LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Että kaikki kunnia saumareille, he ovat sen ansainneet.

Lattian saumaus
04.02.04 20:30

Päiväsaikaan Jorma nikkaroi lauteet saunaamme Kastellin puutavarasta. Eppa siirtyi taasen talon sähköistyksen pariin. Valitettavasti jouduimme vielä siirtämään laude-elementit syrjään saunasta sauna-suojan sivelemisen tieltä, joten löyly-iloittelut jäivät myöhempään ajankohtaan.

Joudun hieman ottamaan takaisin eilistä puhettani saumauksen helppoudesta. Perustelu numero yksi: Jälki ei Jormalle kelvannut, ja jouduin ensi töikseni näyttämään pikkuisen hiomapaperia sinne tänne. Perustelu numero kaksi: Saumasin kirjaston, eteisaulan ja tuulikaapin. Ja tuo määrä hinkkaamista kävi jo työstä. Ensin saumausaine laattojen väliin. Tämän jälkeen rivallisella sienellä enimmät kurat laatoilta pois. Ja vielä lopuksi sienen kanssa kostuttaa saumat ja hinkata laattojen reunoihin tarttunut laasti pois. Siinä olisi Mr. Miyagikin ollut ylpeä pyöritys- ja hinkkausliikkeitten määrästä. Eikä tässä vielä kaikki, yökin meni sitten saumatessa. Ja ranteet ovat kipeät. Sokerina pohjalla kämmenessäni on ollut pari päivää pään kokoinen tulehtunut kohta, joka ei pidä hinkkaamisesta yhtään sen enempää kuin minäkään. Että kaikki kunnia saumareille, he ovat sen ansainneet.

Tauno pintamaalasi Saken huoneen yläosan. LVI-erikoisagenttimme oli autotallissa hanoja ruuvaamassa. Lavuaari ilmestyi seinälle ja muista hanoista ja rensseleistä keskusteltiin. Sovimme, että Kari hommaa sälät paikalle.

Avainsanat:

saumauslaasti, lattioiden saumaus, mr miyagi, sauna-suoja

Kommentoi kaikkea ylläolevaa