LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Tuijotimme keittiön ikkunasta tuota maagista ihmettä.

Suunnittelukierros
18.01.04 14:30

Puolen päivän tienoilla raahauduimme tiluksillemme mittailemaan. Kävimme kaikki huoneet läpi Sannan ja Taunon kanssa ja merkitsimme laatat ja muut päällystysmateriaalit muistiin, Sakke sivakoi sillä välin ulkosalla.

Kauralyhteemme sai vihdoinkin vieraan, joka tunnistettiin keltasirkuksi suurella varmuudella. Lopun aikaa sitten tuijotimmekin koko porukalla keittiön ikkunasta tuota maagista ihmettä.

Enemmät hommat jäivät tekemättä. Päivälle oli vielä varattuna nyrkkeilyharjoitukset sekä kihlajais-/valmistujaisjuhlat. Onnea vielä arkkitehti Pylvänäiselle sekä kihlatulleen herra Matara-aholle.

Asko Ojala kommentoi 19.01.04 16:26

Hei,
Lueskelin noita teidän tapahtumia ja mieleeni heräsi kysymys, että mitenkäs budjetti on pitänyt kurinsa? Onko isompia yllätyksiä tullut? Olen itse suunnittelemassa vanahan omakotitalon remonttia ja laajennusta. Budjetin laatiominen on mielestäni avain kysymyksiä, jotta tietää mihin on sitoutumassa. Olen rakentanut aiemmin jo kokonaan uuden o-talon ja silloin bujetti ylittyi noin 20%. Yksi neuvo: Laittakaa kaikki listatkin paiukoilleen ennen muuttoa! Kokemusta on, että se viiminen jää laittamatta, kun on muuttanut!

MS kommentoi 21.01.04 13:24

Oletteko pysyneet budjetissa? Paljonko iv-työt suunnitteluineen, kanaviston asennuksineen ja eristyksineen maksoi? Me olemme itse asentaneet ja eristäneet (hiukan kesken) putket, suunnittelun teki ammattilainen. Eristyksien laittaminen on välillä ollut kuin tervanjuontia ja aikaa siinä menee. Seuraava talo tehdäänkin sitten järkevämmin....;)

Kai kommentoi 21.01.04 13:32

Budjetti ja siinä pysyminen näyttää kiinnostavan kovasti enkä ollenkaan ihmettele, tulihan sitä itsekin etsittyä esimerkkejä tarvittavan rahakasan korkeudesta rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Harmi vaan, ettei niitä kauheasti näytä netistä löytyvän.

Suunnitelmissa on lisätä tarkka aikataulu rakentamisemme eri vaiheista ja toteutunut budjetti lähiaikoina tänne lavilat.comiin. Että odottakaa vielä.

Tuosta ilmanvaihdosta sen verran, että kallista puuhaahan se oli. Asennus maksoi muistaakseni hieman yli 2000 euroa, että kyllä sitä tervaakin melkein mieluummin joisi.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa