LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Jätteitä haetaan pihastamme tästä lähtien joka toisen viikon keskiviikkoisin.

Roskasopimus
04.03.04 18:00

Soitin paikalliselle jätekuskille, joka neuvoi ottamaan yhteyttä Seinäjoen Jätekeskukseen. Asiat tulivat selviksi. Jätteitä haetaan pihastamme tästä lähtien joka toisen viikon keskiviikkoisin.

Hintaa jäteastian (240 l) tyhjentämiselle kertyi muistaakseni 4,68 e kerta. Lisäksi oli joku parin euron jätemaksu kuukaudessa.

Kaapistoasioistakin tuli jälleen soiteltua. Juurakko lupasi yrittää ehtiä tuoda jälkeenjääneet tavarat viikon loppuun mennessä.

Sisällä on muuten melko kuuma iltapäivisin, aurinko paistaa täydeltä terältä koko päivän, mutta pihalla on muikea pakkanen, joten lämpöpumppu pähkäilee lämpöä tarvittavan. Aurinkokompensaatioyksikkö taitaisi olla hyödyllinen hankinta.

Kävimme Epan kanssa Mekvessä. Tilaamaamme tavaraa ei ollut tullut, mutta jotain aivan muuta. Kahteen viimeiseen halogeeniryhmään tarvittaisiin noin 100 w ohjaussysteemit, mutta Mekveen oli jostain syystä tilattu 200 wattinen rottelo, joka ei edes mahdu halogeenin reiästä sisään. Sain kuitenkin maksutta jääkaappiimme mallin mukaisen keskeltä halkeavan ylähyllyn, mitä meille toimitetussa kaapissa ei pettymykseksemme ollutkaan.

Avainsanat:

lämpöässä, aurinkokompensaatio, jäteastia, jätekeskus

Ile kommentoi 05.03.04 21:04

Eikö järjestelmässänne ole huonetermostaatteja? Sellainen järjestely kyllä sulkee piirit joita ei tarvitse lämmittää.
Jos ei ole, suosittelen että asennat lämpöantureita haluttuihin huoneisiin siihen RJ45-kaapelointiisi ja järjestät PC:llä hieman lisätietoa lämpöpumpun ohjaukseen. DS1820 anturit maksavat muistaakseni n. 2,5 euroa kappale ja ne on kätevä puristaa RJ11-liittimeen. PC:n päähän tarvittava pulikka maksaa n. 10 euroa. Antureita voi olla "rinnan" useita kymmeniä.

Kai kommentoi 08.03.04 13:11

Ei ole huonetermostaatteja. Kerropa lisää.

Ile kommentoi 08.03.04 20:55

DS18S20 on pienen pieni digitaalinen lämpömittari, joka tarvitsee vai 3 kaapelia siten, että tuon 3:n kaapelin matkan varrella voi olla "rajaton määrä" antureita. Yksi anturi maksoi viimeksi tilatessani n. 2.5$. Speksit löytyy osoitteesta http://pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/DS18S20.pdf.
Kun sinulla on RJ-kaapelointi, voi tuollaisen anturin puristaa RJ45 tai RJ11-liittimeeen ja ristikytkentäpaneelista yhdistää ne PC:n sarjaportissa olevaan DS9097U-9 pulikkaan (hinta n. 10$). Tiedonkeruusoftaa löytyy paljon valmiina, mutta myös esim. vapaat javakirjastot löytyy. Tästä saitista löytyy kuvakin mistä on kyse http://tkosan.javadevices.org/j1wire_class/lectures/lec7_programming_ibuttons.html.
Eräs varsin mukava ilmainen windows-softa on kotimainen http://www.mrsoft.fi/ohj01en.htm, tästä löytyy myös servicenä pyörivä kerääjä.

Laita mailia, jos kiinnostaa ostaa muutama tarvittava komponentti malliksi (vaikka RJ-liittimeen valmiiksi puristettuna).

Kommentoi kaikkea ylläolevaa