LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Pienimuotoinen lomamatka on ohi. Seuraa...

Suomi-Ruotsi
11.09.03 22:00

Pienimuotoinen lomamatka on ohi. Seuraa kooste tapahtumista sen aikana.

9.9.2003
Kyllikki Haaviston taidenäyttelyn avajaiset galleria G:ssä Helsingissä. Olimme oikein sydämellisesti kutsuttuja Sannan tädin näyttelyyn. Suurin osa tauluista oli läpinäkyvällä kankaalle tehtyjä ääriviivamaalauksia, materiaalina mm. öljyväriä ja purkkaa. Hinnat heiluivat 2000 ja 7000 €:n välillä, joten jätimme uuden kotimme taidesisustamisen myöhemmäksi. Hienoja tauluja kaikki tyynni, enkä ainakaan minä ole ennen tämän tyylisuunnan teoksia nähnyt. Itse artistin puheet taulujen taustoista avasivat kuvia vielä lisää. Ja olihan siellä viinitarjoilu.

Illalla otin suunnan kohti Otaniemen underground broadcasting systemsin studiota ja videokuvauksia. Esitin vanhaa kehnoa syömässä ihmisiä eräässä animaatiolyhytfilmissä. Muu osa elokuvasta toteutetaan flash-animaatiolla, paitsi siis tämä minun ruokailuosuuteni. Syy miksi minut valittiin tähän rooliin kaikkien nuorten lupaavien näyttelijöiden sijasta on se, että elokuvan taustamusiikkina on orkesterimme Kuolleen etanan biisi.

10.9.-11.9.2003
Helsingistä kurssi kohti Turkua ja Kapellskäriä, Tanjalle kiitokset yösijasta. Laivamatka sujui leppoisasti rentoutuen, vaikkakin Ruotsin ulkoministeri taisteli hengestään valitettavan huonoin tuloksin samaan aikaan lähistöllä. Sulattakaa aseenne ja jakakaa rakkautta ihmiset.
Paluumatka Turusta Pohjanmaalle auringonpilkkujen mukaan suunnistaen kävi vaikeaksi pimenevässä illassa ja valitsimme yhden väärän risteyksen. Lisämatkaa tämä pieni yksityiskohta tuotti noin 80 km.
Pöytyällä näimme Pöytyän suurimman myrkytyslaitteen, jonka näkeminen olisi varmasti tuottanut iloa agrologi Jokiaholle, jonka vanhemmat muuten nuoren isännän pakottamina aloittavat myös talon rakentamisen lähiaikoina. Mutta mitäs me tavalliset pulliaiset tuollaisista laitteista ymmärrämme.

Rakennustyömaan edistymisestä lisää myöhemmin, jahka pääsen tarkistamaan projektin vaiheen.

Heli kommentoi 12.09.03 14:46

Jätkähän on varsinainen monitoimimies. Mä en tiennyt veljestäni ollenkaan tälläistä näyttelijäpuolta... No, kaikkea oppii, kun vanhaksi elää. Mikä tää projekti oikein oli ja koska saamme nähdä sinua valkokankaalla??

Lauantaina tulen tsekkaamaan teidän talon edistymisen.

Sakelle pusuja ja haleja!

Kai kommentoi 12.09.03 14:52

Ensi-ilta on luultavasti Kettupäivillä 25.11.-30.11.2003, mikäli raati kelpuuttaa pätkän mukaan katselmukseen.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa