LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Kun paikalle saatiin kaksi sähkömiestä ei sähköistä ollut hetken päästä enää hajuakaan jäljellä.

Sähkötarkastus
24.02.04 20:00

Aamulla Jorma liimaili kynnykset paikoilleen ylä- ja alakerran kynnystettäviin huoneisiin. Eppa asenti päivällä MUH-liesituulettimen paikoilleen Taunon ja minun avustuksella. Takaseinässä oli pelkkä kipsilevy ja laatat päällä, joten tuuletinta ei pystynyt / uskallettu ruuvata siihen kiinni, joten pienillä virityksillä sitten kaikki neljä kulmarautaa sivuseiniin.

Tauno ja Jorma puolestaan ruuvasivat iltapäivällä parvekkeen reunakaiteet paikoilleen. Eli tältä osin rakennus Roger.

Ala-mutka viritteli ilmastointikoneen ottoilman esilämmityssysteemin kiinni lattialämmitysputkistoon. Ruuvasipa vielä samalla altaan kodinhoitohuoneeseen. Allas päätettiin (ennen ruuvausta) vaihtaa hieman pienempään malliin, syvempi tuntui jonkin verran liitoitellulta.

Öljysin keittiön ja eteisaulan tammitasot ylä- ja alapuolelta. Väri tummui tasoissa komeaksi. Öljyrätti piti polttaa heti toimituksen jälkeen, voi kuulemma itsesyttyä mikäli hävitystä ei heti tee.

Ruuvasin pari lamppua kattoon vielä ennen kuin Hannu Pienimäki tuli tekemään sähkötarkastusta. Tyypillisesti heti, kun paikalle saatiin kaksi sähkömiestä ei sähköistä ollut hetken päästä enää hajuakaan jäljellä, pimeässä siellä Sanna tätien kanssa seurusteltiin. Systeemit kuitenkin selvisivät ja asennukset menivät liehuvin lipuin läpi.

Avainsanat:

puuöljy, pellavaöljy, tammitaso, puutason öljyäminen, liesituuletin

Ilkka Pirttimaa kommentoi 25.02.04 23:13

Onkos muuten lattialämmityksessä glygoli tai etanoli veden seassa? Muistaakseni jos käytetään IV:n esilämmitykseen noin pitäisi olla kun voi mennä pahastikin pakkasen puolelle...

Kommentoi kaikkea ylläolevaa