LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Sitten alkoikin jo näkyä tähtiä ja pieniä tonttuja.

Kattopaneelien lakkaus
10.01.04 16:30

Tauno viritteli autotalliin jykevät telineet lakkausurakkaa varten, telineisiin kannattaa tosiaankin panostaa, maksavat penteleet moninkertaisesti niihin uhratun ajan takaisin. Itse lakkaus kävikin melko helposti, minuutin pikakurssilla opetettiin, että vedä aina lopuksi koko laudan pituinen sutaisu. Vetelin 54 lautaa ja sitten alkoikin jo näkyä tähtiä ja pieniä tonttuja lakkahuurujen seasta. Kuivatus-"telineeseen" tarkoitetut välipuutkin loppuivat sopivasti.

Kuivatusteline väsättiin pienistä lankkupaloista ja rimoista. Kolmen riman alle lankkupätkät molempiin päihin, että päällekkäiset paneelikerrokset eivät hiponeet toisiinsa eivätkä rimoihin. Ja toimi kuin tauti.

Sakke toimi hyvänä apumiehenä availlen paneelipaketteja kuin vanha tekijä.

Tauno kantoi parvekeen lattialaudat yläkertaan sulamaan ja Eppa kittasi Saken huoneen loppusilauksen.

Kuparin komentaja herra Pärnänen käväisi mittailemassa puulietemme ja keskustelemassa lieden päälle tulevan kuparikuvun muodosta. Yhteisymmärrykseen päästiin ja tilaus laitettiin vetämään.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa