LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Aamulla koolasimme, villoitimme (45 mm)...

Ilmastointilaiteen ja putkiston asennus
10.10.03 15:03

Aamulla koolasimme, villoitimme (45 mm) ja levytimme Jorman ja Epan kanssa ilmastointilaitteen taakse tulevan seinäpätkän. Ilmastointiasentajat tulivat ja pätkäisivät koneen kiinni. Kone tuli sittenkin siihen mihin se alunperin suunniteltiin ja sopi siihen kuin nakutettuna. Välillä konetta tosiaan oltiin siirtämässä toiselle puolelle kodinhoitohuonetta, mutta asennus olisi ollut mahdoton sille paikalle.

Pyöreä äänenvaimennusputki havaittiin myös mahdottomaksi asentaa välipohjaan. Lattiaan olisi pitänyt tehdä kuhmu putken kohdalle. Joten asentaja kävi Sile-Sähköllä vaihtamassa pyöreän mallin neliskulmaiseen.

Piipun kanssa sählätty 12 cm, joka johtui piirustuksen eri versioista perustus- ja myöhemmässä vaiheessa saatiin myös hienosti hyödynnettyä ilmastointiputkille. Putket tulevat nyt kätevästi piiloon piipun ja seinän väliin.

Noiden kuvien kanssa kannattaa todellakin olla tarkkana jos niitä muutetaan jossain vaiheessa. Piippua jouduttiin siirtämään rakenteiden vuoksi 12 cm keittiöön päin. Samalla piippu myös käännettiin toiseen asentoon ja vaihdettiin puolen tiilen reiät. Meillä kaikkiin kuviin ei tuota piipun paikan vaihtoa oltu tehty tai ainakaan työmaalla ei joka vaiheessa ollut saman versionumeron omaavia piirustuksia.

Käväisin kyläkaupassa hakemassa ison läjän gyproc-ruuveja ja niihin sopivia päitä tulevaa levytystä varten.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa