LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Aamupäivällä Tommi soitti ja kysyi...

Tiilikateniput siirtyivät hieman ja nousivat muutaman metrin
01.11.03 15:45 :: Kommentit (0)

Aamupäivällä Tommi soitti ja kysyi olisiko tänään se päivä. Olin valmiina ja ampaisin tontille, Ahti olikin siellä jo kuormaajansa kanssa. Tauno tosin oli livahtanut aamulla Seinäjoelle uskoen, että Tukevan kaivurifirma olisi tänään ollut ylityöllistetty läheisen kyläkaupan työmailla, kauppa kiinni ja kaikki. Onneksi Seinäjoelta ei ole kuin 60 km ajomatka, joka taittuu melko nopeasti.

Töihin päästiin yhden maissa. Kauha lastattiin täyteen ja Ahti nosti sen katolle. Siitä sitten nippu (tai Taunon tapauksessa kaksi) käteen ja harjan yli toiselle lappeelle. Tätä jatkettiin kaksi ja puoli tuntia, tasaisesti ympäri kattoa tiiliä ripotellen. Pientä epäilystä materiaalin tasalaatuisuudesta heräsi, kun tuntui että pohjimmaiset tiilet painoivat huomattavasti enemmän kuin päällimmäiset. Homma kuitenkin tuli valmiiksi ja hiki pintaan. Tästä olikin hyvä ponnistaa illan Kuollut Etana -keikkaa kohti, kun olo oli jo valmiiksi kuin hakatulla.

Laitoimme Sannan kanssa vielä linnuille kauralyhteen keittiön ikkunan alle ennen iltaa ja rientoja.

Villoittelimme Taunon kanssa yläkerran kattoa,...

Kattopuhdetta
02.11.03 14:50 :: Kommentit (0)

Villoittelimme Taunon kanssa yläkerran kattoa, onkin muuten aika hankala saada villoja (3 X 100 mm) pysymään väleissään. Pari poikittaista rimaa toki helpottaa huomattavasti. Sateen loputtua Tauno siirtyi katolle tiilien pariin ja minä jatkoin yläkerrassa. Pari riviä kattotiiliä asettui kohdalleen.

Kolmelta olikin taas aika mennä hakattavaksi.

Päivällä Jorma ja Tauno pykäsivät...

Tiilikate
03.11.03 19:55 :: Kommentit (0)

Päivällä Jorma ja Tauno pykäsivät tiilikatteen kutakuinkin paikoilleen [myöhempi tarkistus: Eppa teki puolet katosta]. Nyt saa hanat aueta.

Villoitin illalla yläkerran makuuhuoneemme kattoa ja se tulikin yhtä väliä vaille valmiiksi. Villat puuttuvat enää yläkerran aulan katosta.

Sakke oppi ajamaan tänään polkupyörällä. Naapurin Nooran paksupalloinen oli sopiva polkulaitos harjoitteluun.

Kävin illalla hakemassa laatikollisen uretaania...

Lisää uretaania
04.11.03 19:44 :: Kommentit (0)

Kävin illalla hakemassa laatikollisen uretaania ovien ja ikkunoiden tiivisteeksi. Kuumeinen olo ja pisteeksi iin päälle silmälasit ottivat ja halkesivat keskeltä kesken kuumimman jamittelun.

Tauno, Eppa ja Jorma olivat katon kimpussa päivällä.

Kuume iski, joten tämäkin päivä...

Kuume
05.11.03 16:48 :: Kommentit (1)

Kuume iski, joten tämäkin päivä meni reisille. Tauno ja Eppa virittelivät ainakin yläkerran sähköistyksiä, putkivarauksia ja villoituksia.

Sähköasentaja Pienimaa soitteli internet-ongelmista, pyysin jaarittelun lomassa tarjouksen ja esitteen ihmekaapista, johon saa kaikki talon puhelin-, tietokone- ja televisiohässäkät kätevästi muokkailtavaan muotoon.

Lasit pysyvät juuri ja juuri koossa erikeeperin voimalla.

Tauno ja minä villoitimme yläkertaa...

Eristys harppoo eteenpäin karhun askelin
07.11.03 18:42 :: Kommentit (0)

Tauno ja minä villoitimme yläkertaa alkuillasta. Seinä alkavat olemaan kutakuinkin villassa. Ihan kaikkea ei voi vielä villoittaa, koska ilmastointityöt näyttäisivät olevan vielä pahaenteisesti kesken.

Jorma sai yläkerran harvalaudoituksen valmiiksi ja ikkuna- sekä ovitiivistyksetkin ovat hyvällä mallilla.

Velux-kattoikkunoista puuttui valokehykset, lyhyen velux.fi:n tsekkauksen jälkeen havaitsin, että kamppeet ovat ilmeisesti lisävaruste. Soitin kuitenkin asiasta Kastelli-edustajallemme Marko Tusalle, joka ilmoitti olevansa nykyisin rekkakuski ja pyysi soittamaan veljelleen, joka on myös Kastelli-edustaja. Veli antoi työpäällikön numeron. Soitin työpäällikölle, joka sanoi Veluxin valokehyksien olevan niin kelvottomia tarkoitukseensa, että Kastelli on lakannut tarjoamasta niitä kattoikkunoiden mukana. Kuulemma useimmissa tapauksissa on paljon helpompi tehdä itse kipsilevystä kehykset kuin yrittää saada originaali-valokehyksiä mahtumaan.

Loppukevennykseksi illalla oli vielä kyläkaupalla ilotulitus. Pauke oli kovaa ja tulitus värikästä.

Tauno asenteli kattopellityksiä ja harjatiiliä...

Harjatiiliä ja savua
08.11.03 15:10 :: Kommentit (0)

Tauno asenteli kattopellityksiä ja harjatiiliä paikoilleen. Minä siivoilin pihapiiriä ja poltin roskia. Märät pahvilaatikot savuttavat muuten aika melkoisesti. Sopivasti oli vielä matalapaine ja kaikki savut jäivät aukealle leijailemaan.

Kannoin Tiileritakan ja -lieden laastit ja oheistarvikkeet taloon sisälle. Sähkö-Kauniston ilmastointimiehiä ei ole vieläkään näkynyt, vaikka ihan itse lupasivat tulla jo aikoja sitten, nyt alkavat jo muidenkin hommat hidastua.

Illalla olikin taas vuorossa tanssijärjestäminen. Tällä kertaa lauteille astuivat Eino Luostarin orkesteri ja Birgitan karaoke. Eino Luostari oli tehnyt 54 vuotta keikkoja eikä ollut kuulemma koskaan saanut syödä ilmaiseksi niin paljon sämpylöitä ja höyrymakkaroita kuin meillä. Pienilläkin asioilla voi saada ihmiset onnellisiksi.

Kävimme illalla Sannan ja Saken...

Porrasasiaa
10.11.03 18:00 :: Kommentit (0)

Kävimme illalla Sannan ja Saken kanssa tsekkaamassa olisiko sopivaa työtä rakennukselle ilmaantunut. Ilmastointimiehet eivät näköjään vieläkään olleet tehneet hommaansa loppuun, joten villoituksen saimme unohtaa. Jorma oli iskenyt pesuhuoneemme kantavien tiiliseinien tähtäyskulmapukit pystyyn. Voimme olettaa, että seiniä alkaa kohta nousta.

Mittasimme portaiden aukon ja teimme illan päälle vielä tarjouspyynnön Westwoodin porrasosastolle. Hovi-portailla oli myös jotain silmiin osuvia porrasratkaisuja. Katsellaan nyt miltä tarjoukset näyttävät.

Tauno villoitteli autotallin teknisen tilan...

Syksyn viimeisimpiä sutaisuja
11.11.03 19:39 :: Kommentit (0)

Tauno villoitteli autotallin teknisen tilan kattoa, kun saavuimme iltapäivällä paikalle. Maalasin kuistin ulkoverhouslaudat huomista varten valmiiksi, maalauskeliä vaan vielä riittää. Sanna ja Sakke siivosivat asuinrakennuksen siistiin kuntoon.

Lukkoasioistakin keskusteltiin, vielä ei päätetty otetaanko kaikki lukot (asuinrakennus 4+1 kpl) sarjoitettuna samalle avaimelle vai jollain muulla systeemillä. Pari takaoveahan voisi jättää myös ilman ulkoa-avattavaa lukkoa, käytännössä vain etuovesta ja khh:n sivuovesta tullaan kulkemaan avaimella sisään, mutta murtoturvallisuus kyllä kasvaa lukon myötä. Autotallissakin on vielä muutama ovi odottelemassa (ehkä munalukkopohjalta).

Naapurit lainasivat Taunon kuramyllyä omaa huomista anturavaluaan varten.

Ilmastointimiehet olivat käyneet päivällä, joten...

Vielä villoitusta
12.11.03 20:00 :: Kommentit (0)

Ilmastointimiehet olivat käyneet päivällä, joten pääsin jatkamaan makuuhuoneen katon villoitusta. Yksi miehistä oli meinannut pudota putkien parista alas ja osa aikaisemmista villoista repsotti katossa. Valmista kuitenkin tuli.

Jorma paukutti kuistin ulkoverhouksen paikoilleen. Pienimäen Hannu toi päivällä sähkömittarin ja Eppa viritteli sen eteiseen lähes paikoilleen.

Illalla kävimme vielä sähköistys- ja ulkovalaisinkaupoilla Epan kanssa kyläkaupassa. Ostimme pari kolmihaaraista tolppaa pihaamme.

Eppa tekisi sähkömiehen hommia ja...

Leikitäänkö että
13.11.03 20:36 :: Kommentit (0)

Eppa tekisi sähkömiehen hommia ja Tauno villoittaisi yläkertaa. Jorma tekisi sitä mitä timpurit tekee niin kuin olisi koko viikon tehnyt ja edellisetkin viikot, luultavasti viime aikoina jonkinnäköisiä tiivistyshommia ja ulkoverhouksen viimeistelyä. Minä en ehtisi koko iltana ollenkaan työmaalle leipätöiden painaessa päälle ja iltamyöhä menis xboxin modauksessa. Ja sitten ne kaikki menis nukkumaan onnellisina.

Kirjoitin päivällä EJ Panulalle Lämpötaloon...

Huuliharppukostaja ja villaa piiloon
14.11.03 16:30 :: Kommentit (0)

Kirjoitin päivällä EJ Panulalle Lämpötaloon sähköpostin, jossa kyselin taannoisesta lupauksesta soittaa kun toinen puhelu loppuu. Iltapäivällä Erkki sitten soitti. Pääsimme sopimukseen, että en maksa Sun-Airin ylimääräistä laskua ja vaimonsa tulee hakemaan huomenna lauantaina loput ilmastointivermeet. Yläkerran lattialämmitysasennus sovittiin samalla viikon päähän maanantaille ja lämpöpumppuasennus saman viikon perjantaille. Maanantaihin mennessä siis pitää yläkerran lattian alimmat levyt olla paikoillaan lattialämmitysputkia varten.

Villoittelimme Taunon kanssa yläkerran kattoa. Vaikeaa, mutta hermojariipivää puuhaa.

Eppa kävi sähkötaulun kimpussa häärimisen tauolla ostamassa c-duuri huuliharpun Tuurin musiikkiliikkeestä, kohta varmasti saamme kuulla työmaalla suruisia työläisbluusseja aherruksen lomassa tai sitten tuosta c-duurista irtoaa vain ukko-Nooan tyyliset täräykset.

Taunon kanssa villoitimme loput yläkerran...

Yläkerran katon villoitus ohi
15.11.03 14:00 :: Kommentit (0)

Taunon kanssa villoitimme loput yläkerran katosta. Vihdoinkin ne penteleet ovat piilossa. Sakke luki Aku Ankkoja kiltisti koko rupeaman ajan omassa huoneessaan.

Aloittelimme myös katon muovitusta. Koko talo siis kääritään siistiin muovipakettiin ja kaikki saumat vielä teipataan tiiviisti. Seinissä muovia on villojen välissä (sähkörasiat eivät puhkaise muovia) ja katossa muovit ovat villojen alla.

EJ Panulan vaimo Lämpötalosta poikkesi kyläkauppareissullaan hakemaan ilmastoinnista yli jääneet tarvikkeet takaisin kotiin. Juttelimme samalla tulevasta lattialämmitysasennuksesta. EJ ei ollut maininnut asiasta vaimolleen, joka hoitaa kuulemma tavaroiden tilaukset Lämpötalossa. Olipa tosiaan hyvä, että tuli puheeksi.

Kunnanhallituksen jäsen ja armoitettu maratoonari Suni käväisi kertomassa Saurakallion nimenmuutosasian viimeisimmät uutiset, jotka kuulemma lehdessäkin tosin jo olivat olleet. Äänestys nimen muuttamisen puolesta oli mennyt tiukaksi ja lopputulos oli 12-11 nimen pitämisen puolesta, muutosjoukkueen mobilisaatio ja lobbaus olivat olleet kovaa luokkaa. Mutta Saurakallio siis on ja pysyy.

Ja Kortesjärven edustus pyörähti myös tsekkaamassa mestat.

Käväisin päivällä muovittamassa pari yläkerran...

Sunnuntain muovituksia
16.11.03 13:20 :: Kommentit (1)

Käväisin päivällä muovittamassa pari yläkerran aulan kulmaa yksikseni. Agrologi Jokiaho kävi vierailulla tarkastamassa työmaan. Siinähän se töille varattu aika sitten melkein menikin keskustellessa kunnallispolitiikasta ja muista tärkeistä asioista.

Piirtelin Epalle karkean luonnoksen yläkerran aulan viihdekeskukseen tarvittavista seinänsisäisistä johdotuksista.

Illalla hain kyläkaupasta öljytäytteisen sähkölämmittimen autotallin tekniseen tilaan pakkasvahdiksi. Oli muuten yllättävän huono valikoima lämmitysvehkeitä, tuo oli ainut edes puoliksi järkevän näköinen hökötys. Ovenripojakin piti ostella, mutta takin taskusta löytyneet tekstiviestit repivät rauhallisen aikataulun riekaleiksi.

Jorma iski koolauksia yläkerran kattoon...

Hiljainen lasitiilien haku Einon päivänä
17.11.03 21:05 :: Kommentit (0)

Jorma iski koolauksia yläkerran kattoon ja Salama-Einarina ja Miljonääri-Ekinäkin tunnettu Eppa jatkoi sähköhommiaan. Tauno muovitti yläkerran makuuhuoneen katon.

Minä ja Sakke päkistimme kotona Sannan käydessä pikaisesti Alavuden terveyskeskuksessa viideltä. Sanna palasi seitsemältä mukanaan viikon sairasloma ja puhekielto. Täällä on nyt hiljaista.

Illalla kävimme (pariin otteeseen) kyläkaupassa hakemassa kahvoja autotallin ja parvekkeen ulko-oviin sekä kaksikymmentä lasitiiltä pesuhuoneen ja olohuoneen väliseen seinään.

Tähteellä oli vielä yhdistetty Einon nimipäivä ja Epan syntymäpäivä, mutta ehdin hieman villoittelemaan viimeisiä yläkerran seiniä ennen tätä spektaakkelia.

Loppuillan vietimme Tarantinon uusimman 'Kill Bill vol 1' :in parissa. Olikin vallan merkillisen hyvä elokuva. Sergio Leone, itämaiset taisteluelokuvat, anime-piirretyt ja Tarantinon omat maneerit löivät kättä hienolla tavalla ja silmitöntä väkivaltaa riitti. Musiikki (naapurikin mainitsi sen hienoksi aamulla) ja lopun vanhojen elokuvien tanssikohtausten mieleen tuova neljäkymmentäminuuttinen! taistelukohtaus olivat loistavia, kuten kaikki muukin elokuvassa, tuskin tuota olisi paremmin osannut tehdä. Kaksi tuntia tosin vierähti liian nopeasti. Elokuvahan loppuu kesken ja vol 2 näyttää sitten joskus loput kosto-tarinasta.

Tauno soitti, että oli soitellut...

Keittiö- ja porrasasiat edistyvät
18.11.03 12:30 :: Kommentit (0)

Tauno soitti, että oli soitellut hieman ympäriinsä. Keittiöväsääjä Juurakko Kuortaneelta tulee parin viikon kuluttua tsekkaamaan paikat ja valmistaa tammikuussa meille kaapit.

Anttilan Keijo oli antanut Taunolle vinkin porrasvalmistajasta, Alavuden asemalla toimii JP-portaat niminen yritys, jota Keijo on itse käyttänyt työmaillaan. Edullinen ja jälkikin on hyvää. Ruuhela JP-portaista tulee käymään lähipäivinä katsastamassa portaiden paikan. Nämäkin lupailivat tammikuuta toimituspäiväksi.

Westwood ei ole vieläkään ottanut yhteyttä taannoisesta tarjouspyynnöstäni huolimatta. Unohdetaan se.

Jorma muurasi pesuhuoneen kantavat seinät...

Lattialevyt ylös ja ensimmäinen sisäseinä
18.11.03 19:32 :: Kommentit (1)

Jorma muurasi pesuhuoneen kantavat seinät ohutsaumalla.

Illalla villoitimme autotallia ensin Taunon ja sitten työkaverini Vellun kanssa. Vellu on alunperin Peräseinäjoen Toiveen miehiä, nyttemmin Tuurilainen. Eppakin tuli illalla vielä paikalle ja nostelimme neljään mieheen yläkerran lattialevyt yläkertaan. Tauno oli aiemmin nikkaroinut kipsilevyn-nostolaitteen, joka toimikin tarkoituksessaan mahtavasti, yksinkertaisesta ulkomuodostaan huolimatta. Emme hajoittaneet ainuttakaan levyä.

[edit 20.11.2003]
Lukijoiden pyynnöstä kuva mahtilaitteesta. Piirustukset löytyvät Hiawatha-sarjakuvista, intiaanit vetelivät samanlaisilla biisoninruhoja tai jotain muuta tarpeellista.
Levy(t) laitetaan tuon alimman poikkilaudan päälle ja laite vedetään ylös. Huomaa myös aukon reunaan naulatut laudanpätkät, jotka estävät reunimmaisten kipsilevyjen tärveltymistä nosto-operaation tiimellyksessä.
Laite on kuvassa off-asennossa.
[/edit]

Juuri kun pääsin sanomasta, että...

Westwood lähestyi
19.11.03 09:18 :: Kommentit (2)

Juuri kun pääsin sanomasta, että unohdamme Westwoodin niin se hyökkää takavasemmalta. Myyjä pyysi ottamaan yhteyttä Kastellin edustajaan, Westwoodilla ja Kastellilla on sopimus, että Kastelli-rakentajat saavat portaat edullisemmin heidän kauttaan.

Lähetin sähköpostia Kastellin edustajalle ja kymmenen minuutin päästä tuli vastaus, että saan tarjouksen vielä tänään. Joka myös tapahtui. Nyt on sitten vertailupohjaa.

Soitin Sähkö-Kaunistolle ja pyysin tuntierittelyä...

Sähkö-Kaunisto ja ilmastointiasennuslasku
19.11.03 12:35 :: Kommentit (0)

Soitin Sähkö-Kaunistolle ja pyysin tuntierittelyä ilmastointiasennuslaskusta, yhteensä 54 tuntia kahdelta mieheltä tuntui pitkältä ajalta ilmastointilaitteiston asennustyöhön.

Sain tunnit sähköpostilla (viisi asennuspäivää 5-8 tuntia), mutta eipä niitä oikein pysty vääriksikään todistamaan. Jorma ja Eppa muistelivat, että harvoin asennusmiehet koko päivää olisivat paikalla olleet, mutta no-can-do, joten antaa olla. Kannattanee pyytää asennusmiehiä ilmoittamaan tekemänsä tunnit joka päivä niin kaikki pysyvät paremmin kärryillä ja tarkistaminen käy helpoksi.

Jorma muurasi eteisaulan ja olohuoneen...

Toinen sisäseinä ja autotallin kattolaudoitus
19.11.03 19:31 :: Kommentit (0)

Jorma muurasi eteisaulan ja olohuoneen välisen seinän, joten huoneisto alkaa hahmottumaan. Jouduimme luopumaan Timo-uunista juuri sopivasti pakkasten alla Timo-uuni sai uuden elämän toisella puolen piippua.

Illalla muovitimme ja laudoitimme Taunon ja Vellun kanssa autotallin katon, Kastelli-talosta jäi yläkerran lattialaudoitusta juuri riittävä määrä, vähän jykevää tavaraahan se oli, mutta ylimääräistä. Sanna ja Sakke siivosivat yläkertaa lattialevytyksen tieltä.

Ahti ja Sdp:n edustaja, armoitettu karaokisti sekä kolmen tähden laihduttaja Kyösti Jauhiainen käväisivät tarkastamassa työmaan, eiköhän noilla tarkastuksilla taas päästä viikko eteenpäin.

Jorma ja Eppa ruuvailivat päivällä...

Yläkerran lattialevyt
20.11.03 17:55 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa ruuvailivat päivällä yläkerran lattialevyjä paikoilleen. Lähetin UPO-floorille esite- ja tarjouspyynnön parketeista.

Käväisin pikaisesti kahden työn välissä nostelemassa loput lattialevyt yläkertaan Epan ja Taunon kanssa. Yhteensä 33 kipsilevyä yläkertaan upposi, vielä kaksi kerrosta levyjä tulossa. Keskimmäiseen tulee lattialämmitysputket sekä väleihin levysoirot ja päälle vielä yksi kerros levyjä.

Viimeisen puolentoista kuukauden kuvat viimein...

Iso kuvapäivitys
20.11.03 22:29 :: Kommentit (0)

Viimeisen puolentoista kuukauden kuvat viimein näkyvillä asianomaisille päiville ripoteltuna. Käykää katsastamassa.

Jorma ja Eppa ruuvasivat päivällä...

Viimeiset villat yläkertaan
21.11.03 18:50 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa ruuvasivat päivällä loput lattialevyt yläkertaan. Saken huoneeseen saatiin lamppu kattoon ja toimiva katkaisija seinään.

Villoitimme Sanna ja Saken kanssa viimeiset yläkerran seinistä puuttuvat pätkät.

Eppa laittoi alakerran olohuoneeseen ja...

Sähköistystä ja siivousta
22.11.03 14:27 :: Kommentit (0)

Eppa laittoi alakerran olohuoneeseen ja eteiseen lamput kattoon. Siivosimme Taunon ja Sannan kanssa koko huushollin timmiin kuntoon.

Pia Panula Lämpötalosta toi yläkerran lattialämmitysputket valmiiksi odottelemaan maanantaita. On kuulemma mukavaa, kun pääsee näillä tarvikereissuilla käymään samalla melkein joka viikko kaupoilla.

Huonekorkeuskin tuli testattua, Japi Turusta mahtui sisään sen enempää kyyristelemättä.

Sähköjohdon vetokaapelia yritettiin saada tulemaan talosta putkea pitkin pihalle, mutta putken molemmissa päissä oli sen verran jyrkät mutkat, että vaijeri toppasi aina viime metreillä. Muutenkin pikkujoulutunnelmat alkoivat kohota siihen malliin, että poistuimme työmaalta.

Asentaja tuli aamulla fiilistelemään yläkerran...

Lattialämmitysasentaja
24.11.03 09:36 :: Kommentit (0)

Asentaja tuli aamulla fiilistelemään yläkerran lämmitystä. Lattialämmityskuvia ei tietenkään löytynyt mistään. Jotenkin ajattelin, että asentajalla olisi kuvat mukana, mutta ei. Parin puhelun jälkeen kuvat löytyivät vuokrakeittiöstämme.

Pakkanen oli purrut sen verran talon sisälläkin, että putket olivat kohmeessa eivätkä juuri taipuneet. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Jorma muurasi pesuhuoneeseen pari seinää...

Yläkerran lattian kipsilevyjä
24.11.03 20:00 :: Kommentit (0)

Jorma muurasi pesuhuoneeseen pari seinää lisää ja Tommi kävi päivällä siirtelemässä maakasoja hieman paikasta toiseen. Asuinrakennuksen ja autotallin välimaasto nousi hieman. Eivät pääse vesiputket jäätymään.

Kirjoitin aamulla Sähkö-Kaunistolle emailin, jossa kyselin vastaantulemista ilmastointiasennuksen tuntimäärissä. Tuntuu siltä, että tunteja on laitettu jonkin verran enemmän kuin mitä työmiehet paikalla olivat. 62 tuntia ilmastointiputkien asennusta. Suosittelen lämpimästi eri asennustöiden tilaamista urakkana, pystyy samalla vertailemaan hintojakin paremmin eikä tällaisia ikäviä vedätyksiä tule. Tai jos tuntihinnoilla otatte niin pyytäkää laittamaan joka päivä tunnit ylös (ja tarkistakaa ne), kaikki eivät yllättävästi olekaan täysin rehellisiä.

Mailasin myös EJ Panulalle lämpöpumpputoimituksen ja -asennuksen yksityiskohdista. Lämpökanaali jäi jonkin verran lyhyeksi teknisen tilan päässä ja ylettyy vain teknisen tilan alla olevan kellariin, siitä pitäisi sitten jotenkin jatkaa ylöspäin.

Illalla pilkoimme Taunon kanssa "muutaman" kipsilevyn soiroiksi lattialämmitysputkien väliin. Lämmitysputkiasennus oli onnistunut hienosti, vaikka jakotukki päätettiinkin laittaa eri kohtaan kuin mitä suunnitelma sanoi.

Kipsilevyjen pilkkominen oli melko ikävystyttävää puuhaa. Mattopuukolla muutama viilto levyyn ja lujalla paukautuksella levy poikki, viimeistelyksi lisää viiltoja. Alle kahdeksan sentin soirot olivat aluksi melko vaikeita saada täysin ehjinä irti, mutta harjoitus teki mestarin tässäkin lajissa.

Lunta tuli taivaan täydeltä. Saurakalliontiekin on nyt aurattu ensimmäisen kerran. Meteorologisin termein sanottuna tauhkaa tuli parikyt senttiä.

Jorma ja Eppa liimailivat eilen...

Yläkerran lattian kipsaus jatkuu ja ilmastointiasennuksesta
25.11.03 20:00 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa liimailivat eilen soiroiliamme kipsilevyjä lattiaan kiinni. Jossain välissä Eppa kottasi 150 kg hiekkaa sisään.

Illalla pätkimme Taunon kanssa loput kipsilevyt ja asettelimme ne valmiiksi paikoilleen liimailua varten.

LVI-työnjohtajamme Kari Ala-mutka käväisi vetäisemässä vesiputket yläkerran vessaan. Samalla keskustelimme ilmastointiasennusta läpi, Karilla oli jotain taulukoita joista näkee keskimääräiset tuntimäärät per putkimetri, katsotaan nyt ensin miten Sähkö-Kaunisto vastaa eiliseen haasteeseeni. Yläkerran Saken huoneessa olevat kolme lattiasta kattoon menevää ilmastointiputkea ovat vinossa, jopa niin vinossa, että oven kanssa voi tulla ongelmia.

Jorma ja Eppa levittivät laastit...

Yläkerran lattian laastaus
26.11.03 19:00 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa levittivät laastit yläkerran lattiaan. Eipä siinä sitten ollut paljoa tehtävissä, lapioin illalla muutaman ylimääräisen kottikärryllisen hiekkaa kodinhoitohuoneestamme pihalle ja kävin mittaamassa lämpökanaalin etäisyyden lämpöpumpun sijoituspaikasta asentajaa varten.

Illalla kävimme Epan kanssa vaihteeksi valaisinkaupoilla. Pari lamppua tekniseen tilaan ja alapuolellaan olevaan kellariin jäi käteen.

Pienoista kipsilevykyynärpäätä on oikeassa käsivarressa havaittavissa parin päivän kipsilevynleikkaustalkoista johtuen.

Kiitolinja kyyditti pumpun kotia. Ovea...

Tässä on lämpöässä
27.11.03 14:21 :: Kommentit (0)

Kiitolinja kyyditti pumpun kotia. Ovea piti hieman säätää, että masiina saatiin komeroon sisälle.

Me Epan kanssa amatööreinä säikähdimme koneen heiluntaa pumppukärryillä, mutta kuljetusalan ammattilainen totesi vain, että "heiluu se sian häntäkin, vaan ei putoa".

Mukana tuli myös 180 litraa 60-volttista alkoholia, denaturoitua. Juominen kuulemma saattaa onnistua pakkasella rautakangen vartta pitkin. Taitaa tulla pitkä joulu jos tuo tynnyri omin päin avataan.

Vettä sataa ja aurinko paistaa.

Eppa sähköisti autotallia ja Jorma...

Väliseiniä
27.11.03 20:00 :: Kommentit (2)

Eppa sähköisti autotallia ja Jorma viritteli väliseiniä asuinrakennukseen päivällä.

Illalla opetin kansalaisia, kuten joka torstai. Tauno pykäsi autotallin ja varastojen välisiä seiniä ja valmisteli katon levytystä.

Eppa veteli autotallin valaisimien sähköputket....

Autotallin muovitus
28.11.03 18:30 :: Kommentit (0)

Eppa veteli autotallin valaisimien sähköputket. Väliseinätiilien hakureissuni koitui turhaksi, onneksi soitin ennen tiilien lastaamista Jormalle, jolla tiilet jo autossa olivat. Sen verran jäistä tavara kuitenkin oli, että muuraus jäi huomiselle.

Illalla muovitimme loput autotallista Taunon kanssa ennen kuin Saken kummitäti Tanja Helsingistä kävi tarkastamassa tulokset.

Olimme Taunon kanssa päivän levyttämässä...

Autotallin levytys ja Saken syntymäpäivä
29.11.03 15:05 :: Kommentit (1)

Olimme Taunon kanssa päivän levyttämässä autotallia. Seinät tulivatkin kutakuinkin valmiiksi ja kattokin saatiin aloitettua. Katon levyttämisessä apuna käyttämämme nosturi tosin osoittautui hieman liian lyhyeksi huippukorkeaan talliimme, mutta pienillä virityksillä levyt nousivat kattoon asti. Aivan ilman vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei kylläkään selvitty, mutta levyt pysyivät kuitenkin ehjinä pientä seinäraapaisua lukuunottamatta. Melko vaikeaa puuhaa tuo katon levyttäminen.

Epan ladyGern akkuruuvinvääntimen akut eivät suostuneet yhteistyöhön, mutta tähän huolenaiheeseen saatiin tola jahka "salama" palautui maanpinnalle. Akkulaturi ei lähdekään lataamaan automaattisesti vaan se pitää houkutella siihen hommaan painamalla nappia.

Jorma käväisi hieman muurailemassa seiniä paikoilleen.

Samaan aikaan toisaalla Sakke juhlisti kuudetta vuottaan ankarasti eskari- ja muiden ystäviensä kanssa. Iltapäivällä oli vuorossa aikuisempi väki.

Ruuvasimme autotallin viimeiset katto- ja...

Autotallin levytys jatkuu
30.11.03 17:05 :: Kommentit (0)

Ruuvasimme autotallin viimeiset katto- ja seinälevyt Taunon kanssa paikoilleen. Lämpöpumppuasentajakin kävi vilkaisemassa masiinaa ja putkitilannetta, sekä näytti mihin kohtaan kone pitää jaloiltaan pudottaa. Ja siihen se myös pudotettiin Epan ja Taunon kanssa illalla.

Heli ja Jussi "rallimies Kujala" kävivät tsekkaamassa tiluksemme ja entinen Lapuan niskalenkin mies, nykyinen Tuurilainen Jari Huhtala lainasi ja palautti akkukoneen.

<< lokakuu 2003 :: joulukuu 2003 >>