LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Kastellin edustaja herra Tusa istui...

Kastellin edustaja käymässä #1
01.04.03 16:44 :: Kommentit (0)

Kastellin edustaja herra Tusa istui keittiön pöydän ääressä ja havainnollisti miksi Kastelli on paras. Kävimme luonnostelmamme pohjalta talomme tarkemmin läpi (ikkunat, ovet ym.).

Paikalla rakentaminen tuntui hyvinkin järkevältä ratkaisulta tämän luennon jälkeen. Muutoksien tekeminen on huomattavasti helpompaa tai edes yleensä mahdollista verrattuna seinäelementteihin.

Kävin patsastelemassa tontilla. Rajojen merkkipaaluja...

Ensimmäinen (oletetulla) tontilla käynti
08.04.03 16:43 :: Kommentit (0)

Kävin patsastelemassa tontilla. Rajojen merkkipaaluja ei ole vielä isketty, mutta luulisin, että rajalla kasvaa muutamia koivuja.

Jokikylän rajat alkavat piirtyä, tonttimme sijoittuu Tuurin taajaman ja Jokikylän väliin, ns. Rock-cityyn, asuma-alueelle nimeltä Neighbour of the Beast.

Tällä kertaa keittiön pöydän ääressä...

Carrier ja Greenline edustaja käymässä
11.04.03 14:41 :: Kommentit (0)

Tällä kertaa keittiön pöydän ääressä esitetyn luennon aiheena oli maalämpö ruotsin malliin ja lattialämmityksen rolls-royce.

Ruotsalaisten maalämmön vesivaraajasysteemi (pienempi varaaja, joka on täynnä käyttövettä sen sijaan, että käyttövesi kierrätetään putkea pitkin ison varaajan läpi) kuulosti todellakin huomattavasti paremmalta, lisäksi järjestelmässä oli vaihtaja, joka varaajan täytyttyä lämmitti pelkkää lattialämmitysvettä alemmalla lämpötilalla, kun taas muissa systeemeissä lattialämmitysvesi otetaan isosta varaajasta ja jäähdytetään sopivaksi, ei kuulosta järkevältä mikäli näin todella on. [edit: Joka järjestelmässä on puolensa, ja lopulta valitsimme Suomalaisen systeemin]

Lattialämmityksen jakotukki oli jykevää tekoa, sisältäen termostaatit ja paluuveden lämpömittarin joka huoneelle [edit: Termostaatit joka huoneelle eivät ilmeisesti ole kovinkaan tarpeellisia, ottakaa asiasta selvää]. Säätömekanismikin oli ilman työkaluja toimiva ja selkeän asteikon näyttävä.

Sanna kävi Nordeassa hakemassa lainatarjouksen....

Pankkilainatunnusteluja - Nordea
15.04.03 15:33 :: Kommentit (1)

Sanna kävi Nordeassa hakemassa lainatarjouksen. Marginaali 0,85 %.

Kävin Alavuden Seudun Osuuspankin pankinjohtaja...

Pankkilainatunnusteluja - OP
17.04.03 15:37 :: Kommentit (1)

Kävin Alavuden Seudun Osuuspankin pankinjohtaja Mäki-Lahnan juttusilla mahdollisesta talolainasta.

Euribor 12kk oli 2,574 ja marginaalin sai tippumaan samaan kuin mitä Nordea lupasi aiemmin (0,85 %). Ilmeisesti halvemmallakin lainaa saa, jos maksukyky näkyy hieman enemmän päällepäin. Tämä oli kuitenkin todella hyvä tarjous meidän tilanteeseemme nähden.

Laina-asiat siis alustavasti sovittu. Paperit tehdään sitten myöhemmin.

Kävimme tulevan naapurimme ja vastaavan...

Paakkasen kanssa tontin rajoja etsimässä
21.04.03 14:38 :: Kommentit (0)

Kävimme tulevan naapurimme ja vastaavan työnjohtajamme Antti Paakkasen kanssa tontilla mittailemassa rajoja 45 metrin narupätkän kanssa. Varaamamme tontti osui juuri pellon alimpaan kohtaan, johon pystyisi perustamaan riisipellonkin melko vaivattomasti. Tontti päätettiin vaihtaa kolmanteen tonttiin tien vasemmalta puolelta (Saurakalliontie 36 26:sen sijaan). Tämä tontti oli noin puolitoista metriä korkeammalla kuin aiemmin varaamamme.

Kirvesmies Järvinen on myös tuleva lähes naapurimme, talonsa sijaitsee noin neljän sadan metrin päässä talostamme maantien toisella puolella.

Kaivuut alkavat heinäkuun tienoilla, rakennustarkastaja suositteli rakennuslupien hakemista kesäkuussa. Tontin vaihto onnistui myös kivuttomasti.

Piirustuksiakin on taas vedetty uusiksi. Ruokailuerkkeri kasvaakin lähes koko seinän kokoiseksi, ja keittiö sen mukana.

Alkuun talomyyjä Setälä yritti tarjota...

Rautia, Vieska-talot - käynti
25.04.03 17:36 :: Kommentit (0)

Alkuun talomyyjä Setälä yritti tarjota meille aivan jotain muuta, kuin mistä olimme tarjousta pyytäneet. Pohjakuva ei ollut sinnepäinkään. Hetken keskusteltuamme saimme hänet vakuutettua, että haluamme juuri sen minkä haluamme. Ja tarjous lähti laskentaan. Jäimme vielä hetkeksi kiertelemään Rautiaan palaverin jälkeen ja myyjä tuli vielä kerran ehdottamaan meille toisenlaista pohjaa. Huomasimme, että tämä oli juuri se pohja, josta muutama kuukausi sitten lähdimme kehittämään. (Myöhemmin huomasin lisäksi, että samainen Setälä on jo kerran tehnyt tarjouksen kyseisestä Vaaja141:stä). Pidimme päämme emmekä muuttaneet suunnitelmia. Jotenkin tuntuu typerältä alkaa muuttaa suunnitelmia vartissa, kun niitä on ensin viikkokaudet pyöritellyt mielessään.

Kastellin uusin tarjousesitys keittiön pöydän...

Kastelli - tarjous kotiinkuljetettuna
30.04.03 16:35 :: Kommentit (0)

Kastellin uusin tarjousesitys keittiön pöydän ääressä.

Talon pinta-ala kasvoi joitain neliöitä viimeiseen piirustukseen, mutta hinta putosi edellisestä tarjouksesta 1500 euroa. Marko "Kastelli" Tusa tosin ilmoitti, että nyt ollaan 5000 euron päässä siitä hinnasta, mistä hän olisi vielä saanut provisiota. Pitääkö paikkansa, sitä emme voi tietää. Sovittiin, että ensi maanantaina lyödään kättä päälle, mikäli ei mitään maata kaatavaa tässä välissä tule mieleen.

Tämän jälkeen talomyyjäpuheluihin on vastattu, että valinta on tehty.

<< maaliskuu 2003 :: toukokuu 2003 >>