LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Karkasin töistä kesken päivän ja...

Laatta- ja parkettikatsastus
30.12.03 19:10

Karkasin töistä kesken päivän ja lähdimme ajelemaan kohti Seinäjokea laatta- ja parkettiasiat mielessämme.

RTV:stä löytyi mieleinen parketti ja sopivat laatat niin pesuhuoneeseen kuin muuallekin. Nyt kun tiedämme mitä haluamme voimme tehdä tarjouskyselyn. Alakerran olohuoneen ja yläkerran aulan parketin osalta valinta kävi Karelian Story-mallistoon. Yksisauvaisen parketin leveyden sitten määrää pussin paksuus. Tarjolla olisi kolmea leveyttä 136, 160, 188 (luvut muistin varasta), luulisin, että keskimmäinen on sopiva. Parketit on lovettu päältä päin sen näköisiksi, että ne näyttävät lautalattialta. Öljykerros parketin päällä ja lukkopontti maksavat molemmat 4 euroa lisää neliöhintaan. Nämä kuitenkin taidetaan ottaa. Tinkimätön hinta on noin 57 euroa neliö. Kallistahan tuo on ainakin meitä miellyttäneisiin (keittiö, tk, sisääntuloaula, kirjasto) laattoihin verrattuna, jotka kustantavat tinkimättä noin 15 euroa neliö. Pesuhuoneen laattojen hinta muodostui hieman korkeammaksi seinien osalta (19 euroa) ja lattialaatat (10x10) noin 25 euroa. Katsotaan nyt mitkä hinnoiksi jäävät, jos koko köntti samasta paikasta otetaan. Yläkerran Saken huoneeseen ja makuuhuoneeseen tulee lattiaksi muovimatto.

Talolla päivällä vapaamuotoista alakerran katon kittailua Epan toimesta. Jorma lähti puoliltapäivin uuden vuoden viettoon. Ehti kuitenkin siloittelemaan takan ja puulieden taustat kauniin valkoisiksi. Itse emme ehtineet kuin tarkastamaan jäljen.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa