LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Minuutin hommasta 4200 euron tili. Kyllä Töysässä osataan.

Ensimmäinen viikko
09.03.04 12:14

Viikonloppuna tuli siivottua autotallia, joka jäi muuton jäljiltä vertikaalisesti puolilleen. Nyt tavarat ovat toisessa järjestyksessä ja talli on horisontaalisesti puolillaan eli lattiaakin näkyy paikka paikoin.

Puuliettä on käytetty keittiön puolella ahkerasti, mainio kampe. Lihat paistuivat ennätysvauhdilla maukkaiksi ja uunikin teki tehtävänsä, vaikka uunin lämpömittari näytti hieman mitä sattuu -lukemia.

Parketti (luultavasti, ehkä muutkin puut, mutta siis ei kuitenkaan varmastikaan pakkanen) paukahtelee mojovasti aina iltaisin, kun olemme asettuneet yöpuulle. Hakeekohan paikkaansa vai paukkuuko lämpimikseen, sitä en tiedä.

Lämpötilaa on tullut säädeltyä eteen ja taakse. Nyt viikon hakemisen jälkeen alkaa lämmöt olemaan kutakuinkin kohdallaan, ellei noita iltapäivien aurinkolisiä lasketa. Kohtahan se Lämpötalon mies tuleekin opastamaan meitä Lämpöässän käytössä ja lämpökäyrien ohjelmoinnissa.

Juurakon viimeiset kaappilähetykset tulivat perjantaina. Nyt on kaikki kohdallaan, paitsi, että eivät olleet huomanneet, että yhdestä keittiönkaapistakin puuttuivat hyllykannakkeet. Kävimme sitten kyläkaupasta hakemassa pussillisen hyllykannatin numero 666:sta. Numero valittiin fiiliksen mukaan, kun emme tulleet mitanneeksi reikien halkaisijoita. Oikeaan osui.

Viikonloppuna teimme Saken kanssa hiihtoladun takapelloille Rocky Balboan malliin, eli minä kahlasin reisiä myöten hangessa ja vedin Sakella täytettyä kolaa perässäni. Seuraavana päivänä tulikin agrologi Jokiaho moottorikelkallaan käymään ja ladun pohjat vahvistuivat entisestään. Olikin muuten mahtipeli ajaa.

Eilen kävimme allekirjoittamassa Töysän kunnassa Töysä-bonus-paperit. Minuutin hommasta 4200 euron tili. Kyllä Töysässä osataan.

Avainsanat:

Pikku Henna paistouunilla, puuliesi, tiileri, rocky balboa, töysä bonus, parketti, karelia

Kommentoi kaikkea ylläolevaa