LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Niin hauskaa hommaahan tämä, ettei juurikaan työstä käy.

Alakerta laatoittuu, saumausta ja maalausta
03.02.04 21:30

Jorma sai päivällä sellaisen höyryn päälle, että piti pidätellä, ettei laatoittanut naapuriakin. Kaikki laattalattiat ovat nyt paikoillaan. Saumauksen aloittamiseen vaadittavat 24 tuntia oli kulunut ja minä aloitin touhun eilen laatoitetusta keittiöstä. Melko helppoa hommaa tuo samaus näin maallikollekin, kunhan vaan omaa oikeanlaiset työkalut. Tosin laastia sai pestä pariin otteeseen laattojen päältä illan aikana. Mutta pitihän niitä muutenkin kastella, joten samapa tuo. Polvisuojat ovat muuten ehdottomat lattialla konttaukseen, vielä kun lattialämmitykset ovat pois päältä liiallisen kuivumisen estämiseksi.

Rakennustarkastaja Haapa-aho vieraili naapurissa vierailun ohella meilläkin. Käyttöönottokatselmus sovittiin pidettäväksi 27.2.2004 eli muuttoviikkomme perjantaina. Tätä ennen pitää vielä saada talo valmiiksi. Turvallisuusasiat tietysti päällimmäisenä. Parvekkeen kaiteet, palotikkaat molempiin päihin rakennusta, portaat kaiteineen, uunin kaatumisenesto (joka kuulemma monesti jää laittamatta, perinteiseen tyyliin ohjeet käytetään syttypaperina). Valmiusprosenttia nostettiin taas epämääräinen määrä, eipä ne pankissa ole paljoa mitään virallisia papereita kyselleet. Olen vain hatusta prosentteja niille heitellyt.

RTV:stä soitettiin ja ilmoitettiin, että haluamaamme parkettia ei löydy riittävästi tehtaaltakaan. Outoa. Mutta meille kelpasi 182 mm lautaparketti tilaamamme 160 millisen tilalle kyllä. Eikä hintaa tarvinnut tarkistaa ollenkaan. Lakattua olisi ollut, mutta halusimme mattapintaisen öljytyn.

Rautian ostoslistalla oli tällä kertaa märempien tilojen pintamaalia sekä Saken huoneen sinisen osan pintamaalia.

Pintamaalasin illalla hieman makuuhuonetta. Sanna pohjamaalasi yläkerran olohuoneen lähes kokonaan. Muutama kohta oli vielä hiontaa vaille.

Päivät alkavat pidentyä. Nytkin meni aamukahdeksasta puoli kymmeneen saakka, ettei ehtinyt "kotona" käydä kuin työvaatteet vaihtamassa. Mutta niin hauskaa hommaahan tämä, ettei juurikaan työstä käy.

Onks nää jotkut vanhanaikaiset rintaliivit?

Avainsanat:

lattialaatoitus, laatoitus, saumaus, käyttöönottokatselmus, parketti, pintamaalaus, pohjamaalaus

Kommentoi kaikkea ylläolevaa