LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Ahosen Tarmo Alavuden asemalta, kittauksen...

Yläkerran levytys loppumetreillä ja kittaajamestari
23.12.03 13:21

Ahosen Tarmo Alavuden asemalta, kittauksen asiantuntija ja muutenkin leppoinen mies käväisi päivällä työmaan tsekkauksessa. Kiiruhdin töistä puoliltapäivin Jorman merkistä paikalle ja suunnittelimme talon tulevaisuuden kittauksien osalta. Sovimme, että teemme itse ainakin piiloon jäävät paikat ja jätämme ainakin katot maestrolle tehtäväksi tammikuussa. Lisäpykälänä sopimuksessa oli, että lisätyötä emme saa aiheuttaa omilla kittauksillamme. Sopimus oli hyvä.

Katot saatetaan vielä ruiskuttaa röpelöpinnalla, vaikkakin tasainen kattopintakin on alkanut houkuttaa. Röpelöpintaa tulisi kuitenkin vain olohuoneeseen, kirjastoon ja eteiseen. Röpelöittämislaskusta ei kuitenkaan tiedä.

Yläkerran levytys on hyvällä mallilla, vessakin on jo omana huoneenaan.

Rakennustöihin ei ehtinyt tänään ollenkaan, kuusenhaku ja adsl-asennus kaverille odottivat vielä iltapäivän toimina.

Tauno asensi lukon etuoveen. Käyttö vaatii vielä hieman totuttelua, systeemi on jotain uutta mallia. Oven avaus ei onnistu sisäpuolelta pelkkää pyörylää vääntämällä vaan pitää kääntää myös kahvasta.

Rautialta oli ilmestynyt joulupaketti ovenkahvaan seikkailujeni aikana. Paketti sisälsi kalenterin ja tyylikkään Rautia-pipon.

Ilkka Pirttimaa kommentoi 29.12.03 12:48

Röpelöpinnasta on hyvin lyhyt matka sileään pintaan -- Tekniikka näytti olevan alun osalta täysin sama: Katto ruiskutasoitetaan röpelöksi ja sen perään sliipataan sileäksi lastalla. Sileä pinta vain on aika vaativa, jos katon kipsilevyt ovat hivenenkin eri kulmassa toisiinsa nähden, kattoplafondit kyllä paljastaa sen!

Kai kommentoi 10.01.04 17:55

Meillä tuo ruiskutasoitus jäi kokonaan ja valitsimme käsipelin tasaushommaan. Pinnasta tehdään niin tasainen kuin se näillä käsillä on mahdollista. Mielenkiintoinen havainto muuten vuokrakämpästämme jossa olemme asuneet noin viisi vuotta. Eivät ole kittausmiehet kauhean tarkkoja tekovaiheessa olleet. Ennemmin en ole tätä huomannut, mutta nyt jotenkin katsoo eri tavalla.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa