LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Otin vapaapäivän töistä Aleksis Kiven...

Savupiippu
10.10.03 15:45

Otin vapaapäivän töistä Aleksis Kiven kunniaksi ja kannoin Jormalle tiiliä ja laastia katon harjalle piipun loppusilausta varten. Aika hankalaa hommaa, neljä tiiltä kerrallaan sangossa ja noin joka toinen sangollinen kuraa. Katolla heilumiseen onneksi tottui aika äkkiä, aluskate ainakin auttoi huomattavasti, kun ei nähnyt muutaman metrin pudotusta allaan. Harjalla myös tuuli iloisesti ja Jorman ääreisverenkierto oli helisemässä. Piippua muurattiin kahdeksankymmentä senttiä katosta ylöspäin.

Joulupukilla saattaa pieniä vaikeuksia sisääntulon suhteen olla, piipussa on kaksi puolen tiilen reikää. Mutta kuten Sakke sanoi, että tulkoon sitten ovesta jos ei mahdu.

Eppa palasi taas ruotuun ainakin 75 % teholla pienen sairausjakson jälkeen ja teki alustavia sähköistyshommia. Olohuoneen valohimmennin ja -katkaisijajärjestyksiä muutettiin hieman. Alkuperäisessä kuvassa oli merkitty viisi himmennintä ja katkaisijaa yhteen ryhmään. Päätimme siirtää niistä kaksi toiselle puolelle huonetta. Viisi himmenintä päällekkäin näyttää jo aika juhlavalta eikä elefanttikaan muista mitä mistäkin tapahtuu.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa