LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Eppa asenti päivällä uuden valaisimen...

Puhallusvillaa ja miehistötappioita
29.10.03 17:55

Eppa asenti päivällä uuden valaisimen autotallin oven päälle sekä muita sähköistyksiä ja Jorma viritteli ulkoverhouksen viimeistelyjä.

Illalla oli aika puhaltaa villaa, eikä mitä tahansa villaa vaan sukkanöyhtältä näyttävää ekovillaa. Tauno pääsi suuttimen pölyisempään päähän ja minä tumppasin pötyä syöttölaitteeseen. Suppilo kannattaa muuten pitää melko tyhjänä sulavan puhalluksen aikaansaattamiseksi. Eikä siinä kauaa nokka tuhissut.

Sakke löysi pahvilaatikosta kuolleen talitintin, ilmeisesti sama joka on kierrellyt yläkerrassa muutamana päivänä. Hautasimme linnun asiaankuuluvin menoin Saken kanssa LT:n taakse.

Koiris kommentoi 30.10.03 21:58

Työn puolesta netissä seikkailin ja yllätykseni tänne eksyin.Ei maailmaa pääse pakoon!
Mimmosen takuun sait puhallusvillan painumiselle?

Teemu kommentoi 02.11.03 21:34

ei kyllä liity otsikkoon, mutta oisko mahdollista saada lisää kuvia kehiin? niistä näkisi ehkä tekstiäkin paremmin missä vaiheessa urakka on.

Kai kommentoi 03.11.03 12:46

Takuita painumiselle ei taidettu saada. Villaa piti tumpata ohjeiden mukaan muistaakseni 20 % ylimääräistä.

Kuvia kyllä tulossa. Valitettavasti en ole aikoihin ehtinyt valkata / editoida. Lupaan ison paketin aivan lähiaikoina.

Ile kommentoi 19.11.03 20:09

En kyllä usko, että nykyinen "ekovilla" tai "thermex" juurikaan painuu. Viime aikoina (suhteellinen käsite, varmaan 1-2 vuotta) liimaa on lisätty ja puhalluskosteutta vähennetty, eli lopputulos on hyvinkin kiinteän oloinen rakenne. Tuosta syystä levytyskin voidaan tehdä nykyään muutamassa päivässä, aiemminhan noita on kuivateltu pidempään.

Ile kommentoi 20.11.03 20:48

Ohops, jos puhalsitte yläpohjaa, sinnehän ei laitetakaan liiman kanssa. Eli tuo liimajuttu liittyy nimenomaan seinien puhallukseen

Kommentoi kaikkea ylläolevaa