LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Pitkä puhelinluento Suomalaisten ja Ruotsalaisten...

Lämpöässä - puhelu
02.05.03 16:34 :: Kommentit (0)

Pitkä puhelinluento Suomalaisten ja Ruotsalaisten lämpöpumppujen eroista. Tällä kertaa Suomi oli huomattavissa määrin niskan päällä. Pitää ottaa tarkemmin selvää asioista, kaikki vaihtoehdot tuntuvat pystyvän vakuuttamaan tietämättömän asiakkaan.

Kastellitalokauppa lyötiin lukkoon. Itsesuunniteltu n....

Kastelli - talokauppa
05.05.03 17:33 :: Kommentit (0)

Kastellitalokauppa lyötiin lukkoon. Itsesuunniteltu n. 150m2 puolitoistakerroksinen talo + sateelta suojaan -asennus - 51000 euroa. Ikkunoita piti laskeskella moneen kertaan, että paperit saatiin kuntoon. [huom. vielä löytyi yksi virhe myöhemmin (yksi ikkunan leveys oli väärin), Kastelli korjasi - ei lisäkustannuksia]

Parveketta täytyy kuulemma hieman leventää...

Kastelli - muutos suunnitelmaan
13.05.03 14:31 :: Kommentit (0)

Parveketta täytyy kuulemma hieman leventää (jostain syystä, joka ei puhelimessa minulle selvinnyt). Lisäkustannusta siitä tulee 300 euroa, asia sovittiin puhelimessa. Tusa kehui piirtävää arkkitehtia nopeaksi. Katsotaan koska ensimmäinen luonnos saapuu.

Antti lupautui vastaavaksi työnjohtajaksi, vaikka...

Vastaava työnjohtaja Paakkanen
16.05.03 16:30 :: Kommentit (0)

Antti lupautui vastaavaksi työnjohtajaksi, vaikka ei kauheasti ehdikään arkipäivisin olemaan mukana työnsä takia (Helsingissä töissä), sovimme että rakennuspäiväkirjaa pidetään erittäin huolellisesti ajan tasalla, eikä sooloilua suvaita. Rahallista korvausta vastaavan hommista hän ei halunnut, mutta apua omalle rakennukselleen (Anttihan rakentaa naapuriimme).

Sovimme hommien jakoa, että minä hoidan kaivuri- ja hiekkasysteemit paikalle heinäkuun alussa. Samalla hän laati pikaisen kustannusarvion rakennusprojektistamme - 146 000 euroa.

Rajapyykit oli kutakuinkin kaikki kohdillaan...

Rajapyykit paikoillaan
17.05.03 14:29 :: Kommentit (0)

Rajapyykit oli kutakuinkin kaikki kohdillaan ja pääsimme toden teolla mittailemaan. Talon paikkakin hahmottui suurinpiirtein. Antti ja Elisa poikansa Petterin kanssa olivat myös omalla tontillaan. Kotona piirsimme vielä asemakuvan.

Uudet mittaukset uuden eilen tehdyn...

Talon paikan merkkaus
18.05.03 19:28 :: Kommentit (1)

Uudet mittaukset uuden eilen tehdyn asemakuvan perusteella.

Kävin vanhan työkaverini Pekka Koivumäen...

Tutustuminen Lämpöässällä lämpiävään taloon
18.05.03 21:27 :: Kommentit (0)

Kävin vanhan työkaverini Pekka Koivumäen viime vuonna valmistuneessa talossa. Hänellä on Lämpöässän V10 maalämpöpumppu, pumppu oli toiminut loistavasti ja sitä suositeltiin lämpimästi. Jos hän olisi saanut tehdä jotain toisin, niin pumppu olisi sijoitettu autotalliin, eikä talon yhteydessä olevaan tekniseen tilaan. Ääni kuulemma hieman häiritsi aluksi. Pitänee miettiä tätä.
Talo kierrettiin muutenkin läpeensä ja vinkkejä tuli runsaasti.

Tonttikauppa lyötiin lukkoon. Koska olimme...

Tonttikauppa
19.05.03 14:25 :: Kommentit (0)

Tonttikauppa lyötiin lukkoon. Koska olimme ensimmäiset asukit uudella alueella (Saurakallio, itse ehdotin Rock-cityä) paikalla oli myös lehdistön edustajia ja haastatteluja kuvineen tuli ainakin Ilkkaan, Pohjalaiseen ja Viiskuntaan.
Ensimmäiset todelliset kulut tulivat tänään. Kaupanvahvistus 70 e.

Vieläkään ei täydellistä varmuutta tontille johtavan tien valmistumisesta ennen heinäkuuta saatu, mutta painostus jatkuu ja kätyreitä kunnanhallituksesta löytyy, että eiköhän se valmistu ajallaan.

Uusi kuva ja uudet keppien...

Talon paikan merkkaus #2
19.05.03 19:23 :: Kommentit (1)

Uusi kuva ja uudet keppien paikat. Nyt vedimme isäni Taunon kanssa narut rajapyykkien kautta, että saimme tarkat rajojen kohdat selville. Autotallia (7 m x 12 m [edit: 7,60 X 10]) ja taloa siirrettiin hieman lähemmäs toisiaan. Pihaa päätettiin jättää rajalta talon seinään 22,50 m, että kolaamista varmasti riittää. Saken saapas hörppäsi ensimmäisen kerran vettä omassa ojassa.

Pyysin Alavuden maanmittausteknikolta tontin rajapyykkien...

Tontin koordinaatit
20.05.03 14:21 :: Kommentit (0)

Pyysin Alavuden maanmittausteknikolta tontin rajapyykkien koordinaatit asemakuvan piirtoa varten. Nämä tulivatkin nopeasti sähköpostilla Matti Luomalta ja jatkoin postin eteenpäin Kastellille.

Koordinaatit:
N.o x y
22 6945264.866 2487385.277
21 6945226.066 2487287.960
rp62 6945286.283 2487280.314
5 6945300.970 2487362.639
16 6945310.110 2487354.269

Sovimme ystävämme ja arkkitehtiopiskelija Marjan...

M.Pylvänäinen - autotallipiirtäjä
21.05.03 14:20 :: Kommentit (1)

Sovimme ystävämme ja arkkitehtiopiskelija Marjan kanssa, että hän piirtää meille autotallin sopuhintaan (20 e). Me piirrämme ensin luonnoksen, josta virallinen piirustus on sitten helppo tehdä.

Martti Haapa-aho Töysän kunnasta toi...

Rakennustarkastaja Haapa-aho - lomakkeita
22.05.03 14:18 :: Kommentit (0)

Martti Haapa-aho Töysän kunnasta toi korkotukilaina- ja rakennuslupahakemuksen. Samalla hän antoi hyviä vinkkejä niiden täyttämiseksi.

Arkkitehti Tapani Niskanen sai ensimmäisen...

Kastelli - 1. luonnos pääpiirustuksista
22.05.03 14:19 :: Kommentit (1)

Arkkitehti Tapani Niskanen sai ensimmäisen luonnoksen valmiiksi. Puhelimessa tuntui lupsakalta mieheltä. Luonnokset sovittiin toimitettavan sähköpostilla niin aikaa säästyy huomattavasti.

Kuva oli lähes haluamamme, merkitsimme luonnokseen muutokset ja palautimme kuvat.

Halutut muutokset tulivat tehtyä yhtä...

Kastelli - piirustusluonnos
26.05.03 13:43 :: Kommentit (0)

Halutut muutokset tulivat tehtyä yhtä oven paikkaa lukuunottamatta. Yläkerran wc:täkin pitää vielä hieman miettiä. Nopeaa toimintaa kuitenkin.

Vastaava mestarimme Antti oli varannut...

Pohjatutkimuksen tilaus
26.05.03 13:45 :: Kommentit (1)

Vastaava mestarimme Antti oli varannut SeiGeolta pohjatutkimuksen molemmille samalla kertaa, tulevia naapureita kun olemme. Hinta asettui 1000 euroon + alvi. Pyynti oli ollut 1100 e, mutta kaksi kärpästä samalla iskulla pudotti siis tuon satasen. Yllättävän kallista puuhaa tämäkin. [edit: Myöhemmin tuli vielä toinen lasku kopiokuluista, pohjatutkimus lähetettiin kolmena kappaleena ja kehtasivat vielä nämä laskuttaa päälle.]

Erkki-Jussi Panula Serpiasta (lämpöpumppu-mies) soitti...

Serpia, EJ Panula (lämpöpumppumies)
26.05.03 13:46 :: Kommentit (0)

Erkki-Jussi Panula Serpiasta (lämpöpumppu-mies) soitti ja kävimme vielä läpi tarjousta ja pumpun ominaisuuksia. Todella mukavan ja asiansa osaavan tuntuinen mies tämäkin. Valintoja on tähän asti tehty aika paljon fiilispohjalta, ja siihen on vaikuttanut suuresti ihmisten tietämys omasta asiastaan. Sovimme ensi perjantaille 30.5.2003 tapaamisen heidän tiloissaan Seinäjoella, tätä ennen hän lähettää vielä tarjouksen koko paketista (lämpöpumppu, lattialämmitys, ilmastointi, keskuspölynimuri).

Postissa tuli Kastellin talonrakennusohje +...

Kastelli - talonrakennusohje
27.05.03 13:42 :: Kommentit (0)

Postissa tuli Kastellin talonrakennusohje + video ja muuta aiheeseen liittyvää sälää. Ohjekirjasta löytyi kaikenlaista tarpeellista tietoa, olisihan tämä voinut ennemminkin saapua.

Kahden ja puolen tunnin palaveri...

Lämpötalo, Seinäjoki
30.05.03 20:41 :: Kommentit (0)

Kahden ja puolen tunnin palaveri EJ Panulan kanssa Lämpötalon tiloissa Seinäjoella. Lämpöässän juhlatarjous (-5%) venyi tänne saakka toukokuun alusta.

Kaupat tehtiin maalämpöpumpusta (lämpöässä v9, asennuksineen), lattialämmityksestä (primex, asennuksineen), ilmastoinnista ja keskuspölynimurista (beam) ja LVI-suunnitelmasta (talo + autotalli). Yhteensä 23.950 e. Tinkimisen varaa ei näyttänyt enää olevan ollenkaan, tosin olimme kyllä altavastaajina tinkimisessä, kun kerran meidät oli jo tuonne asti saatu houkuteltua ja vain nimet papereista puuttuivat.

Kaupanteon aikana nähtiin jos jonkinmoista teatteriesitystä Erkki-Jussin toimesta, lattialämmitysasentaja oli ehkä absurdeimmasta päästä. Myyntitaktiikkana toimi selvästi ns. väsytystekniikka. Kaupanpäälle saatiin rakennuspuukko ja liikuteltava jäähdytyskone. Kyllä korvat ja posket kuumottivat kun vihdoinkin pääsimme ulos Lämpötalosta melkein 24.000 euroa köyhempinä. Haimme Saken hoidosta Helin, Jussin ja Juulin luota Nurmosta ja ajelimme kotiin.

Saimme Töysän apteekkarilta (äitini työnantaja)...

Syreenit
31.05.03 13:34 :: Kommentit (0)

Saimme Töysän apteekkarilta (äitini työnantaja) muutaman ylimääräiseksi jääneen syreenin, jotka istutimme tontille. Alkoi sopivasti sataa kaatamalla, joten taimet saivat kasteen. Selkänikin alkoi vihoittelemaan ja olikin seuraavalla viikolla sen verran kipeä, että täytyi mennä käymään lääkärillä. Alimpien nikamien välistä löytyi jotain. Sain ison kasan kolmiolääkkeitä.

<< huhtikuu 2003 :: kesäkuu 2003 >>