LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Lista tehdyistä töistä viides helmikuuta,...

Lämmintä vettä ja sisäovia
05.02.04 17:55

Lista tehdyistä töistä viides helmikuuta, joka oli torstai ja Runebergin päivä.

#1 Jorma asenti muutaman sisäoven paikoilleen päivällä.
#2 Eppa oli sähköjohtojen kimpussa.
#3 Sanna pintamaalasi Saken huoneen seinien alaosat isänmaallisesti sinisellä.
#4 Minä pintamaalasin loput makuuhuoneestamme ja hieman yläkerran aulaa.
#5 Hain kyläkaupasta yhdeksän kappaletta sisäoviripoja sekä sudin ja telan, joka osoittautui väärän kokoiseksi. Ripoja saatiin pariin oveen kiinni.
#6 Kari Ala-mutka, LVI-mies ties minkä armosta sai lämpöisen veden virtaamaan halutessamme autotalliimme. Muitakin veteen liittyviä systeemejä kehitettiin.
#7 Tauno hioi puulieden takaisen tiiliseinän.
#8 Tilasin lämpötalo Erpiasta yhden salon keskuspölyimuriputkea, sen verran jäi toimitus vajaaksi, kukahan tämän maksaa?
#9 Sanna lakkasi pari listaa malliksi.
#10 Soitin JT-portaat Oy:öön ja kyselin rappustemme perään, jotka sovittin joulukuun alussa toimitettaviksi tammikuun lopulla. Kuulemma heidän "papereissaan" luki helmikuun loppu. Mielenkiintoista, tarkistin asian vielä kyseisen päivän kirjoituksesta, ja tammikuuhan siellä seisoi. Lupasivat yrittää helmikuun toiseksi viimeiselle viikolle saada asennusta aikaan. Kokeilkaas muuten laittaa googleen hakusanaksi "jt portaat", taitaa tulla hyvää mainosta. Onko kellään muuten kokemuksia rappusten asentamisesta (kelluvan) parketin päälle, meinasivat, että se on normaali tapa. Jorma kovasti haluaisi rappusten alle kiinteää materiaalia.

Avainsanat:

lämpötalo, erpia, jt portaat, portaat

Ile kommentoi 06.02.04 10:04

Maalaisjärjellä kuulostaa hassulta asentaa kelluvan päälle -- Mikäs kelluva se enää sen jälkeen on, jos päällä on painoa muutama sata kiloa?! Varmaan parketin päälle voi toki asentaa, mutta oikeammin se menisi jos parketti olisi rappusen jälkeen poikki. Siihen se vajaa sentin väli ja lattialista...

Susanna kommentoi 08.02.04 10:01

Meillä oli yläkerrassa ongelmana kaiteet, jotka olivat kahta puolta aulaa, ts. toisesta reunasta aula on avoin olohuoneeseen ja toisessa reunassa on portaat kaiteineen. Porrasfirma olisi laittanut kaiteet parketin päälle kiinni. Me emme suostuneet, sillä pelkäsimme parketin elämisen vaikeutuvan, kun se on kummastakin reunasta ruuvattu kiinni, eikä elämisvaraa näin ollen olisi. Niinpä kaiteet kiinnitettin lattiaan ja laitettiin pieni lattialista rakoa sen ja parketin välistä rakoa peittämään. Mieluummin pieni "kauneusvirhe" kuin kupruilevat parketit.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa