LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Tauno villoitti autotallin kattoa, kun...

Ilmastointilaite Airwise 450 ihmettelyä
10.12.03 20:30

Tauno villoitti autotallin kattoa, kun saavuimme paikalle työpaikkani puurojuhlasta päin pienissä oluthuuruissa. Kannoimme muutaman seinälevyn sisälle.

Eppa asenteli ja veteli sähköjä ympäriinsä. Takakuistin keittiön päädyn ulkovalaisin kohdallaan.

Ilmastointilaitteen sisältä löytyi termostaatti ja joku putkiliitin. Ohjeita taas vastaavasti ei löytynyt, ei termostaattiin eikä sähköasennuksiin liittyen. Pieni muistikuva sellaisista papereista kuitenkin on, joten ilmeisesti ne ovat joskus taannoin saapuneet. Täytynee huomenna yrittää anella uudet ohjeet Lämpötalosta, Airwisen sivuilta ei ainakaan apuja tähän hätään ollut.

Yläkerran makuuhuoneen lattian kolmas kipsilevykerros valmiina. Kaivurimies Tukeva oli kärräyttänyt lisää maata tontillemme läheiseltä rivitalotyömaalta, kuraläjät sen kuin kasvavat.

Armoitettu putkimies Ala-mutka käväisi vetelemässä loput vesiletkut talon sisällä pisteistä A pisteisiin B. Ride on.

Ilkka Pirttimaa kommentoi 11.12.03 14:50

Arvaisin, että kyseessä on lämmöntalteenottokennon jäätymisenesto : Koneita saa sekä sähköisellä lämmityksellä että vesikiertoisella. Jos kyseess on vesikiertoinen versio, siinä on se ikävä puoli, että pitää kierrättää glygolia tai etanolia ettei jäädy. Eli joko talon lämmityskierto osaksi sitä ja tarvittava pakkassuojaus nesteeseen tai sitten erillinen kiertovesipumppu glygolilla, lämmönsiirrin jne. ikävää. Suosittelen sähkökäyttöistä :-)

Pasanen kommentoi 12.12.03 09:27

Olisikos kuitenkin kyse ilmanvaihtokoneesta eikä ilmastointikoneesta?
Kumma kun autoista puhuttaessa ei kukaan vahingossa sano että autossa on ilmastointilaite jos ei sitä ole, mutta monessa talossa sellainen tuntuu olevan :)

Kai kommentoi 12.12.03 09:50

Termi ilmastointikone osoittaa yksiselitteisesti, minkä tekniikan tasoisesta laitteesta kulloinkin on kysymys. Määritelmänsä mukaan ilmastointikone on laite, jossa käsitellään tulo-, poisto- tai kierrätysilmaa. Ilmanvaihtokone ainoastaan vaihtaa ilmaa.

Eikös tuo käsittele tuloilmaa lämmittämällä sitä ja ole täten ilmastointikone?

Pasanen kommentoi 15.12.03 13:49

Aina oppii jotain uutta kun internentissä seikkailee: olet oikeassa. Nyt voin minäkin alkaa rehvastelemaan meidän talon ilmastointikoneella!

:)

Ilkka Pirttimaa kommentoi 15.12.03 14:16

Ja minulla! Minulla on tosin myös jäähdytystoimintoa mukana: IV-koneelta tuleva tuloilma menee "syylarin" läpi, jossa voidaan kierrättää maalämpökaivon viileää glykolia. Sinänsä helppo ja halpa, voin ensi kesänä kertoa kuinka toimii. Lisähinta tulee lähinnä syylarista (muutama satanen), tarvittavasta ohjauksesta (esim. 3-tieventtiili, mahdollisesti erillinen kv-pumppu) ja tuloilmakanavien lämpö- ja kondensieristyksestä (hidastaa asennusta)

tarja halonen kommentoi 05.04.04 15:12

SE OLI TOSI HUONO!!!!!!!!!!!!

Kommentoi kaikkea ylläolevaa