LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Teimme naapurin Antin kanssa vaihtarit....

Kivijalan rappaus
05.06.04 16:00 :: Kommentit (0)

Teimme naapurin Antin kanssa vaihtarit. Minä siirryin Paakkanen-Koiviston nurmityömaalle mullan ja hiekan levittäjäksi ja Antti rappasi talon kivijalkamme Saken avustuksella.

Parmu sementtilaastin sekoitus kottikärryissä siivilöidyn hiekan ja veden kanssa. Sakke kasteli kivijalkaa roiskimalla edeltäkäsin ja Antti veteli ja harjasi laastit perässä. Hyvä tuli.

Tämän jälkeen pääsin siirtelemään K. Riihon eilen aamuna kärräämiä pyöreitä kiviä talon kivijalan juureen. Hyväksi havaittu keino oli rontata kivet sangolla. Hyvät hanskat tarvitaan myös, muuten kädet joutuvat heikkoon tilaan niin kuin naapurin Petterillä samaisen operaation jälkeen. Mittasin viisikymmentä senttiä kivijalasta ja hinkkasin laudan hiekkaan pitelemään kiviä aisoissa. Sitten vain isot alle ja pienempiä päälle.

Autonkin voi nyt ajaa sadesuojaan murehtimatta uppoamista.

Mursketta ja multaa
08.06.04 21:00 :: Kommentit (0)

Tauno nikkaroi pari askelmaa terassista ylijääneestä painekyllästetystä helppaamaan osaltaan kodinhoitohuoneen ovelle ja etukuistille kapuamista. Itse jatkoin pyöreiden kivien siirtelemistä etupihan isosta läjästä talon kivijalan ympärille.

Illalla AJ Tukevan rekkamies Tonteri heivasi pihaan kivi- ja hiekkakasan seuraksi murske- ja multakasan. Ja itse panostaja T. Tukeva saapui myöhemmin kaivurinsa kanssa levittämään läjiä ympäri pihamaata. Lattiavalun ohessa syntyneet laatat piilotettiin eri puolille autotallia, kaksi takaovien tietämille ja yksi aseteltiin hienosti luiskaksi autotalliin. Katoksen alustakin tuli mursketettua, ja autonkin voi nyt ajaa sadesuojaan murehtimatta ajoneuvon uppoamista pehmeään hiekkaan. Tommi toi vielä illan lopuksi muutaman multakasan eri puolille pihaa nurmikkoa varten.

<< toukokuu 2004 ::