LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Lämpöpumppuasentaja kävi lantrailemassa viinojaan ja...

Lämpöpumppuasennus
01.12.03 19:30 :: Kommentit (0)

Lämpöpumppuasentaja kävi lantrailemassa viinojaan ja puristelemassa putkia kohdilleen, siistiä jälkeä. Autotallissa oli melkoiset katkut vielä illallakin, kuinkahan asentaja pysyy autonratissa.

Sovin tapaamisen keittiömies Petri Juurakon kanssa torstai-illalle. Rappusasiaa katsastellaan myös tällä viikolla JT-portaiden edustajan kanssa.

Jorma, Eppa ja Tauno virittelivät päivällä autotallin nosto-oven kohdalleen. Sauna, keittiö ja kirjasto saivat levyjä seiniinsä.

Illalla hinkkasimme Taunon kanssa yläkerran lattiasta ylimääräiset törstöt tiiliskivihiontamenetelmällä ja nostelimme villapaaleja varastosta autotallin ylisille sekä siivosimme asuirakennuksen.

Rappuspartio JT-Portaat saapui kahden miehen...

Rappuspartio JT
02.12.03 19:51 :: Kommentit (4)

Rappuspartio JT-Portaat saapui kahden miehen voimalla tarjoamaan kiipeilyvälineitä kerroksiemme väliin. Heti alkupeleissä meille ilmoitettiin, että aukkoon ei sovi mitenkään päin minkäänlainen tasanneporrasvaihtoehto. Portaista tulisi liian jyrkät ja lakipykälät kuulemma hankaavat siinä vaiheessa vastaan. Portaiksi valittiin sitten kiertävä malli. Outoa, että Westwoodin tarjouksessa tarjottiin tasanneportaita ja heillä oli samat mitat sekä Kastellin kuvat talostamme.

Alunperin valitsemamme tammi myös kehuttiin kalliiksi ja saarnia tai koivua ehdotettiin tilalle. Partiolla oli kansiollinen porraskuvia mukana ja kuvia yhdistelemällä ratkaisuun päästiin. Reisipuut ja kaiteiden tikut valkoiseksi maalattuna, askelmat ja kaiteet petsattua koivua. Käsijohteet molemmille puolille portaita. Kaidetikut sorvattuina pyöreähköiksi muodoiksi. Alin porras isompi kuin seuraavat. Tarjous luvattiin seuraavaksi päiväksi ja toimitus tammikuun loppupuolelle.

Sanna veisteli ylimääräistä uretaania ikkunoiden pielistä.

Lämpöpumppuasentaja sai työnsä tehtyä. LV-asennus...

Lämpöässä käyntiin
02.12.03 20:30 :: Kommentit (0)

Lämpöpumppuasentaja sai työnsä tehtyä. LV-asennus pumppu käyttökuntoon asennettuna tarkoittaa muuten sitä, että pumppu ei ole vielä käyttökunnossa. Sähkömiehen täytyy kytkeä omat johtonsa paikoilleen, että täydellinen käyttökunto saavutetaan.

Onneksi meillä on ammattitaitoinen sähkömies aina varalla. Eppa kytki kamppeet paikoilleen ja kone hörähti käyntiin. Jotain alustavia säätöjä siinä sitten kokeiltiin, kun huomasimme, että shuntin säätö ei pelaa.

Moottori, joka säätöä pyöritti oli erittäin minimaalisesti ohjeistettu. Kamppeessa oli vain johdonpaikat 1, 2 ja 3. Viimeinen kokeiltu vaihtoehto sääti shunttia oikeaan aikaan ja oikeaan suuntaan.

Lämmöt nousivat sen verran nopeasti varaajassa, että tarkistuspartio Tauno ja Eppa kävi iltamyöhällä vielä tsekkaamassa pumpun. Vaaratilannehan olisi syntynyt, mikäli veden lämpö olisi noussut raja-arvojen yläpuolelle eikä shuntti olisikaan viheltänyt peliä poikki. Aamulla pannu olisi saattanut löytyä maata kiertävältä radalta tai ainakin naapurin puolelta.

Seinälevytys jatkui päivällä Jorman ja...

Lisää levyjä yläkertaan
03.12.03 18:50 :: Kommentit (0)

Seinälevytys jatkui päivällä Jorman ja Epan toimesta.

Illalla nostelimme viimeiset lattiakipsilevyt yläkertaan. Operaatiossa mukana Tauno, Eppa, Vellu ja minä. Levyjenkannossa avusti kolmihaarainen teknologiavempele, joka säästi vaivaa kovasti.

Talossa on kuumankosteaa, lattialämmitys höyrystää ja kuivattaa lattioita. Kyllä pellosta näyttää lämpöä irtoavan.

Välissä kävimme pizzatauolla. Ala-mutka saapui paikalle sillä välin virittelemään putkistoja ja katosi taas kuin vaeltava aave ennen kuin ehdimme takaisin. Pääasia, että hommat hoituvat aina ajallaan, eikä ainakaan hänen takiaan tarvitse muita töitä siirtää.

Illan päälle keskusteltiin Saken huoneen kattopaneeleista ja asia selvisi. Koolauksien väliin pitää lyödä toiset toisinpäin olevat koolaukset, että kattopaneelit saadaan oikeinpäin kattoon iskettyä. Kodinhoitohuoneen kaappeja ja tasoja mallailtiin myös hieman.

Juurakon Petri saapui illalla paikanpäälle...

Keittiösuunnittelutapaaminen
04.12.03 22:15 :: Kommentit (0)

Juurakon Petri saapui illalla paikanpäälle keittiö- ja muu kaapistopalaveriin. Jormakin oli paikalla teknisiä yksityiskohtia tarkistamassa. Suunnittelu kävi reippaasti ja pari tuntia myöhemmin meillä oli koko talouden kaapistot ja tasot kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla paperilla. Lopulliset materiaalit käymme vielä tsekkaamassa livenä Juurakon pajalla ennen valmistamisen aloittamista.

Suunnittelun apuvälineiksi meillä oli kuvia eri keittiöfirmojen mallistoista ja Sannan piirtämä alustava keittiösuunnitelma.

Jorma aloitti puulieden tiiliseinän muurauksen ja levytys jatkui. Eppa oli ostanut päivällä tv-antennin.

Päivän tunnit riittivät vain pikaiseen...

Tangokuningas Risto Nevala
05.12.03 23:44 :: Kommentit (0)

Päivän tunnit riittivät vain pikaiseen työmaan tsekkaukseen. Jorma oli saanut puulieden ja olohuoneen välisen tiiliseinän muurattua. Vesi tulee jo putkia pitkin taloon. Tauno toi nuorisoseuralta ylimääräisen pöntön väliaikaisesti asennettavaksi alakerran vessaan Sakelle. Melkein joka kerta kun Saken saa työmaalle raahattua iskee hätä, johon puskapissat eivät tehoa.

Sakke oli alkuillan naapurin Miukun 6-vuotispäivillä. Ja loppuilta meni taas tanssityömaalla.

Tällä kertaa vieraanamme oli tangokuningas Risto Nevala, joka tuli Tuuriin suoraan Ruotsinlaivakeikalta, ja Noiser-yhtye. Bändi veti hienosti ja Risto lauloi komeasti. Sakke otti kunkusta kuvia keikan aikana uudella syntymäpäivälahjaksi saadulla kamerallaan. Kuningas oli otettu salamavalojen räiskeestä ja tiedusteli mistä lehdestä kuvaaja on.

Alku- ja loppuroudauksen aikana selvisi mistä Noiser-bändi on nimensä saanut. Pojat olivat todella kovaäänisiä.

Juhlistimme itsenäisyyspäivää siivoamalla. Tauno keskittyi...

Itsenäisyyspäivän siivot
06.12.03 14:45 :: Kommentit (0)

Juhlistimme itsenäisyyspäivää siivoamalla. Tauno keskittyi autotalliin ja me Sannan ja Saken kanssa hoitelimme asuinrakennuksen. Ruuvasin samalla ikkunoiden ripoja paikoilleen. Jukka ja autotallin piirtäjämme Marja kävivät visiitillä tarkastamassa valmiusasteen. Talo oli hyvä, mutta pihalla oli kylmä.

Minä se vain juhlin syntymäpäivääni,...

Katon viimeistelyä
07.12.03 21:10 :: Kommentit (0)

Minä se vain juhlin syntymäpäivääni, kun Tauno kävi viimeistelemässä asuinrakennuksen tiilikattoa.

Illalla hain kyläkaupasta lisää gyproc-ruuveja ja putki-ankkurisysteemejä. Noita ruuveja muuten uppoaakin seinälevyihin melko monta.

Pirunmoinen tuuli taas. Eikä lumesta tietoakaan.

Jorma nikkaroi päivällä etukuistia, Ala-mutka...

Kuisti nousee
08.12.03 19:30 :: Kommentit (0)

Jorma nikkaroi päivällä etukuistia, Ala-mutka oli jossain välissä käynyt asentamassa hanan vesijohdon asuinrakennuksen päähän. Levytyskin jatkui ja alkaa olla jo melko hyvällä mallilla.

Illalla Tauno veteli keskuspölunimurin sähköjohtoja ja minä ja Sakke ruuvailtiin ikkunoihin ripoja ja peitelevyjä. Muutama ikkuna on tosiaankin hieman linkussa toisiinsa nähden. Saa nähdä kenelle oikaisu-urakka kuuluu. Ikkunat ovat luultavasti olleet tuollaisia jo domus-tehtaalta lähtiessä.

Loppuiltapuhteena täytimme RTL:n kyselylomakkeen Sannan kanssa. Palkinnoksi urakasta sai valita mm. pientalon rakennuspäiväkirjan. Olisi saanut hieman ennemminkin tämä tilaisuus tulla, tilasin kyseisen kirjan kesällä vajaan kolmenkympin hintaan. Siellä se on varastossa kosteutta imenyt siitä asti.

Soitin Kastelli-taloille väliovien ja saunatarvikkeiden...

Saunasta ja väliovista
09.12.03 14:37 :: Kommentit (0)

Soitin Kastelli-taloille väliovien ja saunatarvikkeiden toimituksesta. Tavaraa lupailtiin heti ensi vuoden alkuun. Kysäisin samalla ikkunoiden suoristamisesta, tulimme siihen johtopäätökseen, että asentamisesta johtuva syy se ei ollut ja täti lupasi laittaa asian ja puhelinnumeroni eteenpäin Domus-ikkunoille.

Hana auki, beibe.

Täysikuu tuijottaa kauniisti.

Uretaanisiivoilua ja kattopaneelikeskustelua
09.12.03 19:30 :: Kommentit (1)

Putsailimme puukoilla ylimääräiset uretaanit yläkerran ikkunapielistä Sannan kanssa illalla. Lisäksi kevyttä suunnittelupalaveria katoista, seinistä ja lattioista. Onko kellään muuten kuvia eri kattopaneelivaihtoehdoista? Siis "vaakaan" vai "pystyyn"? Huoneissa on sekä kaltevaa, että tasaista kattoa. Tuo "vaaka-asennus" vaatisi ylimääräiset koolauspalikat, mutta tuntuisi muuten paremmalta vaihtoehdolta.

Levytys ja sähköistys jatkuu, pistorasioita on alkanut ilmestyä sinne tänne. Saken huoneen lattian viimeinen kipsilevykerros valmis. Väliseinärunkoja nousee yläkertaan.

Saken kummisetä ja kaivurimies Tukeva kärräytti läheiseltä rivitalotyömaalta ylimääräisen maa-aineksen meille. Pihassa on melko hyvät kuraläjät, eiköhän niistä saa riittävät vallit tontin ympärille.

Kattoikkunoista on muuten hienot näkymät, täysikuu tuijottaa kauniisti puiden latvuksien lomasta.

Tauno villoitti autotallin kattoa, kun...

Ilmastointilaite Airwise 450 ihmettelyä
10.12.03 20:30 :: Kommentit (6)

Tauno villoitti autotallin kattoa, kun saavuimme paikalle työpaikkani puurojuhlasta päin pienissä oluthuuruissa. Kannoimme muutaman seinälevyn sisälle.

Eppa asenteli ja veteli sähköjä ympäriinsä. Takakuistin keittiön päädyn ulkovalaisin kohdallaan.

Ilmastointilaitteen sisältä löytyi termostaatti ja joku putkiliitin. Ohjeita taas vastaavasti ei löytynyt, ei termostaattiin eikä sähköasennuksiin liittyen. Pieni muistikuva sellaisista papereista kuitenkin on, joten ilmeisesti ne ovat joskus taannoin saapuneet. Täytynee huomenna yrittää anella uudet ohjeet Lämpötalosta, Airwisen sivuilta ei ainakaan apuja tähän hätään ollut.

Yläkerran makuuhuoneen lattian kolmas kipsilevykerros valmiina. Kaivurimies Tukeva oli kärräyttänyt lisää maata tontillemme läheiseltä rivitalotyömaalta, kuraläjät sen kuin kasvavat.

Armoitettu putkimies Ala-mutka käväisi vetelemässä loput vesiletkut talon sisällä pisteistä A pisteisiin B. Ride on.

Tauno haki aina niin mainiolta...

Kauppareissuja
11.12.03 19:09 :: Kommentit (0)

Tauno haki aina niin mainiolta kauppamieheltä Anttilan Keijolta Töysästä puutavaraa etukuistia varten. Me taasen haimme Epan kanssa Mikko Keskiseltä 7-napaista sähköjohtoa vaativiin sähköistystarpeisiin. Samalla reissulla jäi rulla kevyempääkin sähköjohtoa kainaloon, hinnat olivat kohdallaan. Ja voitimme vielä myyjän kanssa lyödyn vedon rullassa olevan johdon pituudesta. Onneksi myyjä halusi mitata pätkän, sitä oli vielä meidän arviotammekin vähemmän.

Eppa viritteli ilmastoinnin takkakytkimen ja voimakkuussäätimen paikoilleen ja iskukuntoon.

Jorma ja Eppa jatkoivat asuinrakennuksen...

Levyttämistä ja siivoamista
12.12.03 19:10 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa jatkoivat asuinrakennuksen seinien levyttämistä. Siivosimme sisätilat Sannan kanssa illalla. Tauno ja Jorma alkoivat muotoilemaan etukuistia.

Autotallin välikaton villoitusta Vellun ja...

Autotallin välikaton villoitusta
13.12.03 14:00 :: Kommentit (0)

Autotallin välikaton villoitusta Vellun ja Taunon kanssa. Aamulla siirtelimme puutavaraa, parempi kama sisätiloihin ja huonompi läjälle ulos. Pihalla on kylmä, mutta Lämpöässä tuntuu pelittävän.

Villoittelin sunnuntaiaamun ratoksi yksikseni autotallin...

Autotallin välikaton villoitus valmis
14.12.03 11:30 :: Kommentit (0)

Villoittelin sunnuntaiaamun ratoksi yksikseni autotallin välikaton loppuun. Villaa kattoon noin 25 cm. Autotallin yläpuolelle tulee kesähuone ja varasto. Ihan mukavasti sitä tilaa sieltä löytyykin.

Tarvitsetko kylmän vai kuuman suihkun?

Käytin toiseksi viimeisen talvilomapäiväni ja...

Alakerran sisäkaton levytystä ja kuisti
15.12.03 15:30 :: Kommentit (0)

Käytin toiseksi viimeisen talvilomapäiväni ja ponkaisin melkein seitsemäksi Jorman apupojaksi rakennukselle. Eppa oli Turussa Taunon ja Ellun laivareissun siivellä. Aloitimme alakerran katon levytyksen. Puolet keittiöstä ja eteisestä sekä tuulikaappi tuli valmiiksi ja vain pari virhearviointia levyjen rei'ityksessä, pahimmassa keittiön katon levyssä taisi olla neljä putkea läpi.

Väliajalla Jorma pamautti viimeiset nurkkalaudat paikoilleen asuinrakennukseen.

Loppupäivän ruuvasimme etukuistin lattiaan painekyllästettyä. Lattia tuli valmiiksi kuin tilauksesta tasan kello puoli neljä ja ruuvaajien oli helppo hymyillä.

Jorma ja Eppa jatkoivat alakerran...

Alakerran katon levytys jatkuu
16.12.03 18:57 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa jatkoivat alakerran katon levytystä. Valmista tuli puoleenväliin olohuonetta.

Kävin kysymässä kyläkaupan lukkosepältä lukkotarjousta ja hain samalla taas vaihteeksi gyproc-ruuveja. Uskomaton määrä niitä seiniin ja kattoihin uppoaa.

Illalla pientä puhdevilloitusta autotallin takavarastossa ja yksi levykin seinään ruuvautui.

Domus-ikkunoista soitettiin taannoisen reklamaationi takia....

Domus-ikkunat ja lukko-asiat jatkuvat
17.12.03 12:23 :: Kommentit (0)

Domus-ikkunoista soitettiin taannoisen reklamaationi takia. Lupasivat hoitaa homman jahka korjausrevohka täällä päin liikkuu. Palvelu oli todella ystävällistä, eikä ongelmia asiassa ollut.

Soitin Rautiaan lukkotarjouksen perässä. Samalla tuli päätettyä, että tarvitsemme kolme sarjoitettua lukkoa (asuinrakennus etuovi ja sivuovi + autotallin ovi) ja kolme vain sisältä päin avattavaa systeemiä (takakuistin kaksi ovea ja parveke). Hintaero on noin viisikymppiä per lukko. Valitettavasti tämän vuoden mestarimyyjäksi valitun Rautian tarjous ei tällä kertaa päihittänyt kyläkaupan lukkosepän tarjousta.

Jorma ja Eppa saivat alakerran...

Lumitöitä ja alakerran levytys valmis
17.12.03 19:18 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa saivat alakerran katon levytyksen loppuun.

Illalla pääsi jo lumitöiden makuun ja aikoinaan sen ensimmäisen lumisateen jälkeen ostettu lumikolakin tuli korkattua.

Tauno haki Rautiasta säkin kittiä ja kittaustyökaluja kittaustyön harjoitteluun autotallissa. Katsotaan miltä jälki näyttää ja päätetään sitten otetaanko ammattimies asuinrakennuksen kittimieheksi.

Mittailimme Taunon kanssa hieman kattopaneelitarpeita ja Tauno soitti Anttilan Keijolta paneelitarjouksen. Eipä ne paneelikatot näytä kalliiksi tulevan.

Lopuksi ruuvailin puuttuvat ruuvit autotallin kattolevyihin ja siivosin Jorman ja Epan päiväiset sotkut.

Jorma ja Eppa saivat alakerran...

Alakerran kattolevytys valmis
18.12.03 19:00 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa saivat alakerran katon levytysurakan loppuun ja aloittelivat yläkerran Saken huoneen seinien levyttämistä.

Illalla sekoitimme pienen määrän kittiä ja harjoittelimme kittausta autotallissa Sannan ja Taunon kanssa. Peitenauha pitää iskeä _heti_ ensimmäisen kittaamisen jälkeen seinään kiinni. Muuten ei näytä tarttuvan.

Villoittelimme Taunon kanssa yläkertaan ensimmäisellä kierroksella villoittamatta jääneitä kohtia sekä väliseinien äänieristysvilloituksia. Sakke nukahti ensimmäisen kerran omaan huoneeseensa, hyvin näytti uni maittavan laudan päällä maatessa. Eppa veteli sähköjä päivällä ja illalla.

Ilmastointiasennuksesta päästiin Sähkö-Kauniston kanssa sopuun. Teppo Lehtonen tuli tarpeeksi vastaan laskussa ja yhteisymmärrykseen päästiin ilman sen kummempia kahinoita, mikä on hieno juttu.

Kastelli muisti joulutervehdyksellä, joka sisälti kaksi Marttiiniveistä, toinen ilmeisesti fileerauskampe ja toinen joku muu liha- tai leipäveitsi.

Päivällä Jorma ja Eppa jatkoivat...

Yläkerran levytystä ja joulutunnelmaa
19.12.03 19:27 :: Kommentit (0)

Päivällä Jorma ja Eppa jatkoivat levytyshommia. Yläkertakin on jo hyvällä mallilla.

Hain pari ulkopistorasiaa kyläkaupasta, ja Eppa sähköisti takapihan joulukuusemme jouluvalot. Virkistimme myös keittiön tunnelmaa pienellä jouluvalokattauksella ja kannoimme takan tiilet sisätiloihin.

Eppa pykäsi pihavalot siirreltäville alustoille,...

Nyrkkeilysäkki
20.12.03 15:41 :: Kommentit (0)

Eppa pykäsi pihavalot siirreltäville alustoille, että voimme fiilistellä valot juuri oikeille kohdille iltojen pimeydessä.

Muuten yleistä siivoilua. Nostimme nyrkkeilysäkin autotalliin killumaan ja Eppa jätti hanskansa pelipaikalle. Kohta alkaa läski tummua.

Sekoittelimme sangollisen tasoitetta. Tai oikeastaan sitä tuli hieman enemmänkin kuin toivoimme. Kittausharjoittelu autotallissa jatkui ja Eppa veteli sähköjä. Kittaus ja saumanauhojen laiton salat alkavat pikkuhiljaa aukeutua.

Lopulta kävelimme Epan kanssa mukavassa pakkasessa pois tontilta, autoitta kun jäimme.

Illalla oli tarjoilua ja meininkiä...

Rakennusyhtymä Paakkanen ja Koivisto harjannostajaiset
20.12.03 19:30 :: Kommentit (0)

Illalla oli tarjoilua ja meininkiä naapurissa harjannostajaisten merkeissä. Ruoka ja juoma maistui. Kiitokset näistä asianosaisille. Illan yksityiskohdat saavat jäädä paikallaolijoiden vaalittaviksi.

Kittauksen oppipoika Lavila kittasi aamulla...

Kittausta ja lasit säpäleiksi
21.12.03 19:54 :: Kommentit (1)

Kittauksen oppipoika Lavila kittasi aamulla loput autotallin seinistä ja uskaltautui siirtyä asuinrakennuksen kimppuun. Veteen sekoitetun tasoitteen säilymisennuste on kaksi vuorokautta ja tuota ihmeainettahan meillä riitti eilisen annostuksessa tehdyn virhearvioinnin takia. Sain kodinhoitohuoneen ja kirjaston seinien saumat tasoitettua, omasta mielestäni jälki oli kelvollista. Saa nähdä mitä asiantuntijat maanantaina arvioivat. Katon kanssa homma saattaakin muuttua mielenkiintoiseksi.

Päivän lopuksi otin vielä erän tumpeloinnin jalossa lajissa. Aiemmin viikonloppuna pykätyt siirreltävät ulkovalaisimet eivät olleetkaan niin hyvä idea. Tai niiden siirtely ainakaan ei osoittautunut sellaiseksi. Mallailin takapihan lyhtyä parempaan paikkaan ja siirryin katsomaan työni tuloksia kauempaa, kun kauhein tapahtui. Lyhty kaatui. Yksi kolmesta lyhtysakarasta kärsi melko vaikeita vaurioita, kahden säilyessä hieman paremmin uutta vastaavina. Tähän olikin hyvä lopettaa kittauksen parissa syntynyt oletettu voittoputki. Onneksi radiosta tuli linnunlaulun toivekonsertti.

Jorma ja Eppa yläkerrassa levytyspuuhissa....

Levytys ja kittaus jatkuu
22.12.03 19:55 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa yläkerrassa levytyspuuhissa.

Itse suunnistin illalla siloitepurkin ääreen. Uskaltauduin katonkin kimppuun. Melko vaikeaahan se oli, pari nauhaa silti kattoon virittelin. Nurkat olivat myös oma uusi lukunsa. Kodinhoitohuone tuli kuitenkin paria kattosaumaa vaille valmiiksi.

Hain myös kolme sarjoitettua lukkoa kyläkaupan lukkosepältä. Sarjoittamiseen tuhraantuikin vain puoli tuntia eli huomattavasti odotettua vähemmän aikaa. Lukkojen asennus jäi kuitenkin odottamaan lämpöisempiä kelejä.

Ahosen Tarmo Alavuden asemalta, kittauksen...

Yläkerran levytys loppumetreillä ja kittaajamestari
23.12.03 13:21 :: Kommentit (2)

Ahosen Tarmo Alavuden asemalta, kittauksen asiantuntija ja muutenkin leppoinen mies käväisi päivällä työmaan tsekkauksessa. Kiiruhdin töistä puoliltapäivin Jorman merkistä paikalle ja suunnittelimme talon tulevaisuuden kittauksien osalta. Sovimme, että teemme itse ainakin piiloon jäävät paikat ja jätämme ainakin katot maestrolle tehtäväksi tammikuussa. Lisäpykälänä sopimuksessa oli, että lisätyötä emme saa aiheuttaa omilla kittauksillamme. Sopimus oli hyvä.

Katot saatetaan vielä ruiskuttaa röpelöpinnalla, vaikkakin tasainen kattopintakin on alkanut houkuttaa. Röpelöpintaa tulisi kuitenkin vain olohuoneeseen, kirjastoon ja eteiseen. Röpelöittämislaskusta ei kuitenkaan tiedä.

Yläkerran levytys on hyvällä mallilla, vessakin on jo omana huoneenaan.

Rakennustöihin ei ehtinyt tänään ollenkaan, kuusenhaku ja adsl-asennus kaverille odottivat vielä iltapäivän toimina.

Tauno asensi lukon etuoveen. Käyttö vaatii vielä hieman totuttelua, systeemi on jotain uutta mallia. Oven avaus ei onnistu sisäpuolelta pelkkää pyörylää vääntämällä vaan pitää kääntää myös kahvasta.

Rautialta oli ilmestynyt joulupaketti ovenkahvaan seikkailujeni aikana. Paketti sisälsi kalenterin ja tyylikkään Rautia-pipon.

Kävin joulupäivän ratoksi hieman hakkaamassa...

Joulupäivän siivot
25.12.03 16:41 :: Kommentit (0)

Kävin joulupäivän ratoksi hieman hakkaamassa säkkiä ja siivosin samalla koko puljun. Piti mittailla huoneiden lattia-, seinä- ja kattopinta-alat, mutta ei sitten tullut kynää mukaan.

Kuten otsikko kertoo, alakerran seinien...

Eppa ja Tauno kittaamassa ja huonekortit
26.12.03 17:45 :: Kommentit (0)

Kuten otsikko kertoo, alakerran seinien ja katon kittaus jatkui. Itse olimme viettämässä syntymäpäiviä. Tauno teki jokaisesta huoneestamme huonekortit, joissa löytyy huoneen pohjakuva ja tyhjät tilat lattia-, seinä- ja kattomateriaaleille. Suunnittelu voi alkaa.

Keltainen olisi ollut huomattavasti parempi juuri tälle kiinnitysmenetelmälle.

Hiontahomma alkoi
27.12.03 15:55 :: Kommentit (0)

Aamupäivällä kävimme Taunon kanssa Rautiassa ostoksilla. Mukana meillä oli kittaajamestarin kauppalista. Tasoitteita tuli joka lähtöön, sekä kovuuden 80 hiontapaperia ja kääntyilevä hiontavarsi tai siis sen varren päähän tuleva hiomapaperin alusta, on muuten lähes pakollinen vehje. Hiomapapereita siinä mittailtiin ja valitsimme sitten punaisemman paperin leveämmän keltaisen sijaan. Vasta paperia varteen kiinnitettäessä tuli selväksi, että keltainen olisi ollut huomattavasti parempi juuri tälle kiinnitysmenetelmälle, paperi tuli kiinni vehkeeseen reunoilta, ei päistä.

Pienellä virityksellä hiomaan kuitenkin päästiin. Ja Eppa jatkoi kittaamista, lajin taitaja kun on. Omat pohjakittaukseni olivat kieltämättä hieman suurempitöisiä hiottavia. Epalle maistui kittaus niin, että jäi vielä yksikseen hommiin kun muut lähtivät.

Illalla oli taas tanssijärjestämisen aika. Tällä kertaa esiintymislavalla oli herra Rahnasto yhtyeineen. Itse pidimme vapaapäivän emmekä näin ollen voi kertoa orkesteristaan mitään.

Matsia Saken kauko-ohjattavilla.

Hiontaa ja autotallin levytyksen loppumetrit ja huonekortit täydentyvät
28.12.03 17:10 :: Kommentit (0)

Tauno oli autotallin nosto-oven yläpuolisen seinän kimpussa, kun päivällä tontille tyyräilin. Hyökkäsimme Saken kanssa hiomaan Epan eilisiä kittauksia ja hyvinhän se pikkumieheltäkin onnistui. Välillä otimme matsia Saken kauko-ohjattavilla ympäri huoneistoa. Huoneistoratkaisut sopivat täydellisesti talon ympäriajoon.

Loppupäivästä mittailin kaikkien huoneiden lattiat, katot ja seinät. Nyt huonekorttien tiedot hipovat täydellisyyttä ja voimme lähteä tarjouspyyntökierrokselle parkettien, paneeleiden ja laattojen ihmeelliseen maailmaan.

Muisti pettää, mutta teksturi suoltaa.

Kyllähän se hiontaa taisi tämäkin päivä sisältää
29.12.03 20:00 :: Kommentit (0)

Nyt on jäänyt viisi päivää välistä kirjoittamatta enkä enää muista mitä tänäkin maanantaina tuli touhuttua, joten joudutte tyytymään hienostumattomaan arvaukseen. Päivän kulku oli seuraava: Päivällä Eppa kittasi seiniä kuin vimmattuna ja Jorma valmisteli takan ja puuhellan muurausta tasoittelemalla seiniä ja tekemällä jotain ihmeellisiä puutukia. Itse hioin illalla kittipintoja tasaisiksi kuin enkelin pylly. Tätä tapahtui maanantaina 29.12.2003 Saurakalliontie 36:ssa, mitään en kuitenkaan vanno enkä oikeaksi pysty todistamaan.

Kyllä täällä kelpaa kotia hoidella.

Karkasin töistä kesken päivän ja...

Laatta- ja parkettikatsastus
30.12.03 19:10 :: Kommentit (0)

Karkasin töistä kesken päivän ja lähdimme ajelemaan kohti Seinäjokea laatta- ja parkettiasiat mielessämme.

RTV:stä löytyi mieleinen parketti ja sopivat laatat niin pesuhuoneeseen kuin muuallekin. Nyt kun tiedämme mitä haluamme voimme tehdä tarjouskyselyn. Alakerran olohuoneen ja yläkerran aulan parketin osalta valinta kävi Karelian Story-mallistoon. Yksisauvaisen parketin leveyden sitten määrää pussin paksuus. Tarjolla olisi kolmea leveyttä 136, 160, 188 (luvut muistin varasta), luulisin, että keskimmäinen on sopiva. Parketit on lovettu päältä päin sen näköisiksi, että ne näyttävät lautalattialta. Öljykerros parketin päällä ja lukkopontti maksavat molemmat 4 euroa lisää neliöhintaan. Nämä kuitenkin taidetaan ottaa. Tinkimätön hinta on noin 57 euroa neliö. Kallistahan tuo on ainakin meitä miellyttäneisiin (keittiö, tk, sisääntuloaula, kirjasto) laattoihin verrattuna, jotka kustantavat tinkimättä noin 15 euroa neliö. Pesuhuoneen laattojen hinta muodostui hieman korkeammaksi seinien osalta (19 euroa) ja lattialaatat (10x10) noin 25 euroa. Katsotaan nyt mitkä hinnoiksi jäävät, jos koko köntti samasta paikasta otetaan. Yläkerran Saken huoneeseen ja makuuhuoneeseen tulee lattiaksi muovimatto.

Talolla päivällä vapaamuotoista alakerran katon kittailua Epan toimesta. Jorma lähti puoliltapäivin uuden vuoden viettoon. Ehti kuitenkin siloittelemaan takan ja puulieden taustat kauniin valkoisiksi. Itse emme ehtineet kuin tarkastamaan jäljen.

Osa raketeista juuttui remontti-Reiskan laukaisualustaan.

TV-antenni katolle
31.12.03 17:30 :: Kommentit (0)

Eppa vietti uudenvuoden aaton kittaillen alakerran kattojamme. Kattojen kittaus se vasta mielenkiintoista puuhaa onkin. Eppa oli kehittänyt hienon naulasysteemin pitämään nauhaa paikoillaan sen aikaa, että kitti liimaa paperit levyyn.

Itse saavuin paikalle iltapäivän alkaessa. Eppa ja Tauno olivat rakentamassa Saurakallion (ainakin toistaiseksi) suurinta antennia. Ylinnä UHF-antenni, keskellä ykkös-antenni osoittamassa toiseen suuntaan ja sokerina pohjalla radio-antenni. Kaikki tämä pirunmoisessa rautaputkessa kiinni. Tauno tämän hökötyksen kanssa katolle kiipesi ja alkoi kiinnittämään viritelmää kiinni. Kiinnitysmutterikokoarvio meni ensimmäisellä kerralla vain millillä pieleen. Eppa antoi alhaalta hyviä asennusneuvoja ja antenni nousi uljaana kohti taivasta.

Hioin alakerran katot. Huomatkaa, että telineeltä katon hionta on huomattavan helppoa verrattuna lattiatasolla seisoskeluun, vaikka varsi olisikin riittävän pitkä.

Yöllä tietysti ammuttiin ja pampauteltiin. Kaikki raajat ja jäsenet selvisivät seuraavaan vuoteen.

Kui raketti voi jäädä kiinni laukaisualustaan.

<< marraskuu 2003 :: tammikuu 2004 >>