LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Yksikään ei näyttänyt enempää pressostaatilta kuin mikään toinen.

Lämpöässä lauhdutinpaine
28.04.04 15:16

Aamulla heräsimme hieman kylmempään taloon kuin aikaisemmin. Tämä ei vielä laukaissut hälytyskelloja, mutta hanastakin tuli vain kylmää vettä.

Kipaisin tekniseen tilaan ja pumppua katsomaan. Pumpussa paloi lauhdutinpaineen merkkivalo. Ohjekirja pyysi tarkistamaan kiertovesipumput ja / tai kuittaamaan merkkivalo pressostaatin pystysuuntaisella katkaisijalla. Kiertovesipumput olivat ok. Pressostaatin sijainnista ei ollut mainintaa ohjekirjassa, joten avasin pumpun alaosassa olevan huoltoluukun ja tutkailin kojeita ihmetyksen vallassa. Yksikään ei näyttänyt enempää pressostaatilta kuin mikään toinen. Eikä missään ollut vihreätä pystysuuntaista katkaisijaa.

Onneksi ohjekirjan lopussa oli puhelinnumero, johon kehoitettiin soittamaan mikäli mikään edellä mainittu ei auta. Kello oli hieman yli seitsemän, kun pirautin päivystykseen. Pressostaatin sijainti selvisi, kiitin ja kiiruhdin takaisin pumpun kimppuun.

Pressostaatti oli aiemmin avaamani huoltoluukun takana itse lämpöpumpun yläpuolella, mutta kytkimet sijaitsivat kahden ruuvin pitämän kannen alla. Naksautin pystysuuntaista kytkintä ja merkkivalo sammui. Hetken kuluttua kompressori lähti käyntiin.

Todennäköinen vika oli lattialämmitysputkien ilmauksessa. Katsotaan nyt onko pumppu vielä päällä, kun pääsen kotiin.

Avainsanat:

lämpöässä, v9, pressostaatti, lauhdutinpaine

MS kommentoi 29.04.04 13:56

Toimiiko pumppu?

Kai kommentoi 29.04.04 14:11

Kyllä se siitä kuittauksesta tokeni.

Sellainen vain tuli mieleen, että eihän sitä auto/maalämpö -vipua kannata auto-asentoon laittaa. Automaatti olisi heittänyt sähkövastuksen päälle heti häiriön ilmaannuttua. Ja me olisimme asustaneet tyytyväisinä ties kuinka kauan, mahdollisesti sähkölaskuun asti.

Ilkka Pirttimaa kommentoi 01.05.04 00:15

Omassa laitteessani (muistaakseni VillaClassic 105) ainoa syy Auto-asennon pitämiselle on se, että teen käyttöveden maalämmöllä vain 38 asteeseen (laite toimii tällöin hyvällä hyötysuhteella koko ajan), mutta bakteerin tappoa varten automaattiasennossa lämpötila nostetaan 10 päivän välein 55 asteeseen.
Muuten minullakin olisi pelkkä-maalämpöasetus päällä.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa