LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Ostimme torstaina 70 piiskataimea orapihlaja-aitaa.

Terassin perustusta ja pihahommia
10.05.04 11:21 :: Kommentit (0)

Saimme Tommin ja kaivurin paikalle perjantai-illalla. Pihassa nököttävät valtaisat multakasat lähtivät liikkeelle hieman hätäisemmin kuin aiemmin lapion ja kottikärryn välityksellä.

Syy yhtäkkiselle kiireelle tämän asian suhteen löytyi kyläkaupan pihapuodin avautumisessa. Ostimme torstaina 70 piiskataimea orapihlaja-aitaa.

Autotallin sivusta tuli tasoitettua ja tontin toinenkin etukulma valmistui aitaa varten. Perustusta kiertävät salaojavedet myös ohjattiin lopulliselle paikalleen ja putket peitettiin.

Ja samalla kun kerran paikalla oli niin kaapaisipa myöskin terassin perustuksia varten aimo kolot. Terassisuunnitelmat ovat vuoden aikana muuttuneet sen verran, että kaikkia tarpeellisia pilareita ei valmiina löydy. Monttujen pohjalle juntattiin jonkin verran soraa ja jatkoimme siitä Taunon kanssa käsipelillä seuraavana päivänä. Pohjalle kaavailtiin paria levyä Finnfoamia, mutta vastaava mestarimme kehoitti noutamaan autotallinsa takaa omasta työmaastaan ylijäänyttä paksua lattiatyroksia. Näin teimme ja tyroksia tulikin nyt parikymmentä senttiä routapeikon esteeksi. Mallailimme pilareita kohdilleen ja sovimme, että jatkamme maanantaina erinäisten juhlien painaessa päälle.

Lauantaina-aamuna istutimme kolmisenkymmentä taimea siistiin riviin. Ja sunnuntaina loput. Sanna leikkasi taimet noin viisitoistasenttisiksi, loppupätkät laitoimme veteen siinä toivossa, että nekin lähtisivät kasvamaan.

Ensimmäiset reiät taimia varten tein rehvakkaasti rautakangella, mutta näiden jatkokäsittely oli sen verran vaikeata, että lapionvarteen oli tartuttava. Reikien seinämät olivat liian tiukkaan ahdettua savea juurikasvulle. Joten lapiolla sellainen kevyt kolme-neljäkymmentä senttiä syvä kuoppa, johon hieman hiekkaa pohjalle ja planttu sekä multaa perään. Saa nähdä minkälainen piikkiviritys aidasta tulee sikäli mikäli innostuu kasvamaan.

Aurinkokin paistoi viikolla niin mehukkaasti, että kesätunnelmiin päästiin viimeisen päälle, lämpöpumppukin vetäisi kesä- eli nollavaihteen päälle. Valitettavasti koivutkin huomasivat tämän aikaisen kesän ja virittäytyivät allergianlevityspuuhiin. Kiitos ja ylistys.

Vajaan viikon illat siinä meni...

Terassi
15.05.04 12:00 :: Kommentit (0)

Vajaan viikon illat siinä meni ja nyt voi sanoa terassin lattian olevan valmis.

Työkuvaus lyhyesti:
Lattiapalkit (8") propattiin kivijalkaan ja toisiinsa kiinni. Lattianiskat (5") noin kuudenkymmenen sentin jaolla lattiapalkkien väliin. Ja näihin sitten lattialaudat (olisivatkohan olleet 29x95) ruuveilla kiinni.

Kyllä nyt kelpaa paistatella, terassin kulmassa on siitä erikoinen paikka, että aurinko paistaa heti noususta aivan laskuun asti koko ajan.

Saurakalliontie pyöräteineen sai pien pintaan....

Piki tielle
31.05.04 16:00 :: Kommentit (0)

Saurakalliontie pyöräteineen sai pien pintaan. On se vaan musta ja lämmin. Pyörätie jäi loppujen lopuksikin kummallisen korkealle verrattuna autotiehen ja meidän tonttiin, mutta samapa tuo.

<< huhtikuu 2004 :: kesäkuu 2004 >>