LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Kittauksen oppipoika Lavila kittasi aamulla...

Kittausta ja lasit säpäleiksi
21.12.03 19:54

Kittauksen oppipoika Lavila kittasi aamulla loput autotallin seinistä ja uskaltautui siirtyä asuinrakennuksen kimppuun. Veteen sekoitetun tasoitteen säilymisennuste on kaksi vuorokautta ja tuota ihmeainettahan meillä riitti eilisen annostuksessa tehdyn virhearvioinnin takia. Sain kodinhoitohuoneen ja kirjaston seinien saumat tasoitettua, omasta mielestäni jälki oli kelvollista. Saa nähdä mitä asiantuntijat maanantaina arvioivat. Katon kanssa homma saattaakin muuttua mielenkiintoiseksi.

Päivän lopuksi otin vielä erän tumpeloinnin jalossa lajissa. Aiemmin viikonloppuna pykätyt siirreltävät ulkovalaisimet eivät olleetkaan niin hyvä idea. Tai niiden siirtely ainakaan ei osoittautunut sellaiseksi. Mallailin takapihan lyhtyä parempaan paikkaan ja siirryin katsomaan työni tuloksia kauempaa, kun kauhein tapahtui. Lyhty kaatui. Yksi kolmesta lyhtysakarasta kärsi melko vaikeita vaurioita, kahden säilyessä hieman paremmin uutta vastaavina. Tähän olikin hyvä lopettaa kittauksen parissa syntynyt oletettu voittoputki. Onneksi radiosta tuli linnunlaulun toivekonsertti.

Ilkka Pirttimaa kommentoi 22.12.03 15:34

Me teetimme omassa projektissa sisämaalausurakan, johon kuului sekä seinien että kattojen ylitasoitus (sekä kipsilevyt että kiviseinät). Pumpulla vedettiin tasoite, sitten sliipattiin ja kuivumisen jälkeen hiottiin. Siihen maali päälle, siistiä on! Veikkaan, että tuo katon kittaus saattaa olla mielenkiintoista hommaa käsipelillä!

Kommentoi kaikkea ylläolevaa