LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Pari panoraamaa
05.04.04 18:53 :: Kommentit (12)

Siinähän ne aamut ja päivät mukavasti menevät.

Lintubongarit
08.04.04 14:22 :: Kommentit (0)

Lintueloa näyttäisi Saurakalliolta löytyvän. Aluksi pihassa tepasteli jyvien kimpussa pari keltasirkkua. Parin päivän päästä tuli yksi talitintti ja sitten seuraava. Nyt sirkkuja ja tinttejä on jo ainakin pari kourallista joka aamuisella ja päivällisellä ateriallaan. Eilen yksi punatulkkukin kävi kauempaa tsekkaamassa paikat, mutta ei ainakaan heti uskaltautunut ruoka-apajille asti.

Tänä aamuna lähipellolla oli kolme joutsenta lepäilemässä, pari mustaa isompaa lintua on myös mestoilla pyörinyt, pikkulinnut osaavat mennä aika nopeasti heinien sekaan kyykkyyn isojen poikien saapuessa paikalle. Pari päivää sitten isot linnut ajelivat edestakaisin oksien hakureissulla tonttimme läpi. Miksiköhän risut pitää hakea eri metsästä kuin missä pesä on?

Siinähän ne aamut ja päivät mukavasti menevät 24-h luontokanavaa katsellessa.

Yksikään ei näyttänyt enempää pressostaatilta kuin mikään toinen.

Lämpöässä lauhdutinpaine
28.04.04 15:16 :: Kommentit (3)

Aamulla heräsimme hieman kylmempään taloon kuin aikaisemmin. Tämä ei vielä laukaissut hälytyskelloja, mutta hanastakin tuli vain kylmää vettä.

Kipaisin tekniseen tilaan ja pumppua katsomaan. Pumpussa paloi lauhdutinpaineen merkkivalo. Ohjekirja pyysi tarkistamaan kiertovesipumput ja / tai kuittaamaan merkkivalo pressostaatin pystysuuntaisella katkaisijalla. Kiertovesipumput olivat ok. Pressostaatin sijainnista ei ollut mainintaa ohjekirjassa, joten avasin pumpun alaosassa olevan huoltoluukun ja tutkailin kojeita ihmetyksen vallassa. Yksikään ei näyttänyt enempää pressostaatilta kuin mikään toinen. Eikä missään ollut vihreätä pystysuuntaista katkaisijaa.

Onneksi ohjekirjan lopussa oli puhelinnumero, johon kehoitettiin soittamaan mikäli mikään edellä mainittu ei auta. Kello oli hieman yli seitsemän, kun pirautin päivystykseen. Pressostaatin sijainti selvisi, kiitin ja kiiruhdin takaisin pumpun kimppuun.

Pressostaatti oli aiemmin avaamani huoltoluukun takana itse lämpöpumpun yläpuolella, mutta kytkimet sijaitsivat kahden ruuvin pitämän kannen alla. Naksautin pystysuuntaista kytkintä ja merkkivalo sammui. Hetken kuluttua kompressori lähti käyntiin.

Todennäköinen vika oli lattialämmitysputkien ilmauksessa. Katsotaan nyt onko pumppu vielä päällä, kun pääsen kotiin.

<< maaliskuu 2004 :: toukokuu 2004 >>