LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Lämpöpumppuasentaja sai työnsä tehtyä. LV-asennus...

Lämpöässä käyntiin
02.12.03 20:30

Lämpöpumppuasentaja sai työnsä tehtyä. LV-asennus pumppu käyttökuntoon asennettuna tarkoittaa muuten sitä, että pumppu ei ole vielä käyttökunnossa. Sähkömiehen täytyy kytkeä omat johtonsa paikoilleen, että täydellinen käyttökunto saavutetaan.

Onneksi meillä on ammattitaitoinen sähkömies aina varalla. Eppa kytki kamppeet paikoilleen ja kone hörähti käyntiin. Jotain alustavia säätöjä siinä sitten kokeiltiin, kun huomasimme, että shuntin säätö ei pelaa.

Moottori, joka säätöä pyöritti oli erittäin minimaalisesti ohjeistettu. Kamppeessa oli vain johdonpaikat 1, 2 ja 3. Viimeinen kokeiltu vaihtoehto sääti shunttia oikeaan aikaan ja oikeaan suuntaan.

Lämmöt nousivat sen verran nopeasti varaajassa, että tarkistuspartio Tauno ja Eppa kävi iltamyöhällä vielä tsekkaamassa pumpun. Vaaratilannehan olisi syntynyt, mikäli veden lämpö olisi noussut raja-arvojen yläpuolelle eikä shuntti olisikaan viheltänyt peliä poikki. Aamulla pannu olisi saattanut löytyä maata kiertävältä radalta tai ainakin naapurin puolelta.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa