LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Ihmeellisen ärsyttävästi tarrat ovat maailman parhaalla liimalla kiinnitetty.

KHH lasikuitutapetointi ja maalausta
01.02.04 18:30 :: Kommentit (0)

Tauno oli jo maalannut kodinhoitohuoneen katon, kun me vasta saavuimme paikalle. Iskin telani yläkerran kattoikkuinoiden valoreunuksiin. Olikin verrattoman hankalaa maalattavaa, pää kopsahteli vähän väliä maalipintoihin ja puoli-ilmainen raidoitus tuli samalla.

Sanna rapsutteli Domuksen tarroja ikkunoista. Ihmeellisen ärsyttävästi nekin tarrat täytyy olla maailman parhaalla liimalla laseihin kiinnitetty. Sakke toimi takkamestarina ja makkaraa paistettiin moneen otteeseen, eilisen myräkän ansiosta piippu oli ilmeisesti hieman lumessa, kun veto oli aluksi heikonlaista. Kyllähän sitä lunta eilen tulikin, kuulemma tyyliin kerran kymmenessä vuodessa.

Hetken olin Taunon liima-apuna kodinhoitohuoneen lasikuitutapetoinnissa. Ja sitten taas hakattavaksi harrastuksen pariin.

Illalla maalasin vielä alakerran wc:n katon toistamiseen.

Vieraskäyntejä Jauhiaisten, anopin ja Ahokkaan taholta. Ossi teki lumityöt lämpimikseen.

Jorma tervehtyi viikonlopun aikana.

Keittiön lattialaatoitus ja alakerran pintamaalaus
02.02.04 20:30 :: Kommentit (0)

Jorma tervehtyi viikonlopun aikana ja kykeni päivän aikana laatoittamaan keittiön lattian. Ja hienohan siitä tuli.

Aloitin maalausurakan iltapäivällä ja eteneminen tapahtui nopeasti. Iltaan mennessä pintamaalattua seinää tuli eteiseen, olohuoneeseen sekä kirjastoon. Eli alakerta alkaa olla hyvällä mallilla maalauksien osalta. Tauno pohjamaalasi kodinhoitohuoneen.

Illan lopuksi kävin vielä kyläkaupassa hakemassa pikasiloitetta, punaista saumauslaastia alakerran lattialaattoja varten ja kolmen litran purkin sauna-suojaa.

Niin hauskaa hommaahan tämä, ettei juurikaan työstä käy.

Alakerta laatoittuu, saumausta ja maalausta
03.02.04 21:30 :: Kommentit (0)

Jorma sai päivällä sellaisen höyryn päälle, että piti pidätellä, ettei laatoittanut naapuriakin. Kaikki laattalattiat ovat nyt paikoillaan. Saumauksen aloittamiseen vaadittavat 24 tuntia oli kulunut ja minä aloitin touhun eilen laatoitetusta keittiöstä. Melko helppoa hommaa tuo samaus näin maallikollekin, kunhan vaan omaa oikeanlaiset työkalut. Tosin laastia sai pestä pariin otteeseen laattojen päältä illan aikana. Mutta pitihän niitä muutenkin kastella, joten samapa tuo. Polvisuojat ovat muuten ehdottomat lattialla konttaukseen, vielä kun lattialämmitykset ovat pois päältä liiallisen kuivumisen estämiseksi.

Rakennustarkastaja Haapa-aho vieraili naapurissa vierailun ohella meilläkin. Käyttöönottokatselmus sovittiin pidettäväksi 27.2.2004 eli muuttoviikkomme perjantaina. Tätä ennen pitää vielä saada talo valmiiksi. Turvallisuusasiat tietysti päällimmäisenä. Parvekkeen kaiteet, palotikkaat molempiin päihin rakennusta, portaat kaiteineen, uunin kaatumisenesto (joka kuulemma monesti jää laittamatta, perinteiseen tyyliin ohjeet käytetään syttypaperina). Valmiusprosenttia nostettiin taas epämääräinen määrä, eipä ne pankissa ole paljoa mitään virallisia papereita kyselleet. Olen vain hatusta prosentteja niille heitellyt.

RTV:stä soitettiin ja ilmoitettiin, että haluamaamme parkettia ei löydy riittävästi tehtaaltakaan. Outoa. Mutta meille kelpasi 182 mm lautaparketti tilaamamme 160 millisen tilalle kyllä. Eikä hintaa tarvinnut tarkistaa ollenkaan. Lakattua olisi ollut, mutta halusimme mattapintaisen öljytyn.

Rautian ostoslistalla oli tällä kertaa märempien tilojen pintamaalia sekä Saken huoneen sinisen osan pintamaalia.

Pintamaalasin illalla hieman makuuhuonetta. Sanna pohjamaalasi yläkerran olohuoneen lähes kokonaan. Muutama kohta oli vielä hiontaa vaille.

Päivät alkavat pidentyä. Nytkin meni aamukahdeksasta puoli kymmeneen saakka, ettei ehtinyt "kotona" käydä kuin työvaatteet vaihtamassa. Mutta niin hauskaa hommaahan tämä, ettei juurikaan työstä käy.

Onks nää jotkut vanhanaikaiset rintaliivit?

Että kaikki kunnia saumareille, he ovat sen ansainneet.

Lattian saumaus
04.02.04 20:30 :: Kommentit (0)

Päiväsaikaan Jorma nikkaroi lauteet saunaamme Kastellin puutavarasta. Eppa siirtyi taasen talon sähköistyksen pariin. Valitettavasti jouduimme vielä siirtämään laude-elementit syrjään saunasta sauna-suojan sivelemisen tieltä, joten löyly-iloittelut jäivät myöhempään ajankohtaan.

Joudun hieman ottamaan takaisin eilistä puhettani saumauksen helppoudesta. Perustelu numero yksi: Jälki ei Jormalle kelvannut, ja jouduin ensi töikseni näyttämään pikkuisen hiomapaperia sinne tänne. Perustelu numero kaksi: Saumasin kirjaston, eteisaulan ja tuulikaapin. Ja tuo määrä hinkkaamista kävi jo työstä. Ensin saumausaine laattojen väliin. Tämän jälkeen rivallisella sienellä enimmät kurat laatoilta pois. Ja vielä lopuksi sienen kanssa kostuttaa saumat ja hinkata laattojen reunoihin tarttunut laasti pois. Siinä olisi Mr. Miyagikin ollut ylpeä pyöritys- ja hinkkausliikkeitten määrästä. Eikä tässä vielä kaikki, yökin meni sitten saumatessa. Ja ranteet ovat kipeät. Sokerina pohjalla kämmenessäni on ollut pari päivää pään kokoinen tulehtunut kohta, joka ei pidä hinkkaamisesta yhtään sen enempää kuin minäkään. Että kaikki kunnia saumareille, he ovat sen ansainneet.

Tauno pintamaalasi Saken huoneen yläosan. LVI-erikoisagenttimme oli autotallissa hanoja ruuvaamassa. Lavuaari ilmestyi seinälle ja muista hanoista ja rensseleistä keskusteltiin. Sovimme, että Kari hommaa sälät paikalle.

Lista tehdyistä töistä viides helmikuuta,...

Lämmintä vettä ja sisäovia
05.02.04 17:55 :: Kommentit (2)

Lista tehdyistä töistä viides helmikuuta, joka oli torstai ja Runebergin päivä.

#1 Jorma asenti muutaman sisäoven paikoilleen päivällä.
#2 Eppa oli sähköjohtojen kimpussa.
#3 Sanna pintamaalasi Saken huoneen seinien alaosat isänmaallisesti sinisellä.
#4 Minä pintamaalasin loput makuuhuoneestamme ja hieman yläkerran aulaa.
#5 Hain kyläkaupasta yhdeksän kappaletta sisäoviripoja sekä sudin ja telan, joka osoittautui väärän kokoiseksi. Ripoja saatiin pariin oveen kiinni.
#6 Kari Ala-mutka, LVI-mies ties minkä armosta sai lämpöisen veden virtaamaan halutessamme autotalliimme. Muitakin veteen liittyviä systeemejä kehitettiin.
#7 Tauno hioi puulieden takaisen tiiliseinän.
#8 Tilasin lämpötalo Erpiasta yhden salon keskuspölyimuriputkea, sen verran jäi toimitus vajaaksi, kukahan tämän maksaa?
#9 Sanna lakkasi pari listaa malliksi.
#10 Soitin JT-portaat Oy:öön ja kyselin rappustemme perään, jotka sovittin joulukuun alussa toimitettaviksi tammikuun lopulla. Kuulemma heidän "papereissaan" luki helmikuun loppu. Mielenkiintoista, tarkistin asian vielä kyseisen päivän kirjoituksesta, ja tammikuuhan siellä seisoi. Lupasivat yrittää helmikuun toiseksi viimeiselle viikolle saada asennusta aikaan. Kokeilkaas muuten laittaa googleen hakusanaksi "jt portaat", taitaa tulla hyvää mainosta. Onko kellään muuten kokemuksia rappusten asentamisesta (kelluvan) parketin päälle, meinasivat, että se on normaali tapa. Jorma kovasti haluaisi rappusten alle kiinteää materiaalia.

Nyt ei välipohjan rakenne enää pilkota.

Sauna lähes valmis
06.02.04 20:00 :: Kommentit (0)

Jorma suojasi saunan milläs muullakaan kuin sauna-suojalla. Ja sen jälkeen lauteet ja ovi paikoilleen. Saunamme on yhtä vaille valmis. Aikaa kirjattiin kuluvaksi myös porrasaukon levytyksen kohdalle. Nyt ei välipohjan rakenne siis enää pilkota.

Sanna kuultolakkasi kattolistat yläkerran aulan kuultolakkauspisteessä. Itse pintamaalasin alakerran wc:n ja jonkin verran yläkerran aulaa.

Parketit ja muovimatot tulivat päivällä.

Blue, blue electric blue is the colour of my room.

Puulieden rasvaus hoitui rypsiöljyllä.

Kaikenlaista maalausta
07.02.04 17:30 :: Kommentit (0)

Maalauspuuhissa lauantaipäivän ratoksi. Sanna kuultolakkasi yläkerran kattolistat uudemman kerran. Minä pohjamaalailin lähes viimeisiä pohjamaalamattomia kohtia eli takan tauksen tiiliseinän, tuulikaappi vielä jäljellä tuota hommaa. Ja autotalli.

Maalia täytyi tankata lisää Rautiasta. Haimme vielä 18 l pohjamaalia ja saman verran maalarinvalkeaa siro-plastia pintaan. Ja samantien pintamaalaamaan. Yläkerran aulan eilisestä jääneet tähteet sekä lähes koko porrasaukko, sen verran mitä tikkailta päin pystyin. Nurkan ylimmät ja vaikeimmat kohdat jäivät vielä mietittäviksi.

Vetelin kodinhoitohuoneeseen pintamaalia sen verran, että kahteen vessaan ja mainittuun khh:seen tarkoitettu maali loppui. Yläkerran vessan kanssa pitää keksiä sitten jotain muuta. Ilmeisesti lasikuitutapetti imee maalia enemmän kuin etukäteen ajateltiin. Sanna pesi pesuhuoneen ja saunan lattiat viimeisen päälle säihkyväksi. Maalauksen jälkeen irroitimme suojapaperit khh:sta sekä alakerran vessasta ja sanna pesi nekin. Kyllä nyt kelpaa.

Puulieden rasvaus hoitui rypsiöljyllä. Ihra olisi ilmeisesti ollut parempaa, mutta sitä ei nyt tähän hätään ollut käsillä.

Itse en juuri tuota kyseistä myrkkyä juo.

Pannukahvit
08.02.04 19:00 :: Kommentit (0)

Aamulla huomasin remontti-reiskasta sivusilmällä yläkerran hätäpoistumistikkaihin idean. Lyhyet tikkaat oli sijoitettu ylä- ja alakerran ikkunoiden väliin. Kyllähän siitä jo varmaan sitten loput hyppääkin jos tuli kutittelee rystysiä.

Korjailin hieman aiempia maalauksiani. Varsinkin katonrajojen ja nurkkien pintamaalikerrokset näyttivät turhan ohuelta. Joten nämä kohdat saivat lisää väriä. Kävin läpi keittiön ja olohuoneen näissä merkeissä, ja lopputulos parani huomattavasti, ehkä nämä kannattaisi vetää jo ensimmäisellä kerralla kunnolla. Lisäksi takan takaseinälle pintamaalia. Sanna lakkasi yläkerrassa loput kattolistat uudelleen.

Tauno siivosi autotalliin ovi- ja ikkunalistamaalauksen mentävän aukon ja sitaisi samaan menoon otepohjaa listoihin.

Sanna keitti pannukahvit vasta rasvatulla puuliedellä, ja hyvää ilmeisesti tuli. Itse en juuri tuota kyseistä myrkkyä juo. Kahvien jälkihöyryissä Tauno ruiskutteli silikonia lasitiilien reunoihin.

Illalla kävimme vielä Sanna kanssa lakkaamassa osan Taunon otepohjaamista ikkuna- ja ovilistoista.

Vieraita kävi pitkin päivää. Oli naapurin Anttia ja Lilliä, Ahtia, Ossia, Katia, Jussia, Heliä, Juulia, mummia ja vaikka mitä. Takamaiden tonteilla tuntuisi myös jonkinlaista vipinää olevan, ainakin autoja tiellä vilisi.

Jorma sai saunan omalta osaltaan luovutuskuntoon.

Listojen lakkausta
09.02.04 19:30 :: Kommentit (0)

Saimme luvan lakata osan listojen reunoista uudelleen. Ja kyllähän niistä hieman otepohja paistoikin läpi. Reunojen kanssa täytyy olla erityisen tarkkana, koska niitä ei toista kertaa lakata. Etusivut vain vedetään pienten naulanreikien takia uusiksi. Ja mehän Sannan kanssa lakkasimme niin, että höyryjä tuli illan päätyttyä jo korvistakin.

Hain iltapäivällä akryylimassaa ja silikonia kyläkaupasta, harmikseni rakennuskemian silikoni 42 (vaalean harmaa) oli loppunut ja sitä lupailtiin vasta ehkä perjantaille. Otin sitten puuliimaa Jormalle lohdutukseksi.

Jorma sai saunan omalta osaltaan luovutuskuntoon. Haimme heti illalla kyläkaupasta Helon softhot 60 st -kiukaan, jota olin jo hieman etukäteen katsellut. Nyt tarvitsee vielä hätyyttää Eppa sähköjen kytkemiseen niin pääsemme asiaan.

Jorma virittitteli päivällä tuulikaapin viimeisen seinän kuntoon. Nyt kaikki johdot ja letkut ovat siis piilossa.

Ja hei, pohjamaalasin vielä tuulikaapinkin.

Muovimatot yläkertaan
10.02.04 19:00 :: Kommentit (2)

Jorma asenteli eilen lakkaamiamme ovi- ja ikkunalistoja paikoilleen. Kulmien leikkaus kävi kätevästi ihmelaitteella, joka sivalsi listat poikki tosta vaan siististi.

Ahonen kävi liimaamassa tarkett extra -muovimattomme yläkerran makuuhuoneeseen ja Saken huoneeseen. Jälki oli siistiä ja haju muovista.

Kävin töistä päin Rautiassa hakemassa sinkittyjä ruuveja parvekekaiteita varten, samalla reissulla kainaloon tarttui paketillinen keraamisia kiuaskiviä, tarjouksessa kun olivat. Katsotaan nyt onko niistä pökäleistä sähkösaunan taltuttajiksi.

Juurakko toi osan keittiö- ja khh-kaapeista päivän etuajassa, ilmeisesti hyvittääkseen asennuksen alkamisajankohdan siirtymisen yhdellä päivällä. Asentaja tulee sitten perässä luultavasti torstaina. Tavara näytti hyvältä ja oli ammattitaidolla kasattu.

Harrastin vielä pientä korjailumaalausta katon rajauksissa. Kannattaa laittaa rajauskoneeseen kunnolla maalia heti ensimmäisellä kerralla, niin ei tartte kattoja ja nurkkia montaa kertaa korjailla. Ja hei, pohjamaalasin vielä tuulikaapinkin.

Illalla lakkasin ja otepohjailin loput ikkunalistat ja aloitin jalkalistojen otepohjauksen. Vellukin kävi alkuiltahatseilla katselemassa lakkaushommaa jonkun tovin ajan.

Jorma katsasti pakettiautonsa tänään työpäivän päätteeksi, huomenna kuulemme kuinka asiointi sujui. Näköjään osa työmiehistämme hoitaa tämänkin homman kunnialla.

Kylmä. -26.

Vesivarastoja täytyi täydentää munasillaan.

Saunojat
11.02.04 21:30 :: Kommentit (0)

Pintalakkasin yläkerran kattolistat, ilmeisesti oli käynyt niin, että Sanna oli vahingossa vedellyt pohjalakat kahteen otteeseen listoille. Ei siinä mitään, yhteispelillä samaisen Sannan kanssa sudittiin pinnat paikoilleen. Alakertaanhan ei mitään kattolistoja tule, joten tämä tavara oli nopeasti hoideltu. Listat piti muuten ajaa sirkkelin läpi täydellisen sopivuuden takaamiseksi.

Lakkasin eilen otepohjaamat jalkalistat sekä muutaman ikkunalistan, Eppa jatkoi sähköhommien parissa kytkien mm. kiukaan toimintakuntoon. Jorma kiinnitteli listoja paikoilleen. Tauno maalasi porrasaukon pahimmat kohdat pitkiltä tikkailta päin. Tikkaiden terävät osat suojattiin hienosti tarkett-maton palasilla.

Illan päätteeksi otimme makkarapaketin ja limonadia mukaan ja suunnistimme toiveikkaina Epan ja Saken kanssa uutta saunaa kohti. Vettä piti hakea autotallista, mutta eipä tuo menoa haitannut. Pikemminkin kiihdytti, kun kesken saunomisenkin täytyi vesivarastoja käydä munasillaan täydentämässä. Pihalla oli kuitenkin hulppeat -25 tai jotain. Löylyt olivat erittäin makoisat.

Tilasin yhden putken Lämpötalosta alkuviikosta siinä uskossa, että yksi lisäsuora riittää.

Keittiökalusteita
12.02.04 17:00 :: Kommentit (0)

Keittiökalusteasentaja saapui tänään paikalle. Ja iltapäivään mennessä lähes kaikki kaapit olivatkin jo paikoillaan niin keittiössä kuin kodinhoitohuoneessakin. Tasot, ovet ja loput kaapit asennetaan ensi viikolla.

Tauno kävi hankintapäällikkönä hakemassa tarjouksia kodinkoneista lähiseudun liikkeistä. Oli Boschia, Upoa ja ties mitä. Olisiko kellään suosituksia mihinkään suuntaan? Tarkoitus on ostaa jääkaappi-pakastin 60/40, keraaminen liesi + uuni ja pyykinpesukone. Kelpoisa astianpesukone meiltä löytyykin ennestään. News-palstoilta sai niin monenkirjavaa haukkua ja kehua, että ei enää ottanut mitään selkoa eri merkkien (laatu-)eroista.

Jorma asenteli päivän kattolistoja yläkertaan ja ikkunalistoja sinne tänne. Eppa teki sähköhommia.

Ala-mutka kävi virittelemässä putkistoja ja toi pari suihkua malliksi. Tavallinen Oras ja Oras sensiva hierova suihku olisi valittavana.

Havaitsimme, että Beam-keskuspölynimuriin tarvitaan vielä lisää mutkiakin asennuksen loppuunsaattamiseksi, ihme ja kumma, että noissakin määrissä pitää tuolla tavalla pihtailla, vaikka suunnitelma ja tavara otettiin samasta paikasta eli Lämpötalosta Seinäjoelta.

Tilasin yhden putken Lämpötalosta alkuviikosta siinä uskossa, että yksi lisäsuora oli riittänyt. Mutta kuten havaintomme osoitti niin mutkiakin tarvittaisiin lisää, valitettavasti tilaus oli kuitenkin jo saapunut Lämpötaloon. Soitin Rautiaan, mutta heillä oli Allawayn edustus, eivätkä ne putket ilmeisesti ole yhteensopivia Beamin kanssa. Samalla puhelulla utelin palotikkaista. Malleja oli kokoontaittuvasta tavalliseen.

Tauno kysäisi Nuorisoseuran rakennustarkastuksen yhteydessä eri kerroksen ikkunoiden väliin tulevien palotikkaiden riittävyydestä ja siunaus saatiin. Eli tikkaiden ei tarvitse välttämättä tulla alas asti.

Otepohjailin jalkalistat autotallin lakkahöyrykeskuksessa.

Suunnilleen samalla hetkellä Tuurissa Antti lupasi omat ylimääräiset mutkansa minulle.

Valaisinostoksilla
13.02.04 19:00 :: Kommentit (0)

Jorma paukutti listoja paikkaan jos toiseenkin. Ja Eppa kytki sähköjä.

Tauno haki keittiön seinälaatat RTV:stä ja vei samalla ylimääräisiä laattoja takaisin. Hakipa myös samalla reissulla puuttuvat keskuspölynimuriputkiston mutkat. Suunnilleen samalla hetkellä Tuurissa Antti lupasi omat ylimääräiset mutkansa minulle. Naapuriin nimittäin tulee samanmerkkinen järjestelmä pölyn imuroimiseen.

Pintamaalasin eilisestä jäljelle jääneen kattoikkunan valokehyksen. Saa nähdä kestääkö vai murtuuko pinnat, Jorma olisi suositellut lasikuitutapettia kyseiseen kohteeseen, mutta sitä nyt ei sitten ulkonäkösyistä laitettu.

Käväisimme Sannan, Saken ja Epan kanssa kyläkaupassa valaisinostoksilla. Käteen tarttui niskojaraastavan valintasession jälkeen kaksi kuu-plafondia Saken huoneeseen ja yläkerran aulaan joku sinertävä sekä makuuhuoneeseen lintu-malli. Niin, ja pesuhuoneeseen sellainen perusmalli.

Lakkasin vielä lopuksi jalkalistat. Tauno kittasi porrasaukon välipohjaseinät ja tuulikaapin viimeisen seinän.

Otimme sitten sen hierovan mallin.

Tietoverkko ja pönttöjä
14.02.04 15:00 :: Kommentit (0)

Tauno ja Harjun Heikki löivät talon sisäisen tietoverkon pystyyn. Huoneista tulee kaapelit tuulikaapin kaappiin, jossa pätsäykset voidaan suorittaa paikasta toiseen. Tarvii varmaan jostain hankkia hubi.

Ala-mutka liimasi alakerran pöntön paikoilleen ja roudasi toisen pöntön valmiiksi yläkertaan. Ruuvasipa myös samalla suihkun ja lavuaarin pesuhuoneeseen. Otimme sitten sen hierovan mallin, Oras Sensiva. Oli se muutenkin jykevämmän tuntuinen ja siinä oli vetonarusysteemi lapsille. Suihkun saa vedettyä alas vähän vaatimattomammankin pituinen henkilö.

Maalasin parvekkeen kaidelautojen kolme päällimäistä puolta. Viimeiset sivut jäävät sitten huomiselle.

Suti heilui autotallissa. Nyt maalasin...

Parvekelautojen molemmat puolet
15.02.04 14:00 :: Kommentit (0)

Suti heilui autotallissa. Nyt maalasin parvekekaiteiden toiset puolet. Tauno viritteli keskuspölynimurin imureikiä kondikseen ja maalasi tuulikaapin viimeisen seinän pintasilauksen sekä porrasaukon reunojen pinnat.

Siivoilimme ja järjestelimme tavaroita vielä hieman lopuksi. Sakke edelleen kipeänä.

Suihku päätettiin laitettavaksi pienen maailman malliin keskelle hanaa.

Suihku paikoillaan
16.02.04 17:55 :: Kommentit (0)

Jorma listoitti ikkunoita ja ovia. Eppa sähköisti. Tauno haki parketinalustyroksipallomuovia. Ala-mutka asenti suihkun ja lavuaarin pesuhuoneeseen paikoilleen, suihku päätettiin laitettavaksi pienen maailman malliin keskelle hanaa, ei hanan sivuun.

Itse kittailin ikkuna- ja ovilistojen naulanreikiä. Kuuden maissa jätin Ala-mutkan hääräilemään itsekseen talolle ja lähdin juhlistamaan nimipäivääni ankarasti.

Ja onhan se vähän syntisen hyvän näköistä lattiaa.

Yläkerran parketointi
17.02.04 19:45 :: Kommentit (0)

Jorma paukutti ja liimaili yläkerran olohuoneen parketit paikoilleen. Ja onhan se vähän syntisen hyvän näköistä lattiaa. Ja parempi tietysti ollakin, hinnan perusteella. Yläkerran sisäovetkin asettuivat paikoilleen kiltisti.

Keittiöasentaja sai tasot paikoilleen. Juuri, kun hieno massiivipinta oli paikoilleen saatu niin lepoa täytyi häiritä sahaamalla väkivaltaisesti aukko keskelle tasoa lavuaaria varten.

Sannan kanssa haimme kodinkoneliike Mekvestä tarjoukset pesukoneesta (AEG), liedestä (Helkama) ja jääkaapista (AEG). Samalla tuli koko läntisen maailmanpuoliskon kodinkonehistoria tutuksi heikkouksineen ja vahvuuksineen.

Hioin eiliset kittaukset listojen naulanrei'istä. Ovi-lista-osastolla oli sen verran vajausta, että otepohjasin niitä pari lisää.

Levitimme Taunon kanssa betoniemulsion alakerran olohuoneen lattialle pitämään pölyt kiltisti tulevan parketin alla.

Olohuone tuntui välillä diskoteekiltä.

Olohuoneen parketti
18.02.04 20:00 :: Kommentit (3)

Keittiöasentaja heivautti altaan paikoilleen. Tason olisi voinut öljytä ensin, mutta asentajalla ei ollut jostain syystä öljyä, eivätkä tienneet mistä sitä saisi. Minullekin soittivat ja kysyivät saisiko sitä Keskiseltä. Enpä nyt aivan siihen hätään osannut vastata.

Jorma asenteli listoja paikoilleen.

Kävimme Epan kanssa kyläkaupassa hakemassa pari lamppua, lamppujen kattokoukku-pistorasiaviritelmiä, peitelevyjä sisäovien lukkoihin ja muuta roinaa. Eppa oli päivällä asentanut halogeenejä alakertaan sinne tänne.

Metalli-Pärnänen toi kuparista takomansa liesikuvun. Samalla tehtiin lisätilauksia: takan edustalevy ja päällyslevy, tuulikaapin seinäaukkolevy ja parit palotikkaat.

Illalla Jorma ja Tauno asentivat alakerran olohuoneen parketit paikoilleen. Parkettien alle tuli niin ylä- kuin alakertaankin mahtava tyroksipallukkaviritys. Itse ruuvailin peitelevyjä sisäovien lukkoaukkoihin, kodinhoitohuoneen oveen päätettiin laittaa avaimen mentävä aukko mahdollisen lukitushalun takia, pesuhuone ja sauna ovat kuitenkin samaisen oven takana. Peittelimme vielä lopuksi Taunon kanssa uudet parketit paksun paperin alle piiloon.

Osassa halogeeneista taisi olla jotain vikaa, olohuone tuntui välillä diskoteekiltä.

Illan vietimme tulitikut silmissä.

Kai Santala, senioritähti
21.02.04 22:00 :: Kommentit (0)

Tämä lauantai menikin sitten eilisen keikan ja sen melko rivakoiden jälkimaininkien seurauksesta aika lailla reisille. Kyläkaupasta kävimme jotain jossain välissä iltapäivää hakemassa, ehkä lamppuja.

Illan vietimme tulitikut silmissä Tuurin nuorisoseuran järjestystehtävissä. Viihdyttäjänä Kai Santala, vuoden 2003 seniorilaulajien mestari tai jotain. Väkeä ei kovin kauheasti paikalla ollut.

Saumavärin valinta näytti onnistuneen paremmin kuin kuviteltiinkaan.

Keittiön laattojen saumaus
23.02.04 20:00 :: Kommentit (2)

Jorma saumasi päivällä keittiön laatat. Saumavärin valinta näytti onnistuneen paremmin kuin kuviteltiinkaan.

Iltapäivällä, kun saavuin tonteille, Jorma ja Tauno olivat asentamassa etukuistin kaiteita paikoilleen. Parvekkeen etukaiteen Jorma oli asentanut jo aiemmin.

Eppa jatkoi sähköhommiaan. Vetelin hieman viimeisiä korjausmaalauksia sinne ja tänne. Iltapäivän ratoksi kävimme Epan, Sannan ja Saken kanssa Mekvessä tilaamassa kodinkoneet, torstaiksi lupailivat toimittaa tavaran kotiovelle ja vielä veloituksetta, sehän olikin hyvä se.

Kaluste-Haavisto toi kalusteita ja kävi samalla tsekkaamassa maisemat. Paikan päälle saatiin tällä kertaa meidän runkopatjamme, Saken kaappi ja Sannan ihastelema vaatekaappi. Niin ja kirjastohuoneeseen tuli jonkinlainen levitettävä sohva.

Taunon kanssa kävimme hakemassa astianpesukoneen keittiöön vanhasta keittiöstä. Keittiöasentaja saa huomenna porailla reiät kaapistoihin.

Illalla haimme vielä hieman silikonia ja pellavaöljyä keittiön laattojen reunoja ja tammitasoja varten. Samalla reissulla nappasimme pari valaisinta keittiöön, eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen. Öljyjä oli muuten noin kahtakymmentä erilaista, toivottavasti valitsemamme laatu on soveltuvaa käyttötarkoitukseemme. Ainakin purkin kyljestä luettuna tuo kylmäpuristettu pellavaöljy vaikutti parhaalta valinnalta. Ostimme muuten tuulikaappiin käytävämaton, lattiaan jätettiin maton mentävä aukko laatoitukseen, jossa matto pysyy sijoillaan kuin nakutettuna.

Oli muuten kuu ja Venus? hienosti päällekkäin ja kirkkaina.

Kirjoittaminen on jäänyt hieman lapsipuolen...

No sleep 'til Saurakallio
23.02.04 21:42 :: Kommentit (0)

Kirjoittaminen on jäänyt hieman lapsipuolen asemaan viime päivinä. Nytkään ei hotsita päivittää kirjaa ajan tasalle, joten tyydyn vain toteamaan, että malttia sisaret ja veljet. Työntäyteiset päivät kyllä kirjataan myöhemmin jälkipolvien ihmeteltäviksi.

Kun paikalle saatiin kaksi sähkömiestä ei sähköistä ollut hetken päästä enää hajuakaan jäljellä.

Sähkötarkastus
24.02.04 20:00 :: Kommentit (1)

Aamulla Jorma liimaili kynnykset paikoilleen ylä- ja alakerran kynnystettäviin huoneisiin. Eppa asenti päivällä MUH-liesituulettimen paikoilleen Taunon ja minun avustuksella. Takaseinässä oli pelkkä kipsilevy ja laatat päällä, joten tuuletinta ei pystynyt / uskallettu ruuvata siihen kiinni, joten pienillä virityksillä sitten kaikki neljä kulmarautaa sivuseiniin.

Tauno ja Jorma puolestaan ruuvasivat iltapäivällä parvekkeen reunakaiteet paikoilleen. Eli tältä osin rakennus Roger.

Ala-mutka viritteli ilmastointikoneen ottoilman esilämmityssysteemin kiinni lattialämmitysputkistoon. Ruuvasipa vielä samalla altaan kodinhoitohuoneeseen. Allas päätettiin (ennen ruuvausta) vaihtaa hieman pienempään malliin, syvempi tuntui jonkin verran liitoitellulta.

Öljysin keittiön ja eteisaulan tammitasot ylä- ja alapuolelta. Väri tummui tasoissa komeaksi. Öljyrätti piti polttaa heti toimituksen jälkeen, voi kuulemma itsesyttyä mikäli hävitystä ei heti tee.

Ruuvasin pari lamppua kattoon vielä ennen kuin Hannu Pienimäki tuli tekemään sähkötarkastusta. Tyypillisesti heti, kun paikalle saatiin kaksi sähkömiestä ei sähköistä ollut hetken päästä enää hajuakaan jäljellä, pimeässä siellä Sanna tätien kanssa seurusteltiin. Systeemit kuitenkin selvisivät ja asennukset menivät liehuvin lipuin läpi.

Todella huono tiedotusosasto tällä JT-portaat ay:llä.

Verhotankoja
25.02.04 21:00 :: Kommentit (2)

Aamulla Jorma käväisi pikaisesti liimaamassa eritasolistat alakerran parkettien ja laatoitusten välille. Muuten mainio kirvesmiehemme joutui sitten siirtymään naapurin puolelle ja aloittamaan saman urakan melkein alusta. Tai no, sisällähän sielläkin on hommia jo pitkän aikaa tehty.

Eppa viritteli päivällä vielä toiseksi viimeisiä sähköjä. Pienimäki oli jossain välissä päässyt yllättämään ja tuomaan sähkötarkastusasiakirjan talolle. Eli nyt on sekin asia kunnossa.

Portaita siis kovasti odoteltiin, kahden maissa soitin JT-portaat ay:öön, kun äijistä ei mitään kuulunut. Viimeksihän sankarit lupasivat portaat tiistaina tai keskiviikkona paikan päälle. Ei kuulemma onnistu tänään. Tässähän meinaa jo hieman rauhallisempikin kaveri hiiltymään. Huomiseksi vannoivat kautta kiven ja kannon rappuset asennettuna paikoilleen. Eipä niitä sen jälkeen kyllä enää tarvitse tuoda ollenkaan. Todella huono tiedotusosasto tällä JT-portaat ay:llä, kolme kertaa on jo luvattu eri päivinä rappuset toimittaa, mutta kertaakaan ei eri ilmoitusta ole aikataulun myöhästymisestä tullut. Joka kerta olen joutunut erikseen poikien numerot kaivelemaan ja soittelemaan, että joskohan ne tikkaat paikalle saataisiin. Nyt on kyllä jo puhelimen muistissa tuokin numero.

Tauno asenti keskuspölynimurin lopullisesti paikoilleen ja testasi luukut. Imua löytyi joka paikasta mistä pitikin. Siitä innostuneena Sakke imuroi puoli taloa.

Ruuvailin pari lamppua ja muutaman verhotangon paikoilleen. Olikin muuten hieno huomata aukko sivistyksessä verhotankojen pituuden ilmoittamisen osalta. Esimerkiksi 160 cm tankopussin kyljessä tarkoittaa, että tanko on noin 151 cm pitkä. Eli liian lyhyt. Jokainen mitta oli mitattu ne mollukat tangon päissä. Melko pienillä vaurioilla kuitenkin selvittiin, yksi tanko pitää heivata takaisin liian lyhyenä ja pari uutta piti hakea tilalle.

Ruuvasin myös palohälyttimet valmiuteen. Yläkertaan kaksi: Saken ja meidän makuuhuoneisiin ja alakertaan porrasaukon lähistölle olohuoneeseen yksi.

Illalla Sanna ja Kati kävivät verhokaupoilla. Ja sopivaa kangasta löytyi, Kati lupasi ommella taitokset huomenna.

Laitoin vielä lopuksi pari halogeeniä paikoilleen ja vaihdoin vanhoja 50 wattisia pienempitehoisiin malleihin. Nyt ei pitäisi diskoilla enää ainakaan näiden valojen osalta.

Torstai-iltapäivä oli onnen päivä. JT-portaat...

Portaat saapuivat
26.02.04 20:05 :: Kommentit (0)

Torstai-iltapäivä oli onnen päivä. JT-portaat suvaitsivat viimeinkin tulla paikalle ja asennusmiehet saivat rappuset vielä pystyynkin. Nelisen tuntia niitä taisivat ähertää. Lopputulos on tosiaankin komea ja saa melkein unohtamaan kaiken sen vaivan, jonka portaiden paikalle saanti aiheutti.

Pärnänen toi palotikkaat ja takan eduskuparin suojaamaan parkettia kipinöinniltä. Tauno asenti kaiken tämän paikoilleen.

Ala-mutkakin oli tekemässä lähes viimeisiä hommiaan.

Kaikki oli valmiina muuttotarkastusta varten....

Muuttotarkastus
27.02.04 18:00 :: Kommentit (1)

Kaikki oli valmiina muuttotarkastusta varten. Portaat ja kaiteet, palotikkaat, palovaroittimet, hellan kaatumiseste, kipinösuojat ja parvekkeen kaiteet. Kello 15:00 Martti Haapa-aho saapui tuota tarkastusta tekemään. Antin ja Martin kanssa taloa kierrettiin ja ylläoleva hyväksi todettiin. Puutelistaan kuitenkin saatiin merkittyä lukittava myrkkykaappi, jossa kuulemma säilytetään pesuaineita. Koskaan en tuollaisesta ollut aiemmin kuullut tai lukenut.

Muuttolupa kuitenkin saatiin. Pakettiauto olikin jo pihassa valmiina täynnä rojua, joten muutto alkoi saman tien. Sunnuntaihin asti sitä enemmän tai vähemmän aktiivisesti tehtiin mukavan kokoisen joukon avustamina. Kiitos Kati, Ossi, Tauno, Tanja ja Kalle.

Kuten shentogore sanoi, muutto on...

Muutto
29.02.04 02:02 :: Kommentit (4)

Kuten shentogore sanoi, muutto on nyt tapahtunut. Kukat nuo kirjavat hymyillen täyttävät niityn. Ja me.

Viimeinen muuttopäivä meni mukavasti. Tavaraa...

Postilaatikon ja roskiksen virittelyä
29.02.04 18:00 :: Kommentit (0)

Viimeinen muuttopäivä meni mukavasti. Tavaraa oli vieläkin yllättävän paljon, tähteellä oli esim. sellaisia herkkupaloja kuin piano ja ulkovaraston tyhjäys, mutta onneksi matka oli lyhyt.

Iltapäivällä muuttohöyryjen suurinpiirtein haihduttua nikkaroin vanhasta kuormalavasta postilaatikkotelineen tien varteen. Roskiskin sai paikkansa.

Loppupäivästä kävimme vielä ruuvaamassa vanhalta paikalta postilaatikosta nimikylttimme pois. Otimme muutamat kuvat muistoksi.

Vanha pesukone saa ehkäpä uuden elämän rajan takana. Kippasimme masiinan kyytistä kodinkoneliike Mekven takapihalle, josta venäläiset kuulemma hakevat tavaran nopeasti.

<< tammikuu 2004 :: maaliskuu 2004 >>