielä asiantuntijan lausunnon.

Perjantain kunniaksi jouduin jäämään puolentoista...

Yläkerran lattian harvalaudoitus edistyy
31.10.03 17:55 :: Kommentit (0)

Perjantain kunniaksi jouduin jäämään puolentoista tunnin ylitöihin, joten valoisa aika meni siinä. Eikä sitten illalla enää virtaa ollutkaan.

Jorma jatkoi yläkerran lattian harvalaudoitusta, joka on enää loppusilausta vaille valmis. Eppa laittoi ulkovalaistusta kuntoon asuinrakennuksessa. Lyhtymallisia lamppuja tuli etuseinälle ja kodinhoitohuoneen oven viereen, takaterassille on tulossa vielä yksi. Sanna hieman mietti lyhtyjen asennuskorkeutta, joka on melko matala, mutta katsotaan nyt kuinka lamput asettuvat.

<< syyskuu 2003 :: marraskuu 2003 >>