LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Ostimme torstaina 70 piiskataimea orapihlaja-aitaa.

Terassin perustusta ja pihahommia
10.05.04 11:21

Saimme Tommin ja kaivurin paikalle perjantai-illalla. Pihassa nököttävät valtaisat multakasat lähtivät liikkeelle hieman hätäisemmin kuin aiemmin lapion ja kottikärryn välityksellä.

Syy yhtäkkiselle kiireelle tämän asian suhteen löytyi kyläkaupan pihapuodin avautumisessa. Ostimme torstaina 70 piiskataimea orapihlaja-aitaa.

Autotallin sivusta tuli tasoitettua ja tontin toinenkin etukulma valmistui aitaa varten. Perustusta kiertävät salaojavedet myös ohjattiin lopulliselle paikalleen ja putket peitettiin.

Ja samalla kun kerran paikalla oli niin kaapaisipa myöskin terassin perustuksia varten aimo kolot. Terassisuunnitelmat ovat vuoden aikana muuttuneet sen verran, että kaikkia tarpeellisia pilareita ei valmiina löydy. Monttujen pohjalle juntattiin jonkin verran soraa ja jatkoimme siitä Taunon kanssa käsipelillä seuraavana päivänä. Pohjalle kaavailtiin paria levyä Finnfoamia, mutta vastaava mestarimme kehoitti noutamaan autotallinsa takaa omasta työmaastaan ylijäänyttä paksua lattiatyroksia. Näin teimme ja tyroksia tulikin nyt parikymmentä senttiä routapeikon esteeksi. Mallailimme pilareita kohdilleen ja sovimme, että jatkamme maanantaina erinäisten juhlien painaessa päälle.

Lauantaina-aamuna istutimme kolmisenkymmentä taimea siistiin riviin. Ja sunnuntaina loput. Sanna leikkasi taimet noin viisitoistasenttisiksi, loppupätkät laitoimme veteen siinä toivossa, että nekin lähtisivät kasvamaan.

Ensimmäiset reiät taimia varten tein rehvakkaasti rautakangella, mutta näiden jatkokäsittely oli sen verran vaikeata, että lapionvarteen oli tartuttava. Reikien seinämät olivat liian tiukkaan ahdettua savea juurikasvulle. Joten lapiolla sellainen kevyt kolme-neljäkymmentä senttiä syvä kuoppa, johon hieman hiekkaa pohjalle ja planttu sekä multaa perään. Saa nähdä minkälainen piikkiviritys aidasta tulee sikäli mikäli innostuu kasvamaan.

Aurinkokin paistoi viikolla niin mehukkaasti, että kesätunnelmiin päästiin viimeisen päälle, lämpöpumppukin vetäisi kesä- eli nollavaihteen päälle. Valitettavasti koivutkin huomasivat tämän aikaisen kesän ja virittäytyivät allergianlevityspuuhiin. Kiitos ja ylistys.

Avainsanat:

Orapihlaja, aita, taimi, finnfoam, terassi

Kommentoi kaikkea ylläolevaa