LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Sannan, Saken ja Taunon kanssa...

Karhunvilla pistelee
16.10.03 20:00

Sannan, Saken ja Taunon kanssa villoitimme ylä- ja alakertaa. Alakerrassa tuli erimielisyyksiä puukonkäyttöoikeuksista ja kohta pikku truupperia kuskattiin kohti mummin hoivaa. Välipohjasta tuli villattua puolet aulan lattiasta ja meidän makuuhuone on kokonaan valmis, alakerran ulkoseinien sisävilloitus edistyy myös. Karhupöly pistelee kurkkua ja kätösiä, vaikka on hanskat kädessä.

Illalla oli varsinainen x-files-sumu. Kun avasin ulko-oven ja astuin pilkkopimeään pihaan ja rakennuksen sisältä loistava valo heitti varjon tuohon sumuun, hetken näytti siltä, kuin olisin astunut ulos lentävästä lautasesta.

Santra kommentoi 08.11.03 22:09

Mukava lukea rakentamisenne etenemisestä!

Villoitus, puuhista mukavin! Nuorempana pääsin tekemään moista kesätöinä oikein urakalla rakennustyömailla, oli työtä joka naisimmeiseltä katsottiin käyvän hyvin. Kahtapäivää pidempään en samoilla vaatteilla pystynyt hommaa tekemään. Kyllä oli mukava helteillä villoitella lätsä tiukasti päässä, maski naamalla, pitkähiaisella takilla, kumihanskat käsissä... Ennemmin kärsin kuumuutta kuin kutinaa! Oi niitä aikoja, huokaa konttorirotta...

Mutta asiaan. Jos innostutte oikein kovasti villoittelemaan ja muille villoittamaan aikoville: Karhunvillaa käsiteltäessä olisi hyvä käyttää hengityssuojainta. Keuhkoja suunniteltaessa ei osattu oikein ottaa huomioon, että ihminen voisi hengitellä teräväkiteisiä lasi(tai kivi-) hiukkasia, poistomekanismi on niille heikkotehoinen. Piilolasien käyttöä villoja käsiteltäessä kannattaa välttää, ettei raappiudu omat linssit. Suojalasien käyttö on suositeltavaa. Vaatteet tulisi vaihtaa työmaalla.

Lasivillan KTT: http://192.58.80.9/tt/kemkort/ipcsnfin/nfin0157.htm
Vuorivillan KTT: http://www.paroc.fi/insulation/rewww/paroctes.nsf/facc73bf0067319e4225668a00345c8d/677aa1cab05aa24dc225698500410712/$FILE/ATTWEL8F/Fi-korke.pdf

Kommentoi kaikkea ylläolevaa