LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Jorma muurasi pesuhuoneeseen pari seinää...

Yläkerran lattian kipsilevyjä
24.11.03 20:00

Jorma muurasi pesuhuoneeseen pari seinää lisää ja Tommi kävi päivällä siirtelemässä maakasoja hieman paikasta toiseen. Asuinrakennuksen ja autotallin välimaasto nousi hieman. Eivät pääse vesiputket jäätymään.

Kirjoitin aamulla Sähkö-Kaunistolle emailin, jossa kyselin vastaantulemista ilmastointiasennuksen tuntimäärissä. Tuntuu siltä, että tunteja on laitettu jonkin verran enemmän kuin mitä työmiehet paikalla olivat. 62 tuntia ilmastointiputkien asennusta. Suosittelen lämpimästi eri asennustöiden tilaamista urakkana, pystyy samalla vertailemaan hintojakin paremmin eikä tällaisia ikäviä vedätyksiä tule. Tai jos tuntihinnoilla otatte niin pyytäkää laittamaan joka päivä tunnit ylös (ja tarkistakaa ne), kaikki eivät yllättävästi olekaan täysin rehellisiä.

Mailasin myös EJ Panulalle lämpöpumpputoimituksen ja -asennuksen yksityiskohdista. Lämpökanaali jäi jonkin verran lyhyeksi teknisen tilan päässä ja ylettyy vain teknisen tilan alla olevan kellariin, siitä pitäisi sitten jotenkin jatkaa ylöspäin.

Illalla pilkoimme Taunon kanssa "muutaman" kipsilevyn soiroiksi lattialämmitysputkien väliin. Lämmitysputkiasennus oli onnistunut hienosti, vaikka jakotukki päätettiinkin laittaa eri kohtaan kuin mitä suunnitelma sanoi.

Kipsilevyjen pilkkominen oli melko ikävystyttävää puuhaa. Mattopuukolla muutama viilto levyyn ja lujalla paukautuksella levy poikki, viimeistelyksi lisää viiltoja. Alle kahdeksan sentin soirot olivat aluksi melko vaikeita saada täysin ehjinä irti, mutta harjoitus teki mestarin tässäkin lajissa.

Lunta tuli taivaan täydeltä. Saurakalliontiekin on nyt aurattu ensimmäisen kerran. Meteorologisin termein sanottuna tauhkaa tuli parikyt senttiä.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa