LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Jorma muurasi pesuhuoneen kantavat seinät...

Lattialevyt ylös ja ensimmäinen sisäseinä
18.11.03 19:32

Jorma muurasi pesuhuoneen kantavat seinät ohutsaumalla.

Illalla villoitimme autotallia ensin Taunon ja sitten työkaverini Vellun kanssa. Vellu on alunperin Peräseinäjoen Toiveen miehiä, nyttemmin Tuurilainen. Eppakin tuli illalla vielä paikalle ja nostelimme neljään mieheen yläkerran lattialevyt yläkertaan. Tauno oli aiemmin nikkaroinut kipsilevyn-nostolaitteen, joka toimikin tarkoituksessaan mahtavasti, yksinkertaisesta ulkomuodostaan huolimatta. Emme hajoittaneet ainuttakaan levyä.

[edit 20.11.2003]
Lukijoiden pyynnöstä kuva mahtilaitteesta. Piirustukset löytyvät Hiawatha-sarjakuvista, intiaanit vetelivät samanlaisilla biisoninruhoja tai jotain muuta tarpeellista.
Levy(t) laitetaan tuon alimman poikkilaudan päälle ja laite vedetään ylös. Huomaa myös aukon reunaan naulatut laudanpätkät, jotka estävät reunimmaisten kipsilevyjen tärveltymistä nosto-operaation tiimellyksessä.
Laite on kuvassa off-asennossa.
[/edit]

MS kommentoi 20.11.03 08:12

Saisiko tästä kipsilevyn nostolaitteesta strategisia mittoja ja kuvaa nähtäväksi? E.Vuorion kantolaite maksoi paikallisessa rautakaupassa 75 €, mutta siinä oli jalkatukikin. Jokatapauksessa monelle olisi varmasti hyötyä näistä tiedoista.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa