LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Eppa saattoi autotallin sähkö- ja...

Kaivurimiehen hommia
15.09.03 20:00

Eppa saattoi autotallin sähkö- ja maadoitusjohdotukset kuntoon päivällä. Ala-mutka viritteli viemäri- ja muita putkituksia. Teknisen tilan kellarin aukkoa varten tehtiin valumuotti.

Kuten otsikostakin voit lukea iltapäivällä ja illalla teimme kaivurimiehen hommia. Autotallin peräkamarin lattia päätettiin kesällä jättää parikymmentä senttiä alemmas kuin autotallin lattia. Ajat ja suunnitelmat muuttuvat. Nyt meillä siis oli kaksikymmentä senttiä liian vähän hiekkaa sokkelin sisäpuolella. Ensin tyhjäsimme styrox-palapussimme pohjaan ja kaivurimies-osuus alkoi sen jälkeen. Kaivurin kauhan roolia näytteli melkein uskottavasti lapio ja kottikärryt, moottorina ja vipuvartena allekirjoittanut. Tauno levitti kärrätyt hiekat pohjaan.

Lopuksi vielä tyrostimme parilla kerroksella, paperoimme ja raudoitimme pohjan. Ristikoiden sisään saattaminen olikin hieman hankalampaa kuin päärakennukseen, oviaukot olivat todellakin pienemmät. Lähestyimme ja selätimme ongelman autotallin kautta ja pohja tuli valmiiksi valua varten.

Kastellin Tusa käväisi työmaalla alkuillasta. Rakentajan liivejä emme saaneet vieläkään, mutta jonkinlaisen rakentajan pakkauksen Marko meille toi ja lupauksen liiveistä heti kun saavat uusia. Kastellin väreihin ommellusta repusta löytyi näkkileipää, kahvia, sisua ja red bullia. Tuleva uusi naapurimme oli valinnut myös Kastellin ja aloittaa kuulemma vielä syksyn aikana puurtamisen.

Naapurin Antin elementtitalo pystyttyi tänään. Seinät ja kattotuolit ovat jo paikoillaan.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa