LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Kittaus on ilomme, totesimme ja...

Uusi vuosi ja samat kujeet
01.01.04 17:30 :: Kommentit (0)

Kittaus on ilomme, totesimme ja painelimme uudenvuodenpäivän viettoon kittisangon ääressä. Jako meni siihen malliin, että minä nauhoitin ja kittasin nauhakohdat ja Sanna kittasi ruuvinpäät. Yläkerran Saken huone ja makuuhuoneemme tulivat lähes valmiiksi. Päivän päätteeksi hakkasimme vielä Epan ja Saken kanssa hieman säkkiä lyttyyn pitkästä aikaa.

Pakkasta on aika lailla, jotain 25 astetta. Lämmitystä piti tänään säätää hieman pienemmälle, kun sisätiloissa meinaa paistua. Menoveden lämmityksen säätökäyrä taitaa olla hieman liian kireä pakkaspäässä. Pari astetta sieltä löysäsin ihan summissa, katsotaan mitä se huomenna sanoo. Hienohan se on, että lämpöä näyttää riittävän. Ihan kaikki eivät sitä purematta niele, että pellosta lämpöä pakkasillakin tulisi.

Pönttö sekaisin.

Mittari näytti 65.

Yläkerran kittausta ja tv-antennin suuntaus
02.01.04 19:35 :: Kommentit (0)

Viimeinen talvilomapäivä tuli käytettyä oikein hyvään tarpeeseen. Aamulla kukonlaulun aikaan pelipaikalle ja hiomaan yläkerran kittejä Epan uusintavetoa varten. Eppa saapui yhdeksän perseessä paikalle ja kittaus ja hionta lähtivät kulkemaan käsi kädessä.

Naapurin Antti käväisi aamulla hakemassa meiltä Kastellin kuormasta yli jääneet kertapuut. Sovimme määräksi parikymmentä metriä, hinnasta en tosin vielä tiedä.

Puolilta päivin ruokailun jälkeen Eppa luovutti ja itsekin lähdin autoa katsastamaan ja muille asioille. Tällä välin Tauno ja Harjun Heikki säätivät tv-antennin kohdilleen. Mittari näytti vahvistamattomalle signaalille arvoa 65, mikä on kuulemma hyvä tulos.

Illalla palasin vielä rikospaikalle ja kittasin Saken huoneen ruuvinpäät uudelleen ja yläkerran aulan ja wc:n ensimmäisen kerran. Nyt on melkein koko huusholli saanut ainakin ensimmäisen kittikerroksen. Nauhoitukset ja rappusaukon kohdan jätin huomiselle.

Lämpö on nyt eilisten säätöjen ansiosta huomattavasti parempi, siis ei enää niin kuuma kuin eilen. Aamulla pakkasta pihalla jotain kolmekymmentä astetta.

Viisi päivää muisteltavaa on liikaa tälle päälle.

Viiden päivän päivitykset
02.01.04 20:21 :: Kommentit (0)

Olenpas ollut laiska kirjoittamaan tällä viikolla. Maanantai nyt sitten meni jo arvauksien puolelle, mutta viime vuoden viimeiset ja tämän vuoden ensimmäiset päivät (29.12.2003-2.1.2004) ovat nyt ylös kirjoitetut niin kuin tämä pää ne havainnoi. Ja jos niin surkeita olette ettette jaksa kaikkia päiviä erikseen lukea niin olen kiltti ja tiivistän päivät kahteen sanaan: kittausta ja hiontaa.

Joo, tuli hieman kitattua ja...

Kitti
03.01.04 15:00 :: Kommentit (0)

Joo, tuli hieman kitattua ja hiottua sitten ne pois. Aamusta kun menee paikalle, niin päivä menee hyvin toteen.

Helmikuun vuokra saa olla viimeinen.

Lisää kittausta ja muuttopäivä
04.01.04 16:30 :: Kommentit (0)

Kittausta ja kittausta. Seinät tasoittuvat pikkuhiljaa. Tauno koolasi Saken huoneen katon ja oli mukana hiontapartiossa.

Ryhmä Jauhiainen, jonka oma rakennusprojekti odottaa alkuaan Petäjävedellä, käväisi tarkistamassa työvaiheet.

Onkin jäänyt muuten mainitsematta tuo nykyisen vuokrakämppämme irtisanominen ja odotettu muuttopäivä. Saimme viikolla paperit kunnalta vuokrairtisanomista varten. Helmikuun vuokra saa olla viimeinen.

Säädin Lämpöässää taas hieman pienemmälle. Mökki kuumenee tosi helposti, pellossa taitaa olla tulivuori. Masiina on vielä asetettu kiinteästi maalämpö-puolelle, eikä automaattiasentoon, missä sähkövastus tulee tiukoissa paikoissa apuun.

Akryylimassaa nurkkiin veljet ja sisaret.

Pikku-Henna kokoontuu
05.01.04 19:30 :: Kommentit (0)

Kittaajamestari saapui heti aamulla rakennukselle ja aloitti tiiliseinien tasoittelulla. Jätimme vahvistettujen reunakulmien värkkäämisen ja katon lasikuitunauhojen kiinnittämisen myös suosiolla hänelle.

Jorma alkoi muurata paistouunillista pikku-Hennaamme. Puuhella nousi puoleenväliin asti. Itse vain käväisin päivällä pikaisesti paikalla keskustelemassa kittaajamestarin kanssa. Nurkkien toteutus kittauksen kannalta kiinnosti eritoten. Nurkkia ei kuulemma kannata nauhoittaa, vaan vetäisee vaan akustoksi kutsuttua ihmeainetta nurkkasaumojen peitoksi.

Alkuillasta jatkoin yläkerran hiontaa, kyllähän sitäkin nyt on jo tehty. Tauno koolaili yläkerran kattoa.

Lain kouran tavoittamattomissa.

Rappusista ja kaapeista
05.01.04 20:00 :: Kommentit (0)

Päivällä soitin JT-portaille ja vahvistin porrastilauksen. Portaita voidaan odottaa saapuvaksi tammi-helmikuun vaihteen tienoilla.

Illalla ajelimme pollarin kylään, lain kouran tavoittelemattomiin. Syy vierailuun oli Petri Juurakon Keittiö- ja kalustepaja. Keittiön ja muiden huoneiden kaapit ja tasot ym. hässäkät tuli valittua. Kauppatilanne jousti mukavasti, mikä helpotti valinnan vaikeutta, mm. kaappien rivat saamme sitten kokeilla paikan päällä, kun mies tulee kalusteita asentamaan, hän ottaa kaikki mallit mukaan. Muutenkin Petri vaikutti mukavalta mieheltä, kuten jo ensi tapaaminenkin talollamme osoitti ja kauppaa oli ilo tehdä.

Radio Toiska otti ja lopetti.

Kittauspäivä ja radiopohjainen järkytys
06.01.04 15:55 :: Kommentit (0)

Tällä kertaa valitsin kittauspäiväksi loppiaisen. Aamusta heti kahdeksalta pelipaikalle. Sainkin suurimman osan ylä- ja alakerran huoneista pintatasoitettua.

Tauno koolasi yläkerran makuuhuoneen ja aulan kattoa.

Rakennusmiestemme luottoradiokanava Toiska taisi järkytykseksemme lopettaa yhtäkkiä kesken päivän. Koko aamupäivän sieltä tuli virkeää jumalanpalvelusohjelmaa, mutta yhtäkkiä puolenpäivän tienoilla lähetys katkesi. Jouduimme vaihtamaan Pohjanmaan radioon, iskelmä-ylä-Pirkanmaan jäädessä vielä ainakin toistaiseksi ässäksi hihaan.

Olohuone odottaa Laurin ilmestymistä.

Ilta meni hiotessa ja hioessa.

Puuliesi melkein lakikorkeudessa ja hiomista
07.01.04 20:40 :: Kommentit (0)

Kuten otsikkokin sanoo, Jorma sai puulietemme melkein valmiiksi, ilmeisesti tässä vaiheessa masiinan annetaan kuivaa, ennenkuin kansi lyödään päälle.

Ilta meni hiotessa ja hioessa. Autotallin nosto-ovi toimii. Varoitustarrat ovat melko hupaisia, ovea nostaessa tai laskiessa pitäisi seistä kaukana tuosta vaaran pesästä. Ihmenelosten kumimieheltä tämä saattaisi onnistuakin.

Pikku-Henna avoimena.

Törmäsimme auto-onnettomuuteen. "Perä tielle", huusivat teiden ritarit.

Pikku-Laurin vuoro nousta
08.01.04 20:30 :: Kommentit (0)

Jorma aloitti aamulla pikku-lauriksi nimetyn takkamme muuraamisen. Ensimmäinen tenkkapoo tuli viidennen tiilirivin kohdalla. Takkaan suunnitellut levennykset eivät täysin sopineetkaan meidän suunnitelmaamme. Pikapolkaisu paikanpäälle ja suunnitelmiin ja takan piirustuksiin pikaiset muutokset. Oikean puolen levennys jätettiin pois ja etulevennys jatkettiin suorana piippuun asti. Ja hieno tuli.

Päivällä tuli parikin paneelilastia perille. Ensimmäinen erä oli saunan paneelit, josta Jorma ei tiennyt mitään ja luuli, että kattopaneelit saapuivat. Tavaraa tuli aika vähän 74:ää kattoneliötä ajatellen. Jorma tätä ilmeisesti epäilikin, mutta kuski meinasi, että kyllä siinä sen verran on.

Kattopaneelit ja parvekkeen lattialaudat tulivat sitten kolmen maissa ja sitä lähetystä ehdin itsekin purkamaan.

Ostosmatkailuakin tuli harrastettua ja haaviin tarttui kaikenlaista. Lasikuitutapettia ja -nauhaa, mestarin seinäliimaa, akryylimassaa, lukkojen peitelevyjä, kuultolakkaa kattopaneeleihin ja pari telaa. Pesuhuoneen pohjaeristepakettia en vielä ostanut, mutta tarjouksen niistäkin sain. Satasen edestä sinne laattojen allekin näköjään tavaraa levitetään.

Illalla vuorossa oli taas hiomista, pölypartiossa tällä kertaa apumiehenä Vellu. Eppa kittaili ala- ja yläkerrassa.

Kotiin palatessamme törmäsimme auto-onnettomuuteen, opiskelijanuorukainen oli suistunut tieltä väistäessään vasemmalle kääntyvää. Tietysti juuri siinä kohdassa ojaa oli valopylväs ja oikean puolen etulampun tienoo oli melko surkeassa kunnossa. Auto oli sen verran syvällä, ettemme paikalle osuneen ohikulkijan avulla kaksistaan sitä saaneet nostettua. Hälytimme teiden ritarit Taunon ja Epan paikalle, jotka Nurmon Juulilta opitulla huudahduksella käskyttivät "Perä tielle". Perä nousi tielle ja auto nousi ojasta. Terveisiä vain, toivottavasti pääsit Vaasaan asti.

20040108_mustasilma.jpg

Esikoulunkäynti on kovaa.

Jorma latoi tiiliä toistensa päälle...

Mystinen neljäs peitelevysatsi
09.01.04 18:32 :: Kommentit (1)

Jorma latoi tiiliä toistensa päälle pikku-Lauri tähtäimessään. Kyllä sen jo takaksi tunnistaa, mutta valmista ei vielä ennen ensi viikkoa tule.

Illalla hipaisin hioen yläkerran kertaalleen läpi. Eppa oli jotain ongelmakohtia päivällä kittaillut, ainakin porrasaukon seinät olivat saaneet tasoitepinnan.

Meinasin laittaa eilen hankkimani ovien lukkoreikien peitelevyt paikoilleen, mutta ilmeisesti Tauno oli ehtinyt asialle ensin ja ovet olivat jo peitelevytetty. Mystiseksi asian teki se, että ostin eilen kolme peitelevysatsia, ja kolme ovea oli nyt valmiina eli kaiken järjen mukaan yhtään pussia ei pitänyt enää jäljellä olla. Silti avasin yhden paketin, ennen kuin huomasin levyjen jo olevan paikallaan.

Lavilat.com mark2
09.01.04 22:19 :: Kommentit (2)

Lavilat.com otti kasvojenkohotuksen uuden vuoden kunniaksi. Kaikki ei ole välttämättä vielä paikallaan. Älkää peljätkö, kaikki on silti hyvin.

Kommentoikaa rohkeasti ja heitelkää parannusehdotuksia. Nyt niitä saatetaan kuunnella. Kirjoitusten kommentointihan onnistuu noista otsikon läheisyydessä olevista Kommentit -linkeistä.

Lavilat.com mark2

1467 erillistä kävijää yhden päivän aikana.

Elisa.net nettivinkit - 1467 kävijää
10.01.04 11:19 :: Kommentit (0)

Kävin tsekkaamassa pitkästä aikaa lavilat.com statistiikkoja. Tammikuun toiselle päivälle oli paukahtanut melkoinen kävijäpiikki - 1467 erillistä kävijää yhden päivän aikana. Lähempi tarkastelu osoitti ison määrän kävijöitä tulleen elisa.netistä. Ja elisan arkistojen penkominen paljasti lavilat.comin olleen heidän nettivinkkinään perjantaina 2.1.

Muuten kävijämäärät pyörivät hieman alle sadassa per päivä.

Pääsyyllinen 1467:n erillisen kävijän piikkiin 24 tunnin aikana.

Sitten alkoikin jo näkyä tähtiä ja pieniä tonttuja.

Kattopaneelien lakkaus
10.01.04 16:30 :: Kommentit (0)

Tauno viritteli autotalliin jykevät telineet lakkausurakkaa varten, telineisiin kannattaa tosiaankin panostaa, maksavat penteleet moninkertaisesti niihin uhratun ajan takaisin. Itse lakkaus kävikin melko helposti, minuutin pikakurssilla opetettiin, että vedä aina lopuksi koko laudan pituinen sutaisu. Vetelin 54 lautaa ja sitten alkoikin jo näkyä tähtiä ja pieniä tonttuja lakkahuurujen seasta. Kuivatus-"telineeseen" tarkoitetut välipuutkin loppuivat sopivasti.

Kuivatusteline väsättiin pienistä lankkupaloista ja rimoista. Kolmen riman alle lankkupätkät molempiin päihin, että päällekkäiset paneelikerrokset eivät hiponeet toisiinsa eivätkä rimoihin. Ja toimi kuin tauti.

Sakke toimi hyvänä apumiehenä availlen paneelipaketteja kuin vanha tekijä.

Tauno kantoi parvekeen lattialaudat yläkertaan sulamaan ja Eppa kittasi Saken huoneen loppusilauksen.

Kuparin komentaja herra Pärnänen käväisi mittailemassa puulietemme ja keskustelemassa lieden päälle tulevan kuparikuvun muodosta. Yhteisymmärrykseen päästiin ja tilaus laitettiin vetämään.

Lapset eivät ymmärrä käsikirjoista mitään.

Kattopaneelien lakkaus #2
11.01.04 19:00 :: Kommentit (0)

Aamun virkkuna pelipaikalle ja jatkamaan eilistä lakkahommaa. Ensin täytyi tyhjätä kuivausteline ja kantaa eiliset laudat asuinrakennukseen. Lakkasin saman satsin kuin eilenkin, eli 9 kertaa 6 lautaa ja Sakke oli taas apumiehenä. Taustamusiikkina toimi Saken levyvarasto ja ghettoblasteri. M.A. Numminen ja Fröbelin palikat ykkösnyrkkeinä. Yritin ehdottaa "Linnunradan käsikirja liftareille" -äänikirjan kuuntelemista, mutta Sakke sanoi, että se on huono, eiväthän lapset kuulemma mitään käsikirjoista ymmärrä.

Sanna siivosi asuinrakennuksen tiptop-kuntoon ja Tauno urakoi parvekkeen lattian edustuskelpoiseksi.

Nyrkkeilykausikin alkoi taas ja aiheutti puolentoista tunnin tauon keskelle päivää.

Illalla kävimme vielä hiomassa Saken huoneesta viimeiset epätasaisuudet pois. Nyt seinäpintojen pitäisi olla valmiita ottamaan lasikuitutapetti vastaan. Lasikuitutapettia tulee näillä näkymin tuon Saken huoneen lisäksi ainakin kodinhoitohuoneeseen. Muut seinät luultavasti maalataan.

Jorma sai päivällä takan valmiiksi...

Takka valmiina
12.01.04 19:30 :: Kommentit (0)

Jorma sai päivällä takan valmiiksi ja kyllähän siitä tulikin komea. Eppa jatkoi tällä välin kittausurakkaa. Kattopaneelaus alkoi myös päivällä Saken huoneesta. Jorma ja Eppa sitä yhteistuumin virittelivät, Epan tietysti toimiessa myös muissa yleishommissa monipuolisena miehenä.

Itse hyökkäsin illalla kattopaneelien ja paneeli-ässän kimppuun. Nelisenkymmentä lautaa siinä tuli sipaistua. Yllättävän helppoa tuo lakkaaminen olikin ja jälkikin on aivan maalarimestarinkin kelpuuttamaa. Oli Taunon vuoro hioa seiniä.

Pikku-Lauri

Näinkö täällä kohdellaan työmiehiä?

Kattoikkunoiden valokehykset
13.01.04 20:00 :: Kommentit (0)

Jorma askarteli päivällä aulan kattoikkunoiden valokehykset gyproc-levyistä.

Hain iltapäivällä Rautiasta pesuhuonevesieristyssetin, johon kuului pohjuste-primeri 3 l, vesieriste 10 l ja läjä nauhaa nurkkiin ja viemäreihin. Toin samalla ison purkin mestarin seinäliimaa lasikuitutapetteja varten.

Illalla Tauno jatkoi siitä mihin J ja E päivällä kattohommassa jäivät ja minä sudin loput kattopaneelit valkeiksi. Ammattiyhdistysliikekin nosti hieman autotallin kätköissä päätään Saken todetessa: "Näinkö täällä kohdellaan työmiehiä?", kun pudotin vahingossa yhden paneelin samaisen pikkumiehen varpaille.

Loppuillasta Tauno ehti vielä levittämään vihreän pohjusteen pesuhuoneen seinille.

Valokehys

Toivottavasti Eppa askartelee mehuhatut huomiseksi valmiiksi.

Kattopaneelausta
14.01.04 17:16 :: Kommentit (0)

Otin omaa lomaa töistä ja polkaisin seitsemäksi talolle. Jorma viimeisteli Saken huoneen katon ja aloitimme makuuhuoneemme kattopaneloinnin.

Tarmo levitti tällä välin ensimmäisen kerroksen vesieristettä pesuhuoneen seiniin. Telan kanssahan tuokin homma hoitui. Vesieristekerroksen kuivumistauolla Tarmo vetäisi malliksi pari siivua lasikuitutapettia Saken huoneen seinään. Ei kai tuossakaan mitään niin ihmeellistä ole. Paljon liimaa ja muistaa vain vetää tapettiviuhkalla joka paikasta ilmat pihalle.

Makuuhuoneen toisessa päässä, joka suunniteltiin alun perin vaatehuoneeksi, näytti nyt olevan yksi turha ilmastointiputki. Kaiken lisäksi putki oli asennettu niin lähelle seinää, ettei sinne väliin olisi oikein listamiehilläkään asiaa ollut. Putki tukittiin hatulla ja lyötiin paneelit päälle. Että ei nuo ilmastoinnit mennet putkeen tässäkään tapauksessa.

Ehdimme vielä aloittaa yläkerran aulan kattopanelointia. Tässä huoneessa kattoratkaisut ovatkin hieman monimuotoisemmat kuin kahdessa edellisessä. Mutta pidetään sitten niitä mehuhetkiä vaan hieman enemmän. Toivottavasti Eppa askartelee mehuhatut huomiseksi valmiiksi.

Seuraavaa lakkakerrostakin mietittiin hieman. Tällä hetkellä ykkösratkaisuna tuntuisi olevan ruiskulakkaus. Tapahtuu kuulemma parissa tunnissa ja Tarmolta löytyisi välineet kotoa.

Päivän lopuksi tein vielä tarjouspyynnön RTV:lle parketeista ja laatoista. Sovimme, että saan tarjouksen huomenna faxilla.

Ilta menikin sitten Saken nimipäiviä juhlistaessa.

Salama vangitsee pölyhiukkaset tehokkaasti.

Omalta osaltani päivä meni muissa...

Yläkerran katon paneelaus jatkuu
15.01.04 21:05 :: Kommentit (1)

Omalta osaltani päivä meni muissa puuhissa. Työpäivän ja kansalaisopetuksen välisen puolentoista tunnin aikaikkunan täytti Vellun Xboxin modaus, joka onnistui sille varatussa ajassa täydellisesti.

Sain päivällä faxilla parketti- ja laattatarjouksen Seinäjoen RTV:ltä. Tauno oli junaili itsensä sopivasti Seinäjoelle töihin iltapäiväksi ja haki samalla ensimmäisen paketin pesuhuoneen seinälaattoja. Seinän yläosan laattoja ja haluamaamme boordia oli tulossa vasta huomenna, joten ne jäivät tästä kuormasta.

Jorma jatkoi päivällä yläkerran olohuoneen katon paneelausta, joka tulikin lähes valmiiksi. Eppa taas hoiti hommiaan kittausmiehenä.

Illalla kävin hakemassa Jormalle puuliimaa kyläkaupasta ja heitin silikonit sekä liimat talolle.

Kyllä nyt kelpaa skimbata.

Yläkerran kattopaneelaus valmis
16.01.04 19:30 :: Kommentit (0)

Jorma sai päivällä katot paneelattua ok. Lopputulos hivelee silmiä. Eppa kittaili seiniä.

Saimme loppuerän pesuhuoneen laatoista Tuuriin kätevästi Seinäjokisten Helin, Jussin ja Juulin kyydillä, kun kerran täällä päin viikonlopun pyörivät.

Imuroimme illalla Jorman laitosimurilla yläkerran huoneet. Masiina ei varoitteluista huolimatta räpsinyt staattisia sähköpurkauksia näpeille.

Käväisimme lopuksi Sannan ja Saken kanssa kyläkaupassa vertailemassa kattovalaisimia ja -plafondeja. Pari mieleistä silmään tarttui, mutta valintoja ei vielä tehty. Sakke sai samalla reissulla uutuuttaan kiiltelevät Peltoset monoineen ja sauvoineen. Kyllä nyt kelpaa skimbata.

Sponsorisopimuksesta keskustellaan vielä.

Koko huone sai lasikuitukuorrutuksen.

Saken huoneen lasikuitutapetointi
17.01.04 17:30 :: Kommentit (0)

Aloitimme Taunon kanssa aamun lasikuitutapetoinnin jalossa lajissa. Ensimmäinen sauma meni tarkoituksella väärin muistihäiriöiden takia. Loput saumat sitten toteutimme puskusaumalla. Saapahan sitten katsoa kuinka tuo virheellinen sauma pistää silmään.

Koko huone sai lasikuitukuorrutuksen. Homma ei ollut vaikeata, liimat levitettiin telalla ja tarkat paikat sudilla. Tapetit paikoilleen ja tapettilastalla ilmat pois seinän ja tapetin välistä. Liima tuntuisi tursuavan jonkin verran tapetin läpi.

Päivän päätteeksi hioin itsekseni vielä yläkerran olohuoneen ja rappusaukon seinät.

Tauno oli hakenut jostain listakirjan fiilistelyä varten. Nuokin asiat lähenevät jo kovaa kyytiä.

Niin ja illan päälle vielä pyörähdimme järjestystehtävissä. Tällä kertaa lauteilla olivat Seppo Tammilehto ja Euroset-orkesteri. Stara sai väen hyvin liikkeelle.

Seppo Tammilehto ja Euroset.

Tuijotimme keittiön ikkunasta tuota maagista ihmettä.

Suunnittelukierros
18.01.04 14:30 :: Kommentit (3)

Puolen päivän tienoilla raahauduimme tiluksillemme mittailemaan. Kävimme kaikki huoneet läpi Sannan ja Taunon kanssa ja merkitsimme laatat ja muut päällystysmateriaalit muistiin, Sakke sivakoi sillä välin ulkosalla.

Kauralyhteemme sai vihdoinkin vieraan, joka tunnistettiin keltasirkuksi suurella varmuudella. Lopun aikaa sitten tuijotimmekin koko porukalla keittiön ikkunasta tuota maagista ihmettä.

Enemmät hommat jäivät tekemättä. Päivälle oli vielä varattuna nyrkkeilyharjoitukset sekä kihlajais-/valmistujaisjuhlat. Onnea vielä arkkitehti Pylvänäiselle sekä kihlatulleen herra Matara-aholle.

Ja samoilla lämpöisillä meni sitten lasitiiletkin.

Saken huoneen pohjamaalaus
19.01.04 20:45 :: Kommentit (7)

Aamulla sain tarjouksen keittiö- ja muista kalusteista Juurakolta.

Jorma muurasi päivällä puulieden valmiiksi. Ja samoilla lämpöisillä meni sitten lasitiiletkin pesuhuoneen ja olohuoneen väliseen seinään. Eppa hoiteli omia hommiaan.

Illalla maalasimme Saken kanssa Saken huoneen pohjamaalauksen. Työnjako sujui hyvin Saken hoidellessa pensselillä seinien alareunoja ja minun toimiessa telamiehenä ja katonrajan pensselöijänä. Pari tuntia siinä pensselit tuhisivat ja homma oli ok.

Lehmätilallinen ja vanha ystäväni Juha Marttila käväisi tarkistamassa tulevat asuinolomme ja maalämpöpumpun. Systeemit todettiin hyviksi.

Suojapaperiputki piti pikkumiehen hyvin aloillaan.

En tiedä oliko säkkiäkin sabotoitu, mutta se irtosi katosta.

Pesuhuoneen laatoitus ja sabotaashiyksikkö Lavila
20.01.04 20:50 :: Kommentit (0)

Jorma reippaana työmiehenä laatoitti päivän aikana pesuhuoneemme seinät alimmaisia laattoja lukuunottamatta. Tällä välin Eppa luultavasti kittaili alakerran kattoja.

Saavuimme alkuillasta paikalle ja kauhuksemme huomasimme pesuhuoneen boordien olevan eripäin kuin itse ne ajattelimme. Pikapalaverin jälkeen soitin Jormalle ja kysyin saakohan ne vielä irti. Ja kyllähän ne sai. Hyvä näin, muutama kymmenen vuotta suihkuttelun lomassa väärinpäin olevien boordien katselemista ei ole leikinlaskua. Tauno, Sanna ja ohikulkija Jussi Suni rapsuttelivat laastit boordeista ja seinästä ja kaikki oli taas hyvin.

Hioin Saken huoneen lasikuitutapetin pohjamaalauksen kevyesti sekä keittiön katon, joka paljastui myöhemmin Taunon jo aiemmin hiomaksi. Tulipahan ainakin tasaista jälkeä.

Tilasin keittiön ja muiden huoneiden kalusteet. Tavaraa voidaan odotella saapuvaksi helmikuun ensimmäisellä tai toisella viikolla.

Epan kanssa kävimme hieman ottamassa matsia autotallissa. En tiedä oliko säkkiäkin sabotoitu, mutta se irtosi katosta.

Boordi irtosi helposti.

FBI ei varmasti pysty salakuuntelemaan meidän perheen saunatuokioita.

Laattoja, kattohiontaa ja salaliittoteorioita
21.01.04 20:50 :: Kommentit (0)

Jorma laastasi boordit aamusta oikeinpäin seinään kiinni. Ja kyllä nyt näyttääkin hyvältä. Eppa oli taas omissa hommissaan, kattoja ainakin oli kitattu.

Lisäksi sauna ja pesuhuone oli eristetty foliolla niin tiiviisti, että FBI ei varmasti pysty salakuuntelemaan meidän perheen saunatuokioita.

Tauno haki päivällä Seinäjoen RTV:stä laattoja niin paljon kuin lastausmies oli reppu-Volvon perään uskaltanut laittaa. Laattaerä sisälsi pesuhuoneen, saunan, kodinhoitohuoneen ja alakerran wc:n lattiat sekä seinät niihin huoneisiin mihin niitä vielä tulee.

Mallailimme illalla Sanna kanssa harmaita ja valkoisia lattialaattoja erinäisiin muodostelmiin pesuhuoneen lattialle. Pääsimme yksimielisyyteen kuvioinnista. Lattiasta tulee harmaa ja sitä virkistää muutama valkoinen laatta reunoilla. Kuva näyttää sitten joskus lopputuloksen.

Käräytimme pienen läjän pahvi- ja paperiroskaa takapihalla Saken kanssa. Tuleen tuijottelu kyllä rauhoittaa miehen mieltä mukavasti. Mutta niinhän se on tainnut olla jo ammoisista ajoista lähtien.

Hioin vielä lopuksi olohuoneen katon. Ja voi veljet ja sisaret, katon hionta ei olekaan mitään lasten leikkiä. Kädet alkavat olemaan nyrkkeilyn ja hiomisen vuorottelusta kankeina. Olohuone kuitenkin sai sileyden. Vielä muutama huone jäljellä.

Tämän läpi ei signaalit kulje.

Olo oli taas kuin kuninkaalla.

Yläkerran katon ruiskulakkaus
22.01.04 17:50 :: Kommentit (0)

Jorma aloitti saunan paneloinnin ja jatkoi iltapimeään saakka. Maalari Ahonen ruiskulakkasi yläkerran katon. Käytimme lakkasekoitukseen loput kolmisen litraa valkeata kuultolakkaa plus kuusi litraa läpinäkyvää. Valkoista jätettiin hieman listoja varten.

Itse hioin töitteni välissä eteisen katon. Eilinen käsien särky taisikin johtua siitä, että olin tulossa kipeäksi. Yksi kuuma Finrexin naamaan ja olo oli taas kuin kuninkaalla.

Jorma sai päivällä naputeltua paneelit...

Saunan panelointi valmis
23.01.04 17:45 :: Kommentit (0)

Jorma sai päivällä naputeltua paneelit saunan seinille. Ylijäämätavarasta sovittiin tehtäväksi ovenpielilistoja. Eppa jatkoi sähköistyshommia sekä paikkaili loput eteisen ja keittiön kattojen kitit.

Siivosimme Taunon kanssa huushollin viimeisen päälle tiptop-kuntoon. Jorman laitosimuri on kyllä hyödyllinen kampe. Tauno levitti vesieristeen tartunta-aineen pesuhuoneen ja saunan lattialle. Kuudelta lähdimme Saken kanssa kiekkokouluun eli ilta jäi hieman lyhyeksi rakentamisen osalta.

Vielä vaan hiominen kiinnostaa, entäs teitä?

Pesuhuoneen lattian vesieristys
24.01.04 14:30 :: Kommentit (0)

Eteisen katto tuli hinkattua. Tauno vesieristi sillä välin pesuhuoneen ja saunan lattiat.

Kittailin molemmat wc:t ja viimeisiä kattopaikkauksia sekä kattoikkunoiden aukot.

Seinäjoelta tuli taas laattalähetys Helin ja Jussin matkassa. Tällä kertaa viisi neliötä Lima Pessego 33x33 lattialaattaa malliksi. Samaista laattaa tulee keittiöön, eteiseen, tuulikaappiin ja kirjastoon. Viemärikansiakin RTV:ltä kysyttiin, mutta harmaita ei löytynyt, joten kannet piti hankkia muualta. Onneksi Rautiasta muutama harmaa löytyi ja Tauno sai vielä hinnatkin tingattua, kun kahdessa ei ollut pussia mukana.

Liekit lähtivät loimuamaan.

Takka palaa
25.01.04 20:00 :: Kommentit (0)

"Aamulla" hieman huonossa hapessa kustannuspaikalle. Tauno vesieristi pesuhuoneen toiseen kertaan. Minä kittailin seiniä ja kattoja. Erityisesti kirjaston kattoa, Vellukin käväisi kameraturistina paikalla päivän aikana. Vihdoin kello koitti kolme ja pääsi hakattavaksi.

Illalla otimme uusintaerän ja lasikuitutapetoimme alakerran wc:n Taunon kanssa vanhaan malliin, minä levitin liimaa ja Tauno tapettia. Ja valmista tuli.

Saimme Jormalta luvan kokeillaa takkaakin. Muutama tikku sinne pätkittiin ja Saken toimiessa seremoniamestarina liekit lähtivät loimuamaan. Oli se hienoa.

Sahuri Pekka Koivumäki, Tuurilainen Lämpöässäpumpun omistaja ja entinen työkaverini käväisi tarkistamassa paikat illan päälle. Pekka rakensi oman talonsa muutama vuosi sitten täsmälleen eri reunaan Tuuria kuin omamme.

Jorma laatoitti alakerran wc:n seinien...

PH lattialaatoitus alkaa, kattomaalaus
26.01.04 19:45 :: Kommentit (0)

Jorma laatoitti alakerran wc:n seinien alaosat samalla harmaalla laatalla kuin pesuhuoneen seinätkin. Pesuhuoneen ja saunan lattialaatoitus pääsi myös vauhtiin. Kävin päivällä tsekkaamassa valkoisten aksenttilaattojen sijoitukset lattialaatoitukseen.

Ahonen siloitteli loput alakerran katoista kirjastoa ja kodinhoitohuonetta lukuunottamatta ja otti ja maalasi katot ruiskullaan, oli myös näköjään levittänyt massat katon ja seinien taitekohtiin. Tiiliseinät saivat myös hieman siloittelua osakseen.

Itse kittailin illalla yläkerran makuuhuoneemme viimeistelyjä ja lopuksi lasikuitutapetoimme Taunon kanssa yläkerran wc:n.

Saunan lauteet tulivat päivällä.

Auto alle ja viruspesäkettä kohti.

PH, KHH lattiat laatoitettu
27.01.04 22:00 :: Kommentit (1)

Kuten otsikossa pystypäin seisoo, Jorma sai pesuhuoneen, saunan ja kodinhoitohuoneen lattiat päivän aikana laatoitettua.

Tauno toi Seinäjoen RTV:stä viimeisen lastin lattialaattoja. Nyt niitä sitten enää rahdataan takaisin päin.

Karkasin töistä puolenpäivän tienoilla tähtäimessä talonrakennus. Ahonen maalasi alakerran kattoja toiseen kertaan, joten minut karkoitettiin yläkerran makuuhuoneen seiniä hiomaan. Tuota hupia ei kauaa kestänyt, kun asiakas soitti koneidensa olevan aivan sekaisin.

Auto alle ja viruspesäkettä kohti. Pari Tanatosta sieltä löytyi, jotka yrittivät aukoa ISDN-nettiä palvelimella katalia juoniansa varten. Tässä operaatiossa kuitenkin vierähti kuuteen asti, juuri ja juuri ehdin hakea lisää saneerauslaastia Rautiasta paluumatkalla.

Jorma teki lähtöä kun perhe Lavila saapui paikalle. Saimme ostoslistaan saumalaastia huomista varten. Pyörähdys kyläkaupassa ja pari viiden kilon pakettia kainalossa takaisin tontille. Kulutukseksi arvioivat noin puoli kiloa per neliö.

Loppuilta menikin sitten keittiön seiniä pohjamaalatessa. Sanna rapsutteli tällä välin tarrat lasitiilistämme pois.

Vellu heitti päivällä vuokrasopimuksemme irtisanomislapun Töysän kuntaan siellä päin pyöriessään. Karkauspäivänä tulee lähtö.

Puuliettäkin kokeiltiin ja tuli tuli.

Pesutilojen lattialaattojen kimpussa
28.01.04 19:55 :: Kommentit (0)

Karkasin taas päivällä töistä ja yhytin Jorman kodinhoitohuoneen lattialaattojen saumauksen kimpusta. Sauna, pesuhuone ja alakerran wc olivat jo saumattu. Ei muuta kuin kotoa hakemani riepu käteen ja saumalaastirippeitä hinkkaamaan. Tarkoitus oli siis saada lattialaatat siisteiksi. Välillä kostutin joka huoneen saumat sienellä, etteivät pääse kuivamaan liian nopeasti.

Iltapäivällä käväisin kotona syömässä ja palasin Saken ja Sanna kanssa pelipaikalle. Hinkkasin loput laastiroiskeet pois Saken ja Sannan toimiessa kostuttajina. Polvisuojat ovat hyvä lisävaruste tähän hommaan.

Illalla pohjamaalasin keittiöstä jääkaapin taustan ja yläkerran wc:n lasikuitutapetin. Taunon kanssa hioimme yläkerran makuuhuoneiden lattiat ylimääräisistä kittiroiskeista lattiatasoitusmiestä silmällä pitäen. Sanna vielä imuroi huoneet. Jossain välissä Tauno ehti paikkauskittailemaan esimerkiksi olohuonetta ja kattoikkunoita sieltä täältä.

Puuliettäkin kokeiltiin ja tuli tuli. Hella tuntui lämpiävän nopeasti ja pysyvän kauan kuumana.

Tämän kummun peittämiseksi täytyi kitata puoli seinää.

Makuuhuoneen maalaus
29.01.04 18:00 :: Kommentit (0)

Jorma viimeisteli (alimmat seinälaatat ja seinille nostetut lattialaatat) pesutilojen ja wc:n laatoitusta päivän ja vähän iltaakin.

Pohjamaalasin yläkerran makuuhuoneen seinät ja Tauno tasoitteli loppuja seiniä. Rappusaukon kohdalla tasaamista riitti, kun seinälevyt ovat jostain syystä hieman eri tasoilla / vinossa ja tämän kummun peittämiseksi täytyy kitata puoli seinää.

Lopuksi huitasin yläkerran aulastakin yhden seinän pohjavalkoiseksi. Olipas vaan hieno teko kittaaja-maalari Ahoselta, kun uskalsi maalausvehkeensä jättää amatöörin käytettäväksi.

Minä toppuuttelin kuivamista märän sienen kanssa.

Kaupankäyntiä ja maalausta
30.01.04 19:40 :: Kommentit (0)

Neljäs töistäkarkauspäivä putkeen. Tarmo tasoitteli yläkerran makuuhuoneiden lattiat muovimattoja varten. Jorma saumasi pesuhuoneen ja wc:n seinälaatat ja minä toppuuttelin kuivamista märän sienen kanssa.

Rautiassa kauppareissulla hihaan tarttui turkasen paljon tavaraa. Maalipönttöjä joka lähtöön, listoille otepohjaa ja maalia, ykköspohjaa ja siroplast maalarinvalkoista pintamaalia. Sekä hieno rajauskampe seinien ja kattojen taitteiden maalaukseen, oli muuten hyvä vehje muuhunkin tarkkaan maalaukseen. Ostimme myös samalla ovien karmiruuvit (80 kpl).

Illalla maalausurakkaa, joka sisälsi omalta osaltani keittiön pintamaalauksen ja Sanna vetelemänä aulan seinien pohjamaalit.

Keittiö siivottiin muutenkin tiptop-kuntoon ja Tauno levitti pölynsidonta-aineen lattialle laatoitusta varten.

Verhoja ja muita hämärrysvehkeitä kyläkaupasta.

Maalausta ja verhokauppoja
31.01.04 15:00 :: Kommentit (0)

Jorma sairaspotilaana, ja keittiön lattialaatoitus jäi toiseen kertaan. Saken kanssa telat ja pensselit käyttöön ja pintojen kimppuun. Pohjamaalasimme alakerran olohuoneen seinät ja kirjaston kattoa myöten. Tauno hioi kodinhoitohuoneen tapetointikuntoon.

Sanna kävi Hannan kanssa valitsemassa verhoja ja muita hämärrysvehkeitä kyläkaupasta. Sakke sai paperikaihtimet ja meidän makuuhuoneemme kankaiset versiot, kuulemma jotain hyvää kangasta.

Alakerran wc:n lasikuitutapettiseinät saivat myös pohjamaalauksen.

<< joulukuu 2003 :: helmikuu 2004 >>