LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Lämpötalon tilausvahvistus: Maalämpöpumppu Ilmastointi Lattialämmitys...

Lämpötalo - tilausvahvistus
03.06.03 13:30 :: Kommentit (1)

Lämpötalon tilausvahvistus:
Maalämpöpumppu
Ilmastointi
Lattialämmitys
LVI-suunnitelma
Keskuspölynimuri

Tilausvahvistuksessa oli ilmastoinnin sähkösuodatin (350 e) lisätty hintaan, vaikka se sisältyi tarjoukseen. Soitto Lämpötalolle ja asia luvattiin korjata.

Kastellilta tuli talon pää- ja...

Kastelli - pää- ja asemapiirustukset
03.06.03 13:32 :: Kommentit (0)

Kastellilta tuli talon pää- ja asemapiirustukset. Asemapiirustus ei ollut vieläkään aivan toivomamme, mutta se ei taida olla metreistä kiinni, en tiedä. Paperissa luki, että rakennusten lopullisen sijoittelun päättää pääsuunnittelija. Talo oli kuitenkin haluamamme. Piirtäjä on selvästikin panostanut tuohon piirustuspuoleen enemmän kuin kirjoittamiseen, näissä muutamassa papereissa olleissa lauseissa oli uskomattoman monta kirjoitusvirhettä ja allekirjoitus oli vedetty hiirellä, melko uskottavan näköistä touhua.

Uudessa tilausvahvistuksessa hinta oli tarkistettu....

Lämpötalo - tarkistettu tilausvahvistus
05.06.03 13:33 :: Kommentit (0)

Uudessa tilausvahvistuksessa hinta oli tarkistettu. Asia ok.

Marja tuli näyttämään ensimmäistä luonnosta...

Autotalliluonnos
07.06.03 13:02 :: Kommentit (0)

Marja tuli näyttämään ensimmäistä luonnosta autotallistamme, tehtävä olikin ollut suuritöisempi kuin hän kuvittelikaan ja hinta sovittiin 50 e. Luonnos oli hyvä ja se hyväksyttiin yksimielisesti.

Rakennuslupa- ja muita hakemuksia käytiin...

Tapaaminen Paakkasen kanssa - hakemuksista
07.06.03 18:28 :: Kommentit (0)

Rakennuslupa- ja muita hakemuksia käytiin läpi. Lupasin viedä Antinkin paperit kuntaan ensi viikolla.

Perustus päätettiin tehdä rossipohjaiseksi [edit: Tämähän olisi pitänyt päättää jo tilausvaiheessa, nyt vaikutti hintaan niin paljon, että perustus tehdään kuitenkin maanvaraiseksi]. Perustussuunnitelman teko pitäisi vielä antaa jonkun tehtäväksi, Marja ei uskaltanut lähteä sitä tekemään, mutta antoi pomonsa (Sartek Oy) puhelinnumeron.

Antti oli toiminut metsurin ominaisuudessa omalla tontillaan, vain yksi puu oli kaatunut hieman väärään suuntaan ja tietysti suoraan pystyyn jätettäväksi tarkoitetun pihamännyn päälle.

Tuurin NS:n nykyinen puheenjohtaja ja kaivuriurakoitsijamme Tommi soitti. Asia koski alueen nimeä. Joku oli häneltä toivonut, että Tuurin NS ottaisi ajaakseen alueen uudelleennimeämisasian, alue pitäisi nimetä Martinvainioksi vanhan NS-puheenjohtajan mukaan. Martti oli kuollut kyseisellä pellolla joskus taannoin. Kuulemma outoa, että Töysän kunta nimeää alueita aivan ihmeellisillä nevojen nimillä, kuten Saurakallio, vaikka kunnon nimiäkin olisi tarjolla.

Raivasimme (Tane, Ellu, Sakke, Sanna...

Pajusavotta
08.06.03 14:56 :: Kommentit (0)

Raivasimme (Tane, Ellu, Sakke, Sanna ja Kai) pahimmat pajukot pois tontilta (puutarhaleikkurit olivat tosi kätevät tähän hommaan, yllättävän paksutkin rungot napsahtivat helposti poikki) ja Sanna ja Tane kaivoivat umpeutuneiden ojien päät auki. Aurinko paistoi täydellä teholla ja linnut lauloivat. Itikoita oli mahdottomasti. Selkä alkaa toimia taas.

Rakennuslupahakemus kuntaan....

Rakennuslupahakemus
10.06.03 11:00 :: Kommentit (0)

Rakennuslupahakemus kuntaan.

Pankinjohtaja Mäki-Lahna oli lomalla, mutta...

Pankkilaina OP
17.06.03 12:41 :: Kommentit (1)

Pankinjohtaja Mäki-Lahna oli lomalla, mutta käväisi sen verran työmaalla, että saimme paperit lainasta tehtyä.

Euribor oli tipahtanut kahdessa kuukaudessa n. 1,9:ään prosenttiin (noin puoli prosenttiyksikköä). Tähän 0,85 % marginaali päälle.

Lainoja tehtiin kolme kappaletta.
Valtion takaus, oma takaus ja korkotukilaina (osa valtiontakauslainasta).

Alavuden Seudun OP. Väliaikaisen lainan...

Väliaikainen laina
19.06.03 16:47 :: Kommentit (0)

Alavuden Seudun OP.
Väliaikaisen lainan hakureissu. Vanhempani Ellu ja Tane takaajina. 12400 euroa, jolla kuvittelemme pärjäävämme siihen asti, että valtion takaama, korkotuki- ja omavelkainen talolaina myönnetään, maksoimme samalla tontin. Kauppakirja tietysti unohtui, lupasimme toimittaa sen viikonloppuna. Lainhuudatukseen (älkää kysykö mitä se tarkoittaa) tarvitaan kuitti tontin maksusta, kauppakirja ja kunnan päätös myynnistä. Näiden kolme paperin toimittamiseen tarvitsimme kolme reissua Alavudelle. Kun paperit saatiin pankkiin, täti lupasi toimittaa ne eteenpäin Alavuden kihlakunnan oikeuteen jossa lainhuuto tapahtuu. Tämän jälkeen olemme ilmeisesti oikeutettuja lainaan.

Lainoja siis tosiaankin piti ottaa kolme erilaista + tämä väliaikainen.
Ensinnä laina jaettiin kahteen osaan: valtion takaamaan ja omavelkaiseen. Lisäksi valtion takaama laina jaettiin korkotukilainaan ja loppuosaan.

Taunon kanssa sirkkelöitiin ja pilkottiin...

Paakkasella sirkkelihommissa
22.06.03 16:30 :: Kommentit (1)

Taunon kanssa sirkkelöitiin ja pilkottiin Paakkasen tontilta kaadetut puut, selkä hieman mutisi painavien tukkien nostelusta, välilevyt eivät taida olla vielä aivan kohdallaan. Välillä taivaalta tuli vettä.

Antti lupasi hoitaa viemäri- ja putkimiehet meidänkin tontille. Sain myös kopiot hänen perustussuunnitelmistaan malliksi annettavaksi omalle suunnittelijalleni.
Sannan kanssa ostettiin ja pystytettiin hyttysverkoilla varustettu katos omalle tontille taukotuvaksi.

Ensi viikolla pitää hakea Akonkosken Sahalta puutavaraa anturamuotteja ja reunapukkeja varten, haen tavaran samalla molemmille työmaille.

Tilasin Fortumilta sähköliittymän tontille, annoin...

Fortum - sähköliittymätilaus
23.06.03 11:08 :: Kommentit (0)

Tilasin Fortumilta sähköliittymän tontille, annoin Antin puhelinnumeron heille, että saavat ottaa yhteyttä samoissa merkeissä.

Kannattaa muuten hoitaa samalla mittarit ja liittymäjohdot, kun kerran puheissa ollaan. Itse en sitä tehnyt (toim. huom.).

Haimme ensimmäisen erän n. 1500...

Puutavaraa Akokselta
27.06.03 16:06 :: Kommentit (1)

Haimme ensimmäisen erän n. 1500 m 25x100 puutavarapaketista Taunon kanssa Akonkosken Sahalta. Pari hakureissua täytyy vielä tehdä. Peräkärry jäi kiinni puolivalmiille tieosuudelle, mutta irtosi käsivoimin.

Laudoista on tarkoitus tehdä kulmamerkit, kulmapukit ja anturamuotit. Ohuempikin 22 olisi ollut hyvää, mutta sahalta ei sellaista vahvuutta löytynyt.

Kulmamerkit ja pukkien tuet tehdään halkaistusta laudasta.

Rakennustarkastaja Haapa-aho, Tauno ja minä...

Rakennusten kulmien merkintä
27.06.03 17:58 :: Kommentit (0)

Rakennustarkastaja Haapa-aho, Tauno ja minä löimme kulmakepit paikoilleen, omat mittaukset olivat senttien päässä näistä "virallisista".

Taloa siirrettiin hieman kauemmas autotallista ihan vain fiilisten vuoksi. Aurinko paistoi kuumasti.

Ensimmäinen "oikea" rakennuspäivä, paikalla Antti,...

Kulmapukkien teko ja asennus, korkojen merkintä
28.06.03 18:01 :: Kommentit (0)

Ensimmäinen "oikea" rakennuspäivä, paikalla Antti, Tauno ja minä. Teimme kulmapukit paikoilleen molempiin työmaihin sekä merkitsimme korot.

Antilla oli korkomittauslaitteisto lainassa ja hän sitä myös käytti, Taunon kanssa pidettiin mittaa paikallaan ja vedettiin korkoviivat paikoilleen Antin ohjeiden mukaan.

Otin ensimmäiset valokuvat tontin nurkista.

030628_1751_SE_kulmapukit_sakke.jpg

Nikkaroimme kulmapukkeihin tuet (halkaistua lautaa)...

Linjanarut
29.06.03 17:04 :: Kommentit (1)

Nikkaroimme kulmapukkeihin tuet (halkaistua lautaa) sekä asensimme eilen ostamani 3 mm pyykkinarut linjanaruiksi. Naru oli ehkä hieman liian paksua tähän tarkoitukseen, mutta Taunon valmistelemat rei'illä varustetut betonitiilet olivat oivaakin oivempia painoja narujen päihin, ei tarvinnut mitään kiviä etsiä painoiksi. Pisimpiin linjoihin pitää laittaa kaksi tiiltä, ettei naru pääse löystymään.

Tie oli pahasti puolivalmiina, eikä...

Korkojen merkintä viralliselta taholta
30.06.03 13:22 :: Kommentit (0)

Tie oli pahasti puolivalmiina, eikä autolla päässyt perille emmekä jaksaneet kantaa mittauslaitteistoa paikalle, joten Martti Haapa-Aho kävi vain toteamassa viikonloppuna merkitsemämme korot hyviksi.

Näiden lattiakorkojen ja tien koron kanssa kannattaa tosiaan pitää huoli, että talo tulee tarpeeksi korkealle. Koskaan ei kuulemma liian korkealle rakentamista ole kaduttu jälkeenpäin.

<< toukokuu 2003 :: heinäkuu 2003 >>