LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Aamupäivällä Tommi soitti ja kysyi...

Tiilikateniput siirtyivät hieman ja nousivat muutaman metrin
01.11.03 15:45

Aamupäivällä Tommi soitti ja kysyi olisiko tänään se päivä. Olin valmiina ja ampaisin tontille, Ahti olikin siellä jo kuormaajansa kanssa. Tauno tosin oli livahtanut aamulla Seinäjoelle uskoen, että Tukevan kaivurifirma olisi tänään ollut ylityöllistetty läheisen kyläkaupan työmailla, kauppa kiinni ja kaikki. Onneksi Seinäjoelta ei ole kuin 60 km ajomatka, joka taittuu melko nopeasti.

Töihin päästiin yhden maissa. Kauha lastattiin täyteen ja Ahti nosti sen katolle. Siitä sitten nippu (tai Taunon tapauksessa kaksi) käteen ja harjan yli toiselle lappeelle. Tätä jatkettiin kaksi ja puoli tuntia, tasaisesti ympäri kattoa tiiliä ripotellen. Pientä epäilystä materiaalin tasalaatuisuudesta heräsi, kun tuntui että pohjimmaiset tiilet painoivat huomattavasti enemmän kuin päällimmäiset. Homma kuitenkin tuli valmiiksi ja hiki pintaan. Tästä olikin hyvä ponnistaa illan Kuollut Etana -keikkaa kohti, kun olo oli jo valmiiksi kuin hakatulla.

Laitoimme Sannan kanssa vielä linnuille kauralyhteen keittiön ikkunan alle ennen iltaa ja rientoja.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa