LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Aamusta olin Jorman kanssa kahdestaan...

Autotallin sokkelin muuraus
01.08.03 17:28 :: Kommentit (0)

Aamusta olin Jorman kanssa kahdestaan muuraamassa kivijalkaa, tai minä kannoin harkkoja ja Jorma muurasi. Puolen päivän jälkeen monitoimimies Eppa Teerimäki ja naapurin poika Petteri Koivisto tulivat auttamaan kantamisessa. Jorma siirtyi Antin puolelle mittailemaan anturan paikkaa ja Antti jatkoi muuraamista, Lilli Koivisto toimi muurausjäljen siistijänä.

Raudoitusta päätettiin laittaa ensimmäisen ja toisen harkkokierroksen välin lisäksi kolmannen ja neljännen kierroksen väliin.

Valmista kivijalkaa tuli harkon vajaa neljä kierrosta. Rakennus alkaa jo jättämään varjoa.

Kuuma oli taas, helle on jatkunut jo kolme viikkoa.

Antti muurasi ja Tauno ja...

Autotallin sokkelin muuraus #2
02.08.03 13:45 :: Kommentit (0)

Antti muurasi ja Tauno ja Eppa toimivat apumiehinä. Itse olin tämän päivän "vapaalla", meillä oli festari järjestettävänä. Tämä viikko onkin ollut melkomoista myllytystä, aamulla seitsemältä tontille - viideltä työmaa vaihtuu festarialueelle ja puolen yön tietämissä nukkumaan ja sitten taas sama uudelleen.

www.hukkarock.com

Uusi viikko alkoi naapuritontilla anturamuotin...

Antin puolella anturamuotti
04.08.03 10:17 :: Kommentit (0)

Uusi viikko alkoi naapuritontilla anturamuotin teossa. Valitettavasti Sakke tuli kipeäksi ja jouduin palaamaan kotiin Sannan lähdettyä yhdeksitoista töihin.

Aamupäivä raudoitettiin Jokiahon Reijon kanssa...

Antin puolella raudoitusta
05.08.03 11:00 :: Kommentit (0)

Aamupäivä raudoitettiin Jokiahon Reijon kanssa Antin talon anturaa. Tommi kaivoi kesähuoneiston pohjaa Jorman kanssa. Antti tärytteli ja haki tavaraa.

Antti muurasi ja minä kannoin...

Talon sokkelin muuraus
05.08.03 18:00 :: Kommentit (0)

Antti muurasi ja minä kannoin ja katkoin harkkoja, tein laastin ja raudoitin. Ensimmäisen kierroksen päälle kaksi 10 mm rautaa. Etuseinässä anturassa oli joku kevyt kumpu, joka pitää saada tasattua kierros kierrokselta. Valmista tuli hieman yli yksi varvi. Enää ei onneksi ole niin kuuma.

Pyysimme putkimies Karin vielä tsekkaamaan systeemit ennen torstaista kantavien sisäseinien anturoiden valua. Samalla varmistimme hänen suostumuksensa kvv-työnjohtajaksi. Anttikin sai samalla putkimiehen omalle työmaalleen mikäli suinkin aikataulut kohdilleen käyvät.

Tauno haki K-raudasta styroksit odottelemaan huomista.

Tauno asensi autotallin sokkelin sisäseinille...

Autotallin täyttö
06.08.03 18:30 :: Kommentit (0)

Tauno asensi autotallin sokkelin sisäseinille styroksit ja Tommi kauhoi hiekkaa perään, teknisen tilan täyttö jäi vielä odottamaan erikoisjärjestelyiden takia (tilan takaosaan pitää viritellä bunkkeri lämpökanavia varten).

Virittelimme ulkoseinustalle kosteussuojan listoineen (metrin leveä matto katkaistiin 60 / 40, autotallia ja taloa varten), styroksit ja rakennusmuovin Fagotti Oy:n toimitusjohtaja Eppa Teerimäen kanssa. Ja hiekkaa päälle. Autokatoksen kohta styroksattiin myös kokonaan. Sisätäyttöjä kasteltiin ja tärytettiin vimmatusti. Sakkekin pääsi täryttämään. Lätkä vain alkoi loppupäivästä jo pykimään, tulppa ei pysy paikallaan mitä kummallisimmista virityksistä huolimatta.

Nikkaroimme Jorman kanssa anturamuotit kantavia...

Talon kantavien sisäseinien anturamuotit
06.08.03 18:36 :: Kommentit (0)

Nikkaroimme Jorman kanssa anturamuotit kantavia sisäseiniä varten. Jorma ja Tauno asensivat ja raudoittivat ne odottelemaan huomista valua. Antin anturakura tulee huomenna pumppuautolla Soinista ja meidän sisäantura mahtui samaan lastiin, joten näin tehtiin.

Kolme pumppuautoa saapui Soinista Antin...

Kantavien sisäseinien anturavalu
07.08.03 16:00 :: Kommentit (0)

Kolme pumppuautoa saapui Soinista Antin puolelle anturavaluun, tarkoitus oli samalla valaa meidänkin sisäseinien anturat. Kura loppui noin puolessa välissä meidän anturaa. Loppu menikin sitten taas käsipelillä. Eppa, Jorma, Antti ja minä - vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kannattaa siis tosiaankin ottaa tavaraa mieluusti reilusti "liikaa" kuin hieman "liikaa", kottikärryt painavat kuitenkin huomattavasti.

Antti muurasi. Mustametallimies Petteri, Fagotti-yhtymän...

Talon sokkelin muuraus #2
07.08.03 17:55 :: Kommentit (0)

Antti muurasi. Mustametallimies Petteri, Fagotti-yhtymän Eppa ja minä sohlasimme apuhommissa ja väittelimme musiikista ja politiikasta.

Iltapäivällä jatkoimme muurausta Taunon ja Antin kanssa. Kolme varvia täynnä ja raudoitus päällä, viimeinen kierros jäi huomiselle.

Aamupäiväpuhteena Antti, Eppa ja minä...

Talon sokkelin muuraus #3
08.08.03 17:10 :: Kommentit (0)

Aamupäiväpuhteena Antti, Eppa ja minä muurasimme sokkelin viimeisen kierroksen tartuntarautoineen. Tällä kertaa puheenaiheena oli mm. korkeampi matematiikka.

Ruokatauon jälkeen Antti ja minä jatkoimme. Eppa jäi valmistautumaan takaisin Turkuun lähtöön. Perustukset on nyt muurattu, kantavia sisäseiniä lukuunottamatta. Pitänee järkätä jonkinlaiset perustuksen-nostajaiset illaksi.

Kun homma oli hoidettu siirryimme tien toiselle puolelle Antin talon perustuksia muuraamaan. Nyt messissä oli Antti, Lilli, Petteri ja minä. Ja harkkojen kantaminen alkoi alusta. Ensimmäiset kunnon vesisateetkin saatiin virkistämään työntekoa. Sateenkaari näytti päätyvän Petterin evil-erkkeriin.

Jorma ja Tauno laittoivat huopakaistat...

Autotallin alajuoksut ja piiruja pystyyn
11.08.03 16:10 :: Kommentit (0)

Jorma ja Tauno laittoivat huopakaistat ja alajuoksut autotallin perustuksien päälle. Päivän päätteeksi nurkat nousivat pystyyn.

Tauno kävi hakemassa autotalliin ikkunat. Karmeilla varustetut kuvan mukaiset ikkunat olisivat maksaneet 110 euroa, valitsimme hieman pienemmät kaksinkertaiset ruudut, 10 euroa kappale. Oviasioissa päädyttiin loppujen lopuksi nosto-oveen, vaikka kuulemma saattavat olla hieman kylmempiä kuin tavalliset saranaovet. Melkein kuvan mukaisia nosto-ovia löytyi pino Rautian varastosta, josta ne irtosivat hyvään 460 euron hintaan.

Sähkömies kävi myös tontilla pyöräyttämässä pari reikää sokkeliin Sähkösuunnitelman tsekkaus sovittiin loppuviikoksi.

Itse olin Antin puolella sokkelimuurauksessa harkkoja kantamassa ja laastia mylläämässä. Tuntuu, että harkkoja on kannettu jo tarpeeksi. Vielä pari päivää niin kaikki legot ovat löytäneet paikkansa.

Sakke aloitti tänään kovasti odotetun (esi-)koulutaipaleensa aamulla kello 9.

Jorma ja Tauno piiruttivat koko...

Piiruja autotalliin
12.08.03 15:30 :: Kommentit (3)

Jorma ja Tauno piiruttivat koko autotallin. Itse olin taas Antin kanssa muuramassa naapuritontilla. Iltapäivälle nousi vielä kuume ja harkkojen kanto alkoi maistua entistä enemmän kiveltä.

Autotallin teknisen tilan alaosa päätettiin jättää kellariksi. Eipähän tarvitse täyttää sitä käsipelillä.

Antti ja Tauno muurasivat talon...

Talon kantavien sisäseinien kivijalat
13.08.03 14:05 :: Kommentit (0)

Antti ja Tauno muurasivat talon kantavien sisäseinien kivijalat. Minä ja Jorma vedimme Antin kesäkeittiörakennuksen linjat ja nurkkatolpat kohdilleen odottelemaan sokkelia. Kuume kohosi ja lähdin kahden aikoihin pois.

Korvausilmaputki oli piirretty 110 mm putkella tehtäväksi, mutta yhteistuumin päätimme, että 75 mm on riittävä ja se mahtuu seinän sisään kätevästi eikä mitään erikoisjärjestelyitä tarvita.

Tauno ja Jorma muurasivat pedin...

Hormin ja takan kivijalka taloon
14.08.03 15:55 :: Kommentit (0)

Tauno ja Jorma muurasivat pedin hormia ja takkaa varten. Minä olin vaihteeksi Antin kesäkeittiörakennuksen muurausapuna Antille. Puoli neljältä alkoi sataa ja jouduimme keskeyttämään työskentelyn ensimmäistä kertaa tänä kesänä sateen vuoksi.

Jorma nikkaroi autotallia eteenpäin aamupäivän. Antti ja Lilli olivat Seinäjoella keittiökaupoilla ja minä käväisin töissä. Tauti on jo hieman helpottanut, kurkku vielä vihoittelee.

Tauno ja Jorma autotallin kimpussa....

Autotalli nousee ja tihenee
15.08.03 18:30 :: Kommentit (0)

Tauno ja Jorma autotallin kimpussa. Perustussuunnittelija Saariaho käväisi sanomassa sanansa autotallin kattorakenteista, kun niin pyydettiin. Piirustuksia ei tarvittu, ohje riitti.

Muurasimme Antin kanssa heidän kesäkeittiörakennuksen sokkelin valmiiksi. Vihdoinkin. Enää muurattavana tuulettuvan alapohjan kantavat rakenteet heidän puolelleen.

Tommi käväisi heittämässä kaivurin huomisaamua varten valmiiksi. Talomme täytöt tehdään aamulla. Ja sen jälkeen lähtee kossu juoksemaan.

Aamu alkoi pommiin nukkumisella. Tommi...

Päärakennuksen täyttö
16.08.03 16:01 :: Kommentit (0)

Aamu alkoi pommiin nukkumisella. Tommi ja Tauno olivat jo työn touhussa, kun kampesin itseni paikalle. Vuorossa oli talon sisä- ja ulkopuoliset täytöt routaeristeineen. Anttikin tuli myöhemmin apumieheksi paikalle. Täyttö kasteltiin ja tärytettiin kovaksi moneen otteeseen. Pihamaastoa tasattiin ja puita siirreltiin hieman sinne tänne. Itse asiassa ainut puu, joka jäi paikoilleen oli juuri se mikä kuulemma ainakin olisi pitänyt siirtää siitä pois.

Aamupäivällä auttelin hieman Jormaa autotallin...

Jorma autotallin kimpussa
18.08.03 17:05 :: Kommentit (0)

Aamupäivällä auttelin hieman Jormaa autotallin katon niskojen laitossa. Korkeat paikat ja nuorallakävely ei todellakaan ole minun palanen kakkua. Vaikka korkeusmittari hipoi vasta jotain kolmea metriä niin hirvitysmittari paukkui jo lähes pohjissa, jos pieni liioittelu sallitaan. Päärakennuksen katon virittely mahtaakin olla melkoinen projekti. Autotallistakin tulee melkoisen korkea tönö, harja taitaa heilua jossain kuuden metrin tienoilla.

Loppupäivän olinkin sitten Antin kanssa muuraamassa, Petterin kanssa kannoimme harkkoja ja mylläsimme kuraa. Antin puolen viimeiset muuraukset tapahtuvat huomenna, ja se on loistavaa se. Petterin evil-erkkeriin ei muuten paista aurinko koskaan, vaikka muuten molempien tontin ovat erittäin aurinkoisilla paikoilla. Saa poika raahata black-metal levynsä sitten sinne minne ei aurinko paista.

Päivällä soitin Tiilerille ja kysyin takkojen toimitusaikoja. Neljässä viikossa lupasivat tilauksen toimittaa, rahti tulee hieman hinnassa vastaan mikäli otamme sekä takan että lieden heiltä. Ja näin onkin tarkoitus tehdä.

Perjantaisen puhelun mukaan kattoristikoiden piti...

Kastelli-tavaraa tulossa
18.08.03 20:12 :: Kommentit (0)

Perjantaisen puhelun mukaan kattoristikoiden piti tulla tänään tontille. Iltapuolikahdeksalta ei ainakaan vielä ollut näin tapahtunut. Vein kuitenkin kevytpeitteet ristikoille varattujen aluspuiden viereen vinkiksi, jos vaikka kuljetusmiehet peittäsivät ne.

Talotavaran kuskimies soitti aamulla. Oli pakkaamassa roinaa kärryyn. Saapuu meille keskiviikkoaamuna kuuden-seitsemän aikoihin.

Huomenna pitää käydä vielä OP:ssa hoitelemassa lainan vakuutusmaksut pois jaloista.

Aamulla peittelin eilen illalla tuodut...

Kattoristikot tontilla
19.08.03 09:25 :: Kommentit (0)

Aamulla peittelin eilen illalla tuodut kattoristikot kevytpeitteillä ja asensin pari lisätukea. Jorma oli nähnyt, että puoli yhdeksältä oli auto tontille törähtänyt ja vielä kymmeneltä siellä oli tuskailtu tavaroiden kanssa. Ei pojat sitten viitsineet soitella minulle päin ja kysyä apua (saatikka sitten, että olisi tarvinnut kuitata tavarat vastaanotetuiksi - lähetyslista oli sentään jätetty, vastaanottajana oli sama nimmari kuin kuskinakin). No, tavarat olivat hienosti läjässä ja hieman takaa tuettujakin. Saa nähdä ottaako purje kuinka tuulta alle, toivotaan, että ristikot tontilla pysyvät.

Tarkistin vielä, että kaikki listalta löytyvä tavara läjästä löytyi. Luulisin, että näin myös oli.

Käväisin päivännäöllä OP:ssa maksamassa lainojen...

OP ja lainan turvamaksut
19.08.03 12:25 :: Kommentit (4)

Käväisin päivännäöllä OP:ssa maksamassa lainojen turvamaksut sekä erinäisiä kiinnitys- ja lainhuudatusmaksuja oikeudelle. 6.650,00 euroa paukahti kuin taivaan tuuliin. Turvamaksut ovat aika iso paukku kerralla maksettaviksi, mutta onhan niistä hupia 25:ksi vuodeksi. Yksi laina kolmesta jäi ilman turvaa, koska yksittäinen ihminen ei saa turvaa kuin 135.000 euroon saakka.

Nuo kiinnityspalkkiot ja muut pöytäkirjamaksut (yhteensä 270 euroa - vaikka saimme kiinnityspalkkiosta 50 % alennuksen) taas tuntuivat hieman liioitelluilta. Mutta pakkohan ne on maksaa. Eipä niitä mistään halvemmallakaan saa.

Jorma nikkaroi koko päivän autotallia,...

Autotalli evolution
19.08.03 20:15 :: Kommentit (0)

Jorma nikkaroi koko päivän autotallia, samalla kun minä, Petteri ja Antti muurasimme Antin pilariperustukset. Petterin kanssa saimme jopa hetkellisen ylennyksen korkomittauspartioon.

Autotallin yläosasta tulee sen verran korkea, että sinne päätettiin tehdä kesähuone, diskoteekki sekä varasto. Kulku luultavasti laitetaan tallin takaosasta. Voi olla, että tallin etuseinän yläosaan pitää lisätä myös ikkuna valoa tuomaan. Hyvä, ettei niitä kattotuoleja tilattu. Ullakkotila olisi jäänyt huomattavan pieneksi.

Loppuillasta haimme vielä Taunon kanssa lautatavaraa Jormalle ja Antille huomiseksi sekä aluspuut huomisaamua ja Kastellin kärräämää tavaraa odottamaan. Soitin myös Marko Tusalle ja kysyin Kastelli-rakennusliiveistä, olivat kuulemma väliaikaisesti hieman kortilla. Sanoin, että laita L ja XL tulemaan. Katsotaan nyt onko Kastellilla varaa kahteen.

Rakennustarkastaja Haapa-aho käväisi tekemässä perustuskatselmuksen...

Perustuskatselmus
20.08.03 15:34 :: Kommentit (0)

Rakennustarkastaja Haapa-aho käväisi tekemässä perustuskatselmuksen ja lupasi lähettää valmiustodistuksen lainan nostoa varten.

6:44 kuski soitti Alavudelta ja...

Talo tontilla
20.08.03 19:00 :: Kommentit (0)

6:44 kuski soitti Alavudelta ja kertoi olevansa kohta perillä. Ja siellähän se odotteli, kun pääsin jalkautumaan maastoon ja tontille asti.

Kolme taloa sisältävää nuppia ja peräkärryä pyöriteltiin puolitoista tuntia ja lopulta todettiin, että nuppi on tyhjennettävä ensin Tampereelle. Veturi ei jaksanut vetää eikä työntää kärryä pihaan. Liittymäkin taisi olla hieman ahdas tämän kaliiberin kulkuvälineille, tupakkia paloi kuskilla jonkin verran. Lopulta siis kuski kaapaisi kurssin kohti Tamperetta.

Aamupäivän sirkkelöimme Jormalle lankkuja fagottiyhtymän Epan kanssa, toimitusjohtaja oli taas saapunut Turusta haistelemaan maalaisilmaa. Ja pitäähän uudet toimitilat saada autotallin ullakolle hyvissä ajoin valmiiksi. Itse siirryin Antin puolelle sirkkelöimään rossipohjalattian väliaikaisia tukia ja Eppa jäi kaahimaan Jorman kanssa autotallille.

Päivällä kävimme tinkimässä Akonkosken sahalla Antille puutavaraa, ja löytyihän sitä riittävän epäkuranttia lankkua sienirihmastoineen kaikkineen. Sanna loihti tällä välin erinomaisen pihviaterian koko poppoolle.

Iltapäivällä Japet transsin leppoisa Jyväskyläläiskuski saapui takaisin Tampereen reissultaan ja vekslaaminen alkoi taas, tällä kertaa siis tyhjällä nupilla. Kohta kärry oli niin syvällä pellossa, ettei päässyt enää eteen eikä taakse. Naapuripellolta hälytettiin rehunajaja traktoreineen apuun, mutta auto ei vaan irronnut. Tämän jälkeen soiteltiin kuumeisesti ympäriinsä ja lopulta Mäki-Tuurin Yppä sorakuormineen tuli hätiin. Kastellikärry saatiin hiekasta kaivettua ja sotasuunnitelmaa muutettiin sen verran, että kävimme läheisen nuorisoseuran pihassa lataamassa peräkärrystä nuppiin tavaraa ja toimme sillä pari kuormaa tontille Taunon avustamana. Seitsemältä viimeinenkin paketti oli pihassa sateen saattelemana, olimme märkiä ja väsyneitä, mutta onnellisia. Lähtiessään kuski tuumasi vain, että urakkamiehet eivät tunteja laske, onnea uuteen kotiin.

Aamulla tarkastin eilisen Kastellikuorman hieman...

Autotallin kattotuolit teossa
21.08.03 17:30 :: Kommentit (0)

Aamulla tarkastin eilisen Kastellikuorman hieman tarkemmin. Suurinpiirtein kaikki näyttäisi olevan ok, tarkkojen lausuntojen antaminen on kyllä hankalaa.

Eppa ja Jorma nikkaroivat autotallin katon kimpussa. Minä ja Antti valmistelimme Antin rossipohjan väliaikaisia alatukia ja asettelimme paksuja lattiatyrokseja paikoilleen. Aamupalaksi piti vetäistä siideriä, kun muuta juotavaa ei autosta eikä katoksesta löytynyt. Kahvia en suostu kittamaan.

Kattotuolien kulmarautojen hakureissulla törmäsin kyläkaupan pihassa erittäin komeaan Chevrolet '39:iin, Vampira- ja liekkimaalauksilla koristeltuun mafiakärryyn, puuttui vain luodinreiät ovista ja ikkunoista.

Aamutarinana Eppa kertoi kaveristaan, joka oli rakennustyömaalla kattoa tehdessään horjahtanut ja sipaissut moottorisahalla haaroväliinsä. Onni onnettomuudessa oli ollut naulapussi, joka oli sattunut olemaan juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sahan terä oli stopannut siihen. Samainen kaveri oli pitkän metallisen tikun kanssa sohlatessaan osunut suurjännitejohtoon. Tennarit olivat karrella ja seitsemän metrin säteeltä ruoho ruskettunut. Äijä kuitenkin selvisi.

Aamu alkoi kaahimisella ja aluskatteen...

Autotallin aluskate
22.08.03 18:05 :: Kommentit (0)

Aamu alkoi kaahimisella ja aluskatteen levittämisellä autotallin katolle Jorman kanssa. Eppa tuli yhdeksältä huimapäisenä apuun ja minä sain siirtyä maan pinnalle sirkkelöimään vajavaisten tasapainoelimieni kanssa. Ihme paikka, että kun kävelee laudan päällä maanpinnalla niin ei tule koskaan mieleenkään, että tippuisi siitä. Katon rajassa tilanne on toinen.

Aamulla elettiin myös jännittäviä hetkiä ja kilpajuoksua vakuutusten oton ja onnettomuuksien tapahtumisten kesken. Me voitimme ja saimme tapaturma-, talkoo- ja palovakuutukset kondikseen ennen ainuttakaan haaveria.

Aluskatetta lyötiin paikalleen koko päivä ja valmista tuli noin neljän tienoilla. Taunokin saapui loppupäivästä kiipeilyhommiin, Epalla alkoikin jo hiljattain löytyneet pitkän rasituksen lihakset olla lopussa. Mies oli panostanut enemmänkin räjähtävään lihaksistoon.

Loppupäivä ja alkuilta pyörähti mukavasti Antin työmaalla routalevyjä asennellessa Tommin suorittaessa täyttöjä kaivurillaan.

Autotalli / varastorakennus työt aloitettu...

Rakennekatselmuksen 20.8.2003 pöytäkirja
22.08.03 20:31 :: Kommentit (0)

Autotalli / varastorakennus työt aloitettu 27.7.2003 - Kantavat rakenteet pääosin tehty.

Omakotitalo - Perustus valmis ja talopaketin perustoimitus työmaalla. Valmiusaste 60 %.

KVV- ja IV-työnjohtaja on hyväksyttävä ennen ko. töiden aloittamista.

Haimme Epan ja Taunon kanssa...

Paint it white a.k.a. autotallin otsalautojen maalaus
23.08.03 17:58 :: Kommentit (0)

Haimme Epan ja Taunon kanssa lautatavaraa Jussi Sunilta, tuolta Tuurin kylätoimikunnan maratoonilupaukselta. Veimme tavarat tontille ja aloin vetelemään pika-tehoa pintaan. Tauno tuli formuloiden aika-ajojen jälkeen auttamaan ja laudat tuli maalattua.

Jatkoa eiliselle maalausurakalle. Lautaa oli...

Autotallin otsalaudat loppusilaus
24.08.03 15:40 :: Kommentit (0)

Jatkoa eiliselle maalausurakalle. Lautaa oli noin 70 metriä ja pika-tehoa hupeni noin puolet 9 litran pöntöstä. Kävi hyvästä harjoituksesta isompaa maalausrupeamaa ajatellen. Lautojen sivut muuten saa kätevästi maalattua monta yhtä aikaa, kun kääntää laudat kyljelleen ja vetelee siitä. Elementary Watson!

Eppa ja Jorma virittelivät autotallin...

Autotallin katto + nurkkatukia
25.08.03 19:27 :: Kommentit (4)

Eppa ja Jorma virittelivät autotallin kattoa päivän, itse käväisin rentoutumassa leipätyössäni sillä välin.

Ja heti kun työmaan jätti melkein koko päiväksi vahtimatta niin pitihän sen arvata, luvassa oli kahnausta virkavallan kanssa. Eppa pidätettiin mopoineen amerikan malliin poliisiauto poikittain tiellä. Päähine oli unohtunut, sakon paikka. Tuurin visiitin piti jäähdytellä vanhoja rekistereitä, mutta näyttää siltä, että lista vain kasvaa. Ei hyvältä näytä, kirjoittaa Lavilat.tk.

Iltapäivällä ja illalla asettelimme Taunon kanssa muutaman nurkkatuen yllättävien puhurien varalta. Haimme myös lisää puutavaraa Rakennusliike K. Anttilalta, kaupat olivat tälläkin kertaa erittäin hyvät. Maksatte ne mitkä käytättekin, eihän polttopuusta kannata maksaa.

Jorma ja Eppa täräyttivät päivällä...

Autotallin otsalaudat + sähkösuunnitelma + kattopeltiä
26.08.03 19:54 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa täräyttivät päivällä uudet tellingit pystyyn ja paukuttivat valkeat otsalaudat autotallia komistamaan, loppumatkalla Tauno oli myös meiningeissä mukana. Suuri kiitos siitä heille. Itse olin taas leipätyössäni väsäämässä nettisivuja.

Kahden jälkeen sain työt pakettiin ja lähdimme Epan kanssa kirkolle sähkösuunnittelija Pienimäkeä tapaamaan. Kuvat olivat valmiina ja ne käytiin läpi. Kaiken kaikkiaan suunnitelma tyydytti, muutamia vähäisiä muutoksia kuitenkin piti saada. Eppa lupasi hoitaa ainakin osan sähkötarvikkeista Turun varastostaan ensi viikonlopun hakureissulla. Otimme samalla pari sähkökelaa mukaan maahan kaivettavaksi. Myin ohimennen FSAVin suunnittelijaparan suojattomaan XPhen, taisi tulla luvattua asennustyökin kökkänä.

Työpäivän päätteeksi kävimme Taunon kanssa tilaamassa Tuurin peltikeskuksesta kattopellit autotalliin. Mustaksi maalattua. Keskuksen toimistossa oli hieno suomielokuvatunnelma, ja näköpuhelin oli erityisen mahtava. Tinkimisen varaa ei ollut, mutta tasakympillä (940 euroa) tavarat (24 * 5,50 m + reunapellit + ruuvit) irtosivat.

Illalla kasasin jo viikkoja sitten romahtaneen huviteltan nöyränä LT:n perälle. Katsotaan jos se joskus vielä nousee. Kapuloita irtosi kyllä sellainen määrä, että talo taitaa olla helpompi pystytettävä.

Taunon kanssa löimme eilen tähteelle jääneet vinotuet paikoilleen ja kannoimme vielä Tanen aiemmin hakemat hyvältä tuoksuvat tuulensuojalevyt ja karhunvillat sateensuojaan, ja haloimme lämpimiksemme jonkin verran lautaa tuuletusrimoiksi.

Lavilat.tk vaihtaa lähipäivinä osoitteensa lavilat.com...

www.lavilat.com
27.08.03 13:37 :: Kommentit (0)

Lavilat.tk vaihtaa lähipäivinä osoitteensa lavilat.com :ksi, päivittäkää kirjanmerkkinne sitten kun asia käy ajankohtaiseksi. Tuo dot.tk -palvelu ei ole oikein vastannut odotuksia. Ilmaiseksi ei tosin voi kauheasti vaatiakaan mitään.

Lavilat.com domain on haettu ja maksettu, nimipalveluissa ja muissa menee muutama päivä.

Avasin phpbb2-foorumin. Katsotaan tuleeko sille...

LavilatForum
27.08.03 16:56 :: Kommentit (0)

Avasin phpbb2-foorumin. Katsotaan tuleeko sille käyttöä, tällä hetkellä forum on vielä oletusarvoissaan eikä navigointi välttämättä pelaa täydellisesti siltä osin. Mutta tulevaisuus tuo tietysti tähänkin ratkaisun. Foorumi ei vaadi rekisteröitymistä kirjoittamiseen.

Jorma ja Eppa asettelivat tuulensuojalevyjä...

Tuulensuojalevyjä ja villoitusta autotalliin
27.08.03 19:53 :: Kommentit (0)

Jorma ja Eppa asettelivat tuulensuojalevyjä autotalliin päivällä.

Illalla villoitimme levytetyt seinät Taunon kanssa. Vaikka en kovin kummoinen kyky säästä puhumisen jalossa taidossa olekaan niin nyt voisi sanoa, että jos jokainen aurinkoinen päivä on viimeinen kesäpäivä niin nyt oli sitten se ensimmäinen syyspäivä.

Tauno oli hakenut aiemmin iltapäivällä pari parempaa ikkunaa autotalliin, 85 euroa kappale. Aiemmin ostetut neljä pienempää ruutua säästetään takaosaan ja ullakkoon.

Aamusta löimme lisää tuulensuojalevyjä autotallia...

Autotallin peltikatto
28.08.03 16:57 :: Kommentit (0)

Aamusta löimme lisää tuulensuojalevyjä autotallia suojelemaan ja villoitimme samaa tahtia. Sovittuun aikaan puoli kymmeneltä Eppa ja Tauno hakivat ensimmäisen erän kattopelleistä ja ruuvit Tuurin peltikeskuksesta. Tantrinen rakennusrupeamamme kävi ripeästi, minä ja Eppa ojentelimme peltejä maasta käsin ja Jorma ja Tauno ruuvasivat niitä paikoilleen. Ruokatauon aikaan yhdeltätoista olimme pellittäneet jo toisen lappeen ja ehtineet keskustella pintapuolisesti muun muassa valon fysiikasta.

Iltapäivään mennessä toinenkin lape tuli valmiiksi ja autotalli on nyt vesikatossa. Kummallekin lappeelle tuli yksitoista kappaletta 5,50 metrin mustaksi maalattua peltiä, maalattujen peltien kanssa piti olla tarkkana katollenostovaiheessa, ettei raaputa pintaa piloille. Viimeiset lätkät piti rälläköidä sopivan levyisiksi, pelti tietysti suojattiin kipinöiltä erittäin asiaankuuluvin tavoin. Harjalle tuli vielä harjapelti ja reunoille reunapellit.

Päivän päätteeksi kävin nostamassa lisää lainaa OP:sta tilille ja käteistä Epalle, joka lähtee sähkötarvikehakureissulle Suomen Turkuun viikonlopuksi. Väliaikaiset tellingit purettiin ja autotalli näyttää jo oikealta rakennukselta.

Tuurin läpi menevää valtatie 18:sta päällystetään uudelleen ja näin ollen saimme seistä liikennevaloissa monta kertaa päivän aikana. Eilen tontille mennessä Sakke oli innoissaan, kun huomasi että "Ne tekevät meille liikennevaloja".

Ja hei, Taunolle nimipäiväonnittelut ja Juulille 2-vuotissyntymäpäiväonnittelut.

Kastellin miehet tulivatkin päivää aikaisemmin...

Kastellin miehet paikalla ja päärakennuksen piirut pystyssä
28.08.03 18:40 :: Kommentit (0)

Kastellin miehet tulivatkin päivää aikaisemmin rakennuspuuhiin. Sattumoisin ryhmä on sama kuin ystävillämme, jotka saivat oman kotinsa valmiiksi alkuvuodesta. Porukka tuntui sympaattiselta, varsinkin vanhempi mies, lisäksi mukana oli miehen poika ja toinen nuorempi kossi.

Päärakennus lähti nousemaan nopeasti ja päivän päätteeksi seinäpiirut olivat pystyssä.

Rakennustarkastaja Haapa-aho käväisi myös ohimennen pyörähtämässä tontilla. Yksi uusi tonttivaraus oli alueelta tehty. Joku nuoripari kävikin siinä pari kertaa metsikössä tarpomassa.

Aamupäivällä Jorma ja Eppa asettivat...

Autotallin ikkunat + tuuletusrimat
29.08.03 18:30 :: Kommentit (0)

Aamupäivällä Jorma ja Eppa asettivat autotallin ikkunat paikoilleen. Puolen päivän aikoihin Eppa lähti kohti Turkua sähkötarvikehankintoihin luvaten palata ensi viikon tiistaina.

Iltapäivällä ja illalla löimme Taunon kanssa tuuletusrimoja autotallin seiniin tuulesuojalevyjen päälle jokaisen piirun kohdalle. Rimat tulivat pystyyn ja toinen rima päälle, yläosassa pystypaneelin kohdalla toinen rima luonnollisesti laitetaan vaakaan.

Ulkoverhouspaneelin hintatunnusteluja tehtiin myös. 5,50 euroa neliö, valkoiseksi pohjamaalattuna hinta olisi noussut 8,70 euroon, joten maalaus tehdään itse. Nyt olisi sitten kaikkien mm. maalausurakkaan lupautuneiden aika lunastaa lupaukset, esim. anopin. Värit pitäisi myös vihdoinkin päättää. Netistä löytyi tällainen värimasiina, katsotaan onko siitä mitään hyötyä.

Kastellin miehet kävivät toisella työmaalla aamupäivällä, iltapäivän he lätkivät kattotuoleja kokoon. Päivällä tuli gyproc-kuorma tontille päärakennusta varten.

Putkimies Ala-mutka käväisi, ja kysyin varovasti kiinnostusta KVV- ja IV-työnjohtajuuteen. Halua ei kauheasti ollut, mutta jonkunhan ne johtotehtävät on tehtävä ja valinta osui tällä kertaa häneen.

Päivä päättyi Ahti Tukevan visaiseen matematiikkaprobleemaan. Mikä on kehältään 5 metrisen kiven tilavuus (pallon muotoinen)? Kaivuriurakoitsijalla oli ilmeisesti tullut kiistaa siitä, minkä kokoiset kivet lasketaan pikkukiviksi. Tämän jälkeen oli laudatur-miehenkin pakko nöyrtyä ja mennä avaamaan MAOL. Eipä noita kaavoja ole juurikaan tarvinnut tässä kymmenen vuoden aikana.

Taunon kanssa halottiin ja lyötiin...

Loput tuuletusrimat ja vähän villaa
30.08.03 16:24 :: Kommentit (0)

Taunon kanssa halottiin ja lyötiin loput tuuletusrimat autotallin seiniin. Sanna villoitti autotallia ja Sakke luki satuja ääneen viihdyttääkseen puurtajia.

Päivällä saapui päärakennuksen villakuorma, ja sitähän riitti. 169 pakettia tavaraa, noin 70 m3 villaa. Peittelimme keon kevytpeitteillä. On muuten varma kuuman auringonpaisteen manaus tuo kevytpeitteiden levitysääni. Mitä paremman suojan jonkin päälle virittää, sitä kuumempi paiste on luvassa.

<< heinäkuu 2003 :: syyskuu 2003 >>