LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Saumavärin valinta näytti onnistuneen paremmin kuin kuviteltiinkaan.

Keittiön laattojen saumaus
23.02.04 20:00

Jorma saumasi päivällä keittiön laatat. Saumavärin valinta näytti onnistuneen paremmin kuin kuviteltiinkaan.

Iltapäivällä, kun saavuin tonteille, Jorma ja Tauno olivat asentamassa etukuistin kaiteita paikoilleen. Parvekkeen etukaiteen Jorma oli asentanut jo aiemmin.

Eppa jatkoi sähköhommiaan. Vetelin hieman viimeisiä korjausmaalauksia sinne ja tänne. Iltapäivän ratoksi kävimme Epan, Sannan ja Saken kanssa Mekvessä tilaamassa kodinkoneet, torstaiksi lupailivat toimittaa tavaran kotiovelle ja vielä veloituksetta, sehän olikin hyvä se.

Kaluste-Haavisto toi kalusteita ja kävi samalla tsekkaamassa maisemat. Paikan päälle saatiin tällä kertaa meidän runkopatjamme, Saken kaappi ja Sannan ihastelema vaatekaappi. Niin ja kirjastohuoneeseen tuli jonkinlainen levitettävä sohva.

Taunon kanssa kävimme hakemassa astianpesukoneen keittiöön vanhasta keittiöstä. Keittiöasentaja saa huomenna porailla reiät kaapistoihin.

Illalla haimme vielä hieman silikonia ja pellavaöljyä keittiön laattojen reunoja ja tammitasoja varten. Samalla reissulla nappasimme pari valaisinta keittiöön, eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen. Öljyjä oli muuten noin kahtakymmentä erilaista, toivottavasti valitsemamme laatu on soveltuvaa käyttötarkoitukseemme. Ainakin purkin kyljestä luettuna tuo kylmäpuristettu pellavaöljy vaikutti parhaalta valinnalta. Ostimme muuten tuulikaappiin käytävämaton, lattiaan jätettiin maton mentävä aukko laatoitukseen, jossa matto pysyy sijoillaan kuin nakutettuna.

Oli muuten kuu ja Venus? hienosti päällekkäin ja kirkkaina.

Avainsanat:

Rakennuskemia, saumauslaasti, kaluste-haavisto, runkopatja, kylmäpuristettu, pellavaöljy, sateenkaarivärit, tammitaso, mekve, kodinkoneliike, kodinkoneet

Ilkka Pirttimaa kommentoi 25.02.04 16:52

Varsin erikoisen kuuloinen ratkaisu tuo aukko laatoituksessa! No mikäs siinä...

Oliko niin, että teillä ei laitettu kosteussulkua eteisen laatoituksen alle?

Kai kommentoi 25.02.04 21:24

Ei laitettu kosteussulkua.

Tuon aukon kohdalle betoniemulsio ja ehkä jotain maalia vielä päälle. En minäkään tuollaisista aukoista ollut ennen kuullut, mutta hyvin se näyttää paikkansa pitävän.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa