LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Rappuspartio JT-Portaat saapui kahden miehen...

Rappuspartio JT
02.12.03 19:51

Rappuspartio JT-Portaat saapui kahden miehen voimalla tarjoamaan kiipeilyvälineitä kerroksiemme väliin. Heti alkupeleissä meille ilmoitettiin, että aukkoon ei sovi mitenkään päin minkäänlainen tasanneporrasvaihtoehto. Portaista tulisi liian jyrkät ja lakipykälät kuulemma hankaavat siinä vaiheessa vastaan. Portaiksi valittiin sitten kiertävä malli. Outoa, että Westwoodin tarjouksessa tarjottiin tasanneportaita ja heillä oli samat mitat sekä Kastellin kuvat talostamme.

Alunperin valitsemamme tammi myös kehuttiin kalliiksi ja saarnia tai koivua ehdotettiin tilalle. Partiolla oli kansiollinen porraskuvia mukana ja kuvia yhdistelemällä ratkaisuun päästiin. Reisipuut ja kaiteiden tikut valkoiseksi maalattuna, askelmat ja kaiteet petsattua koivua. Käsijohteet molemmille puolille portaita. Kaidetikut sorvattuina pyöreähköiksi muodoiksi. Alin porras isompi kuin seuraavat. Tarjous luvattiin seuraavaksi päiväksi ja toimitus tammikuun loppupuolelle.

Sanna veisteli ylimääräistä uretaania ikkunoiden pielistä.

Markku kommentoi 04.12.03 15:38

Kuinka suuri porrasaukko on mitoiltaan? Ja selvisikö tasanneportaiden vaatiman aukon suuruus??

Ilkka Pirttimaa kommentoi 06.12.03 19:25

Mikä oli Westwoodin tarjouksen nousu ja etenemä? Entä JT-portailla?

Kai kommentoi 07.12.03 19:42

Porrasaukko oli muistaakseni 200 leveä ja 205 pitkä. Tarkistan vielä. Tasanneportaiden vaatimaa aukkoa en muista, olisiko ollut 250.

Tuota Westwoodin tarjousta en nyt tähän hätään löytänyt, olisin halunnut itsekin detaljit tarkistaa. Mutta taisin tuhota sen äkkipäissäni.

Ilkka Pirttimaa kommentoi 09.12.03 17:37

Nousulla tarkoitetaan yhden rappusaskelman korkoeroa, etenemällä taas sitä, paljonko yhdellä rappusella edetään eteenpäin. Noille löytyy sekä vaatimustaso rappusen laillisuuteen liittyen ja keskinäinen suhdeluku sille että rappunen on hyvä. Esim. jos nousu on luokkaa 19 cm rappunen on vielä laillinen mutta saattaa olla epämukava!
Ostin aikoinaan tämän aiheen RT-kortit (kun tein rappuset itse), eli tarvittaessa voin kaivaa lisää tietoa.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa