LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Norjalaisten mainiosta Opera-selaimesta on ilmestynyt...

Opera 7.20b
01.09.03 11:31 :: Kommentit (0)

Norjalaisten mainiosta Opera-selaimesta on ilmestynyt uusi versio 7.20b7. Selain on vielä betavaiheessa, jonka nokkelimmat teistä varmasti päättelivätkin versionumerosta. Tehkää itsellenne palvelus ja käykää ihmeessä hakemassa tämä ilmainen ja vikkelä veijari.

Uusimmat versiot Mozillasta 1.5b ja MozillaFirebirdistä 0.6.1 ovat myös tsekkauksen arvoisia.

Nosturimies tuli ja nosti kattotuolit...

Päärakennuksen kattotuolit
01.09.03 16:40 :: Kommentit (1)

Nosturimies tuli ja nosti kattotuolit yhtäkkiä talon niskaan. Nyt talo alkaa näyttämään jo joltain. Ja kyllä siitä hieman suurempi saatiin kuin komeasta autotallistamme. Toisen kerroksen makuuhuoneen ikkunasta on kyllä tosiaan kauniit näkymät.

Kattotiilet saapuivat myös tontille. Ja kattoikkunat olivat ilmestyneet jossain vaiheessa pihaamme. Homma tuntuu edistyvän todella mukavasti. Tänään on muuten keväällä olettamani rakentamisen aloituspäivä.

Soitin EJ Panulalle Lämpötaloon ja kyselin lattialämmitysmiehen aikatauluista, Kastellipojat olivat uumoilleet talon olevan heidän osaltaan valmis ensi viikon keskiviikon tienoilla. Sovimme, että kahden viikon päästä maanantaina voisi olla hyvä lattialämmitysasennuspäivä. Peräänkuulutin samalla LVI-suunnitelmia, lupasi ottaa senkin asiaksi.

Hain Rautiasta 10 litraa wintex...

Autotallin ulkoverhouksen maalaus
01.09.03 20:49 :: Kommentit (2)

Hain Rautiasta 10 litraa wintex ulkomaalia, 49,90 € + 10 € sävytyksestä. Väriksi näytti tulevan 7623, vihertävä sävy. Vielä ei osaa sanoa osuiko valinta oikeaan, katsotaan kun paneelit on lyöty seinään. Onneksi vielä toisella maalauskierroksella pystyy hienosäätämään.

Tmi Keijo Anttila toi Seinäjoelta paneelit paikalle ja jätti koko kärryn käsiimme, joten saimme purkaa lastin kaikessa rauhassa.

Alkuillasta maalasin Taunon kanssa, ja loppuillan Sannan kanssa. Sakkekin sai muutaman laudan väritettyä ja vielä oikein kelvoin tuloksin. Valmista pätkää tuli jonkin verran yli parisataa metriä, hyvä tulos näin harjoittelupäiväksi.

Minä maalasin Sakke apumiehenä ja...

Autotallin ulkoverhous
02.09.03 20:00 :: Kommentit (0)

Minä maalasin Sakke apumiehenä ja Jorma ja Tauno löivät paneelia seinään iltapuhteina. Kokeilin eri maalaustekniikoita, mm. maalin levitystä telalla ja viimeistelyä sudilla, mutta loppujen lopuksi pelkkä sudittelu tuotti nopeinta ja parasta tulosta. Maalattua lautaa tuli hieman enemmän kuin eilen ja yksi seinän puolikas tuli peitettyä.

Aamulla oli pakkasta, kun pyöräilin puoli seitsemäksi töihin. Kuulemma vain muutaman kerran sadassa vuodessa syyskuun alussa on näin kylmä.

Paneelien maalausurakka jatkuu, hain uuden...

Autotallin maalaus jatkuu
03.09.03 20:40 :: Kommentit (0)

Paneelien maalausurakka jatkuu, hain uuden 9 litran pöntön maalia. Tällä kertaa sutien kahvoissa minä, Sanna ja Kati, Sannan äiti. Sakke hyytyi yhden laudan jälkeen. Me muut vetelimme melkein koko loppukasan ja lisäksi jonkin verran räystäiden aluslautoja ja autokatoksen alakattolautoja valkoisiksi. Onnistunut rupeama ja autotallin suojassa oli hyvä maalata, vaikka sää oli kylmä ja vettä tihkui lähes koko illan.

Kastellin miehet olivat saaneet kuistin rungon pystyyn. Talo alkaa näyttää entistä enemmän talolta.

Eppakin saapui illan päälle Turun reissultaan, mukanaan sähkötarvikkeita. Soitin muuten päivällä Fortumille sähkömittarimme sumentumisesta, kWh-näyttö ei näytä enää mitään. Eipä siinä mitään, sähköä kyllä tulee. Mittarinlukijalle ehkä epämiellyttävä yllätys.

Tänään saimme maistaa työnantajan tehtäviä....

Työnantaja Lavila
04.09.03 15:45 :: Kommentit (0)

Tänään saimme maistaa työnantajan tehtäviä. Oli kirvesmiehemme Järvisen ensimmäinen palkkapäivä. Tauno teki excelillä kaaviot veroja, lellejä ja muita maksuja varten. Ensi kuussa pitää sitten muistaa tilittää ne sinne minne ne kuuluvatkin.

En ehtinyt työmaalle kuin pikaiselle käynnille iltapäivällä, koska tänään on Sannan syntymäpäivä. Eppa ja Tauno siellä hakkasivat paneeleita autotallin seinään. Kastellin miehetkin olivat paikalla.

Talo alkaa olemaan muodossaan ja...

Päärakennuksen aluskate
05.09.03 18:45 :: Kommentit (0)

Talo alkaa olemaan muodossaan ja aluskate päällä. Domus-ikkunat saapuivat tänään. Homma toimii hienosti.

Soitin vanhalle kaverilleni Katajamäen Timolle keittiön suunnittelusta, sovittiin tapaaminen ensi- tai seuraavalle viikolle. Taitelijalla on tämäkin homma hanskassa.

Eppa veteli päivällä sähköputkia autotalliin. Illalla minä, Tauno ja Eppa ulkoverhosimme.

Tauno kävi päivällä naputtelemassa paneelia...

Autotallin ulkoverhousta ja 30-v
06.09.03 14:31 :: Kommentit (0)

Tauno kävi päivällä naputtelemassa paneelia pintaan. Itse olimme koko päivän (ja yön) rumpaliystävämme Jyrkin 30-vuotiskekkereissä, joista sanon sen verran, että siellä juhlittiin.

Istutimme neljä terijoen salavaa tontin...

Terijoen salavat
07.09.03 19:19 :: Kommentit (0)

Istutimme neljä terijoen salavaa tontin luoteisnurkkaan noin 60 metrin päähän talosta. Kasvattavat kuulemma pirun pitkät juuret, jotka katkovat salaojaputketkin jos hyökkäysetäisyydelle pääsevät. Tuntuvat olevan muutenkin hanakoita kasvamaan, Tauno katkaisi kesällä nämä neljä oksaa omista puistaan ja laittoi ne vesiastiaan, kaikissa on nyt hyvät uuden elämän alut. Pitää ehkä vielä tarkistaa istutusetäisyys, näköjään kasvavat hulppean kokoisiksi pallukoiksi isoina.

Iltatöiksi Epan ja Taunon kanssa...

Paneelaus jatkuu - autotalli
08.09.03 20:15 :: Kommentit (1)

Iltatöiksi Epan ja Taunon kanssa autotallin panelointia. Maalasin myös hieman räystäiden aluspuita ja autotallin kattolautoja, myöhemmin Sanna jatkoi samassa puuhassa.

Eppa touhusi autotallin sähköjen kimpussa päivän. Kastellin miehet saivat suurimman osan tuulensuojalevyistä päärakennuksen seiniin, villoitus on myös hyvällä mallilla. Aurinko paistoi vielä illallakin niin, että hurjimmat työmiehet tarkenivat ilman paitaa.

Soitin taas EJ Panulalle Lämpötaloon LVI-suunnitelmien perään. Tällä kertaa ilmoitin, että mikäli suunnitelmat eivät huomenna lähde postiin niin niitä ei tarvitse lähettää ollenkaan. Putkimies Ala-mutka tulee keskiviikkona.

Osa työmiehistä oli maanantai-iskussa, mutta kelpo tulos tällekin päivälle saatiin. Huomenna lähdemme Helsinkiin ja sieltä keskiviikkona Turkuun ja samalla vauhdilla Ruotsiin saakka, joten pari päivän tauko on tässä vuodatuksessa paikallaan.

Eilen 8.9.2003 lavilat.com löi rikki...

119
09.09.03 07:22 :: Kommentit (1)

Eilen 8.9.2003 lavilat.com löi rikki 100:n erillisen kävijän rajan. Siis yhdessä päivässä 119 erillistä kävijää. Outoa, täytyy tehdä suurempi talo, eihän täällä mahdu enää kaikki istumaan. Nämä blogausjutut taitavat olla melko suosittuja.

Pienimuotoinen lomamatka on ohi. Seuraa...

Suomi-Ruotsi
11.09.03 22:00 :: Kommentit (2)

Pienimuotoinen lomamatka on ohi. Seuraa kooste tapahtumista sen aikana.

9.9.2003
Kyllikki Haaviston taidenäyttelyn avajaiset galleria G:ssä Helsingissä. Olimme oikein sydämellisesti kutsuttuja Sannan tädin näyttelyyn. Suurin osa tauluista oli läpinäkyvällä kankaalle tehtyjä ääriviivamaalauksia, materiaalina mm. öljyväriä ja purkkaa. Hinnat heiluivat 2000 ja 7000 €:n välillä, joten jätimme uuden kotimme taidesisustamisen myöhemmäksi. Hienoja tauluja kaikki tyynni, enkä ainakaan minä ole ennen tämän tyylisuunnan teoksia nähnyt. Itse artistin puheet taulujen taustoista avasivat kuvia vielä lisää. Ja olihan siellä viinitarjoilu.

Illalla otin suunnan kohti Otaniemen underground broadcasting systemsin studiota ja videokuvauksia. Esitin vanhaa kehnoa syömässä ihmisiä eräässä animaatiolyhytfilmissä. Muu osa elokuvasta toteutetaan flash-animaatiolla, paitsi siis tämä minun ruokailuosuuteni. Syy miksi minut valittiin tähän rooliin kaikkien nuorten lupaavien näyttelijöiden sijasta on se, että elokuvan taustamusiikkina on orkesterimme Kuolleen etanan biisi.

10.9.-11.9.2003
Helsingistä kurssi kohti Turkua ja Kapellskäriä, Tanjalle kiitokset yösijasta. Laivamatka sujui leppoisasti rentoutuen, vaikkakin Ruotsin ulkoministeri taisteli hengestään valitettavan huonoin tuloksin samaan aikaan lähistöllä. Sulattakaa aseenne ja jakakaa rakkautta ihmiset.
Paluumatka Turusta Pohjanmaalle auringonpilkkujen mukaan suunnistaen kävi vaikeaksi pimenevässä illassa ja valitsimme yhden väärän risteyksen. Lisämatkaa tämä pieni yksityiskohta tuotti noin 80 km.
Pöytyällä näimme Pöytyän suurimman myrkytyslaitteen, jonka näkeminen olisi varmasti tuottanut iloa agrologi Jokiaholle, jonka vanhemmat muuten nuoren isännän pakottamina aloittavat myös talon rakentamisen lähiaikoina. Mutta mitäs me tavalliset pulliaiset tuollaisista laitteista ymmärrämme.

Rakennustyömaan edistymisestä lisää myöhemmin, jahka pääsen tarkistamaan projektin vaiheen.

Eppa upotteli päivällä putkia sähköjohtoja...

Päärakennuksen sähköputkitusta ja tilannekatsausta
12.09.03 18:13 :: Kommentit (0)

Eppa upotteli päivällä putkia sähköjohtoja varten tyrokseihin, jotka Jorma, Tauno ja Eppa itse olivat lomamme aikana lattialle levittäneet. Kolme levyä reunoille ja kaksi keskelle. Minä kiihdytin itseäni loman ja työpäivän jälkeen taas rakennusaaltopituudelle siivoamalla lattiat tyroksmuruista ym. sälästä. Putkimies Ala-mutkakin oli jo viemärihommansa saanut hyvälle alulle ja jäi tänään jatkamaan, kun me poistuimme perjantain viettoon.

Kastellin miehet olivat yläkerrassa säätelemässä jotain. Alakerta on nyt siis tyrostettu ja muovit ovat seinillä ja ikkunat paikoillaan. Seinämuovit tuli laittaa lattialle tyroxkerrosten väliin niin, ettei kylmä pääse puhaltamaan ja sukat pyörimään jaloissa.

LVI-suunnitelmatkin saapuivat pikapakettina postista tänään. Kuvat tulivat aiemmin (keskiviikkona) faksina. Nythän niitä salaojien tarkastuskaivokuvia tarvitaankin toden teolla. Nämähän piilotettiin ensimmäisenä maan alle. Eli pyytäkää hyvät ihmiset hanakammin kaikkia suunnitelmia itsellenne jos haluatte ne ajoissa saada. Tai mitäpä niillä tekeekään, jos pohjia kaivamassa on ammattimiehet, jotka tietävät mitä tekevät.

Johnny Cash on kuollut. Kauan...

Johnny Cash RIP
12.09.03 19:31 :: Kommentit (0)

Johnny Cash on kuollut. Kauan eläköön Johnny Cash.

Lisää sähköputkia tyroksiin, tulevan lattiavalun...

Sähköputkien piilottelua ja salamavalojen räiskettä
13.09.03 16:45 :: Kommentit (1)

Lisää sähköputkia tyroksiin, tulevan lattiavalun alle. Tauno oli pääasiassa tekijämiehenä, minä vielä hieman puhaltelin eilistä Erkki Eppa Eino Fredrik Hulth-Fagotti-Teerimäen (varsinaissuomessa tunnetaan myös nimellä salama-eki) kanssa nautittua 60 vol-% kossua. Eppa ja Tauno olivat käyneet Keskis-Mikon tukkuliikkeen edustalta markkinateltasta hakemassa viimeisen päälle työtakit, joitain ruotsalaisia jäämistöjä, takeissa oli brodeeratut nimilaatat ja kaikki. Epan peitenimilista alkaa olemaan komeampi kuin Shakaalilla, takki päällä liikkuessaan Fredik Hulth siis saa syyt niskoilleen. Taunon aliakseksi tuli Jonas Ahl. Hieman tingittyinä 7 euroa pari, ei kalliita. Tulevat talonrakentajat Jyrki ja Hanna kävivät myös patsastelemassa tontilla.

Aikataulujen yhteensovittamisen vaikeus johti iltapäivällä siihen, että pystytin valokuvaus-studion olohuoneeseemme still-kuvauksia varten. Stillit Jussista, Jyrkistä, Tommista ja Sannasta tulevat komistamaan samaista lyhytanimaatiofilmiä, jonka kuvauksissa kävin tiistaina Helsingissä. Kuvat lähetettiin saman tien netin välityksellä maailmalle ja animaattoreiden käsiin.

Peittelimme Epan ja Taunon kanssa...

Paperointia ja raudoitusta
14.09.03 20:00 :: Kommentit (2)

Peittelimme Epan ja Taunon kanssa tyroksit paksulla paperilla, jonka päälle asettelimme raudoitusristikot. Lattiavalu tulee sitten näiden päälle. Papereihin piti vielä piirtää seinien kohdat lattialämmitysmiestä varten.

Sanna suunnitteli päivän keittiötämme. Pesuhuoneeseen päätettiin sittenkin tehdä lavuaari peilikaappeineen.

Eilisiä kuvauksia piti vielä hieman uusia, joten valokuvausstudio piti pystyttää uudelleen rakennustyön väliajalla.

Eppa saattoi autotallin sähkö- ja...

Kaivurimiehen hommia
15.09.03 20:00 :: Kommentit (0)

Eppa saattoi autotallin sähkö- ja maadoitusjohdotukset kuntoon päivällä. Ala-mutka viritteli viemäri- ja muita putkituksia. Teknisen tilan kellarin aukkoa varten tehtiin valumuotti.

Kuten otsikostakin voit lukea iltapäivällä ja illalla teimme kaivurimiehen hommia. Autotallin peräkamarin lattia päätettiin kesällä jättää parikymmentä senttiä alemmas kuin autotallin lattia. Ajat ja suunnitelmat muuttuvat. Nyt meillä siis oli kaksikymmentä senttiä liian vähän hiekkaa sokkelin sisäpuolella. Ensin tyhjäsimme styrox-palapussimme pohjaan ja kaivurimies-osuus alkoi sen jälkeen. Kaivurin kauhan roolia näytteli melkein uskottavasti lapio ja kottikärryt, moottorina ja vipuvartena allekirjoittanut. Tauno levitti kärrätyt hiekat pohjaan.

Lopuksi vielä tyrostimme parilla kerroksella, paperoimme ja raudoitimme pohjan. Ristikoiden sisään saattaminen olikin hieman hankalampaa kuin päärakennukseen, oviaukot olivat todellakin pienemmät. Lähestyimme ja selätimme ongelman autotallin kautta ja pohja tuli valmiiksi valua varten.

Kastellin Tusa käväisi työmaalla alkuillasta. Rakentajan liivejä emme saaneet vieläkään, mutta jonkinlaisen rakentajan pakkauksen Marko meille toi ja lupauksen liiveistä heti kun saavat uusia. Kastellin väreihin ommellusta repusta löytyi näkkileipää, kahvia, sisua ja red bullia. Tuleva uusi naapurimme oli valinnut myös Kastellin ja aloittaa kuulemma vielä syksyn aikana puurtamisen.

Naapurin Antin elementtitalo pystyttyi tänään. Seinät ja kattotuolit ovat jo paikoillaan.

EJ Panula Lämpötalosta toi lattialämmitystarvikkeet...

Lattialämmitysputket tontilla
15.09.03 21:42 :: Kommentit (0)

EJ Panula Lämpötalosta toi lattialämmitystarvikkeet tontille iltamyöhään. Asentaja saapuu seuraavana aamuna. Omassa muistissani oli kyllä asentajan saapumiseksi merkitty tämä päivä, mutta kuulemma optio seuraavalle päivälle sisältyi hintaan. Pääasiahan tässä on kuitenkin se, että lattiavalu suoritetaan ylihuomenna ja lattialämmitysputkien on hyvä olla silloin lattialla levällään.

Lattialämmitysasentaja sai letkut levitettyä työpäiväni...

Lattialämmitysputket paikoillaan
16.09.03 20:06 :: Kommentit (2)

Lattialämmitysasentaja sai letkut levitettyä työpäiväni aikana. Illalla virittelin putkenpätkiä raudoitusten alle hieman nostamaan tunnelmaa ja Tauno katkoi lämmitysputkien nippusiteiden viikset. Ehkä olisi sittenkin kannattanut jättää sähköputkitukset tyroksien päälle niin olisi säästynyt suurelta osin tuolta putkenpätkäruljanssilta. Päärakennus ja autotalli tuli kuitenkin valmiiksi tuolta osin.

Sanna ja Kati maalasivat illalla päärakennuksen ulkoverhouspaneeleita.

Kura-auto saapui 7:30 tontille ja...

Päärakennuksen lattiavalu
17.09.03 11:00 :: Kommentit (0)

Kura-auto saapui 7:30 tontille ja kärryt lähtivät saman tien liikkeelle. Minä ja Eppa puskimme sarvista, Tauno nosteli rautoja ja lapioi ja Jorma ammattimiehenä liippasi. Putkimieskin sai omat hommansa juuri ajoissa valmiiksi, eikä jäänyt edes viime tinkaan, valun reuna oli vielä ainakin metrin päässä.

Kärrymiehillä ei ollut mitään vaikeuksia saada kärryjä liikkeelle, mutta välillä paikallaan pitäminen tuotti tuskaa. Homma kuitenkin saatettiin lähes sovussa loppuun asti.

Kuramiehen piti hakea vielä kaksi mottia santsia täyden lastin jälkeen, joten tavaraa meni yhteensä 8 kuutiota. Loppuroiskeet levitimme autotallin peräkamarin rautojen alle valmiiksi huomista valua varten.

En tiedä oliko raudoituksen alle eilen asettelemistani putkenpätkistä mitään hyötyä, mutta tulipahan nekin sinne surrattua.

Vehkeitten pesu ja tienestiin, kolme ja puoli tuntia siinä aamujumpassa vierähti ja jälki oli totuttuun tapaan ammattilaistasoa.

Ilta vierähti mukavasti anopin kanssa...

Päärakennuksen ulkoverhousmaalausta
17.09.03 20:20 :: Kommentit (0)

Ilta vierähti mukavasti anopin kanssa päärakennuksen ulkoverhouspaneeleita maalatessa. Sanna oli mielipuuhassaan iltavuorossa, joten hän ei päässyt toimiamme sulostuttamaan. Sakke siivoili tonttia ahkerasti ja jaksoi hyvin, vaikka olikin melko jäässä, kun illan pimetessä paikalta poistuttiin. Tauno paukutteli tuuletusrimoja päärakennukseen alkuillan.

Saurakallion tien päässä asfalttipojat päällystivät liittymää ja saimme olla ensimmäiset höyryävällä piellä ajelijat.

Tämän aamuinen lattianvalu lähti samalta...

Autotallin lattiavalu
18.09.03 10:20 :: Kommentit (0)

Tämän aamuinen lattianvalu lähti samalta pohjalta kuin eilenkin. Aamujumpassa mukana tällä kertaa minä, Tauno ja Jorma samoissa tehtävissä kuin eilen ja lisäksi Jussi Suni toisen kärryn aisoissa. Kurat siirtyivät melko helposti vanhalta muistilta ja valu oli ohi ennen kuin ehdimme edes lämmetä.

Tavaraa tilattiin 5,5 kuutiota. Loppu töräytettiin pihaan muovin päälle ja sitähän piisasi. Yli kuution läjä pihassa aloimme kuumeisesti miettimään käyttötarkoitusta. Teimme sitten kolme muottia. Tässä välissä Suni ehti hakea peräkolatraktorinsa kotoa. International siirsi tavarat muotteihin lapioiden avustuksella ja olimme kolmea betonilevyä rikkaampia. Saa nähdä mihin ne käytetään. Roskis- ja grillipohjaa ainakin ilmoille heitettiin. Kolmannesta voisin tehdä jykevän jalan jollekin patsaalle.

Tässä vaiheessa täytyy myöntää, että parin päivän valaminen tuntuu hieman käsivarsissa ja perseessä.

Illalla Sanna ja Kati kävivät maalamassa ulkoverhouspaneeleita. Itse olin kansalaisopettamassa, syyskausi ja Lavilan filosofia- ja metelöimiskurssi alkoivat taas.

Meni välipäiväksi. Minä karkasin Tampereelle...

Välipäivä
19.09.03 20:00 :: Kommentit (0)

Meni välipäiväksi. Minä karkasin Tampereelle metelöinnin merkeissä, Jorma lomailee jossain itä-Suomessa ja Taunolla oli puita pätkittävänä.

Tauno ja minä paneloimme päärakennusta...

Päärakennuksen panelointia
21.09.03 19:15 :: Kommentit (0)

Tauno ja minä paneloimme päärakennusta ja Sanna maalasi paneeleita. Paneloinnin alle tuli tuuletusrimat ja rimojen päälle laudat, joihon paneelit paukutettiin.

Päivällä pidimme muutaman tunnin tauon sateen ja alkaneen nyrkkeilykauden takia. Nyt olen jo siinä iässä, että uskallan aloittaa urheilun ja nyrkkeily tuntui juuri sopivalta lajilta näin rauhan miehelle. Muuten olen sitä mieltä, että lapset kannattaa pitää kaukana uskosta ja urheilusta siihen asti, että ymmärtävät asioiden suhteellisuuden.

Ihmetys oli valtaisa, kun huomasin,...

Talopaketti.net
22.09.03 08:31 :: Kommentit (1)

Ihmetys oli valtaisa, kun huomasin, että talopaketti.net uutisoi etusivullaan "Laviloiden Kastelli-talopaketin rakennuttamisesta."

Maalasimme ulkoverhouspaneeleita Katin, Sannan ja...

"Maalausta ja maalausta"
22.09.03 19:45 :: Kommentit (0)

Maalasimme ulkoverhouspaneeleita Katin, Sannan ja minun voimin. Loppuillasta siivosimme vielä Saken kanssa talon reunustat ylimääräisestä puusälästä verhoustellinkien tieltä.

On muuten niin, että olen käyttänyt tänä kesänä enemmän lippistä kuin koko aiempana elinaikanani yhteensä.

Olikin vähän maan perusteellisen kova...

Navakkaa
23.09.03 18:16 :: Kommentit (2)

Olikin vähän maan perusteellisen kova tuuli. Naapurini puolelta kaatui noin kymmenen puuta ja meininki oli muutenkin tymäkkää. [myöhempi huomio: jos edellisessä lauseessa olisi ollut pilkkaa niin se olisi osunut omaankin nilkkaan sillä yksi siirretty mänty oli meidänkin puolelta kupsahtanut. ]

Sakke kipeänä ja Sanna iltavuorossa, joten rakennushommat jäivät tältä illalta väliin. Tauno kävi kiristelemässä kevytpeitteitä.

Käväisin iltahämärissä sutimassa ulkoverhouspystypaneleita. Ilmastointilaitteet...

Eine kleine nachtmaalaus
24.09.03 19:45 :: Kommentit (0)

Käväisin iltahämärissä sutimassa ulkoverhouspystypaneleita. Ilmastointilaitteet saapuivat tontille päivällä. Katuvalojen asentajat olivat kaivaneet tieliittymämme poikki, joten ilmastointilaitteet piti jättää tien varteen.

Soitin EJ Panulalle ja hän lupasi laittaa putket vaimonsa kauppareissun mukaan, joten lämpöpumpun maapiiri saadaan lauantaina tontille.

Tuuli oli tosiaankin ollut melkoinen, pihan hiekoitus näytti aivan erämaan dyyneiltä pienoiskoossa.

Jorma, Eppa ja Tauno asensivat...

Paneleiden maalausta ja asennusta
25.09.03 17:44 :: Kommentit (0)

Jorma, Eppa ja Tauno asensivat lautaa seinään ja minä maalasin pätkiä sen parin tunnin ajan mitä kahden työni välissä ehdin, illalla oli taas kansalaisopetuksen aika. Aika tylsää tekstata tästä osuudesta, pelkkää maalausta ja panelointia, mutta toivottavasti teillä on yhtä tylsää lukea tätä.

Kirvesmiehen komennot olivat osalle työmiehistä päivän pimetessä hieman epäselviä, ja rikkiviisaimmat pääsivät jopa siteeraamaan Sun Tzunin The Art of war -opusta asian tiimoilta.

Eilen kyydistä unohtuneet ilmastointiputket saapuivat tontille ja ne kannettiin talteen.

Jorma ja Eppa hoitelivat päivävuoron...

Ulkoverhouspaneleiden asennusta
26.09.03 18:45 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa hoitelivat päivävuoron ja minä ja Tauno otimme iltatuurin paneeleiden asennuksessa. Homma edistyy melko nopeasti kahteen pekkaan, toinen pätkii alhaalla laudat oikeisiin mittoihin ja toinen laulattaa naulapyssyä.

Postista tuli KVV- ja IV-työnjohtajan hyväksyntä kunnan puolelta eli sekin homma on vihdoin hoidossa. Kari Ala-mutka hoitaa molemmat pestit suvereenisti.

EJ Panulan vaimo toi kauppareissullaan...

Maapiirin putket tontilla
27.09.03 18:54 :: Kommentit (0)

EJ Panulan vaimo toi kauppareissullaan maapiirin putket tontille, kuten sovittiin. Itse olin harmiksi juuri silloin Suomen suurimman konehuutokaupan kireimmän melskeen keskipisteessä, enkä ehtinyt edes vastata puhelimeen, johon tämä nainen soitti usemman kerran päivän aikana. Onneksi hän sai putkikerät kiepautettua autosta ulos omin voimin.

Illalla kävimme Sannan kanssa pyörittelemässä rullat vähän sivummalle, eikä sitten muuta.

Ja taas maalaamassa Sannan kanssa,...

Paneleita paneleita
28.09.03 12:55 :: Kommentit (0)

Ja taas maalaamassa Sannan kanssa, Tauno naputteli koolauksia. Prinkkilän tytöt ja Sakke olivat pitämässä meteliä. Tappeluhan siitä loppujen lopuksi tuli ja tytöt, Sanna ja Sakke lähtivät.

Illalla bänditreenien ja nyrkkeilyn jälkeen ei jaksanut enää ja pidin lomaa.

Antilla oli lattivalupäivä tänään ja...

Paneleiden maalaus loppusuoralla
29.09.03 19:23 :: Kommentit (2)

Antilla oli lattivalupäivä tänään ja saimme onneksemme yhden lisäpäivän paneleiden maalaukseen, ja se riitti meille.

Tauno naputteli koolauksia talon seinään ja me maalasimme Sannan kanssa loput ulkoverhouspystypaneelit illalla. Eli ne loppuivat viimeinkin ja se on hyvä se. Päätin päivän vielä komeasti napakalla viiltohaavalla oikean käden nimettömään toista maalipurkkia avatessani.

Pyörätien urakointikin alkoi ja tie lähestyy tonttiamme hitaasti, mutta varmasti. Siivosimme lopuksi tontin pyörätiereunalta puutavaran ja muun sälän tulevien maaläjien alta pois. Saamme siitä kätevästi täyttömaata samalla.

Klo 14:00 piti olla rakennekatselmus....

Oletettu rakennekatselmus
30.09.03 14:26 :: Kommentit (0)

Klo 14:00 piti olla rakennekatselmus. Mutta töistä karattuani ja paikalle päästyäni Antti ilmoitti, että katselmus on siirtynyt. Rakennusmestari ei ollut kuulemma päässyt vielä vauhtiin loman jälkipeleissä. Katselmus pidetään sitten joskus toiste.

Aivan turha tonttireissu ei kuitenkaan ollut. Tapasin serkkuni Anninan, joka muutti Saksaan muutama vuosi sitten ja hänen uuden poikaystävänsä Stevenin. Keski-eurooppalaiset olivat Antin työmaalla kahvintuontireissulla. Steven asuu Hamelnin pillipiiparin patsaan juurella ja Annina hevoskartanossa, mikäli se teitä yhtään liikuttaa. Ehdimme jo Epan (lightning-eki) kanssa hehkuttaa nyrkkeilytaitojamme, kunnes kuulimme Anninalta, että hiljainen S oli joku Englannin armeijan nyrkkeilymestari. Sulkeuduin kuitenkin suosioonsa tietämällä tämän Hamelnin pillipiiparitarinan. Hyvä nyrkkeilijä ei edes joudu sellaisiin tilanteisiin, joista taitava selviää.

Iltasella siivottiin markkia ja järjesteltiin...

Puhtaus on puoli ruokaa
30.09.03 20:00 :: Kommentit (0)

Iltasella siivottiin markkia ja järjesteltiin tavarapinoja Taunon kanssa. "Puhtaus on puoli ruokaa", kuten naapurityömaan kirves- / maamies Jokiaho totesi.

Josta tulikin huippuidea mieleen (saa käyttää vapaasti). Nakkikioski nimeltä TörkyBurger - sloganina "Puhtaus on puoli ruokaa, hae meiltä loput".

<< elokuu 2003 :: lokakuu 2003 >>