LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Törmäsimme auto-onnettomuuteen. "Perä tielle", huusivat teiden ritarit.

Pikku-Laurin vuoro nousta
08.01.04 20:30

Jorma aloitti aamulla pikku-lauriksi nimetyn takkamme muuraamisen. Ensimmäinen tenkkapoo tuli viidennen tiilirivin kohdalla. Takkaan suunnitellut levennykset eivät täysin sopineetkaan meidän suunnitelmaamme. Pikapolkaisu paikanpäälle ja suunnitelmiin ja takan piirustuksiin pikaiset muutokset. Oikean puolen levennys jätettiin pois ja etulevennys jatkettiin suorana piippuun asti. Ja hieno tuli.

Päivällä tuli parikin paneelilastia perille. Ensimmäinen erä oli saunan paneelit, josta Jorma ei tiennyt mitään ja luuli, että kattopaneelit saapuivat. Tavaraa tuli aika vähän 74:ää kattoneliötä ajatellen. Jorma tätä ilmeisesti epäilikin, mutta kuski meinasi, että kyllä siinä sen verran on.

Kattopaneelit ja parvekkeen lattialaudat tulivat sitten kolmen maissa ja sitä lähetystä ehdin itsekin purkamaan.

Ostosmatkailuakin tuli harrastettua ja haaviin tarttui kaikenlaista. Lasikuitutapettia ja -nauhaa, mestarin seinäliimaa, akryylimassaa, lukkojen peitelevyjä, kuultolakkaa kattopaneeleihin ja pari telaa. Pesuhuoneen pohjaeristepakettia en vielä ostanut, mutta tarjouksen niistäkin sain. Satasen edestä sinne laattojen allekin näköjään tavaraa levitetään.

Illalla vuorossa oli taas hiomista, pölypartiossa tällä kertaa apumiehenä Vellu. Eppa kittaili ala- ja yläkerrassa.

Kotiin palatessamme törmäsimme auto-onnettomuuteen, opiskelijanuorukainen oli suistunut tieltä väistäessään vasemmalle kääntyvää. Tietysti juuri siinä kohdassa ojaa oli valopylväs ja oikean puolen etulampun tienoo oli melko surkeassa kunnossa. Auto oli sen verran syvällä, ettemme paikalle osuneen ohikulkijan avulla kaksistaan sitä saaneet nostettua. Hälytimme teiden ritarit Taunon ja Epan paikalle, jotka Nurmon Juulilta opitulla huudahduksella käskyttivät "Perä tielle". Perä nousi tielle ja auto nousi ojasta. Terveisiä vain, toivottavasti pääsit Vaasaan asti.

20040108_mustasilma.jpg

Esikoulunkäynti on kovaa.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa