LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Aamusta löimme lisää tuulensuojalevyjä autotallia...

Autotallin peltikatto
28.08.03 16:57

Aamusta löimme lisää tuulensuojalevyjä autotallia suojelemaan ja villoitimme samaa tahtia. Sovittuun aikaan puoli kymmeneltä Eppa ja Tauno hakivat ensimmäisen erän kattopelleistä ja ruuvit Tuurin peltikeskuksesta. Tantrinen rakennusrupeamamme kävi ripeästi, minä ja Eppa ojentelimme peltejä maasta käsin ja Jorma ja Tauno ruuvasivat niitä paikoilleen. Ruokatauon aikaan yhdeltätoista olimme pellittäneet jo toisen lappeen ja ehtineet keskustella pintapuolisesti muun muassa valon fysiikasta.

Iltapäivään mennessä toinenkin lape tuli valmiiksi ja autotalli on nyt vesikatossa. Kummallekin lappeelle tuli yksitoista kappaletta 5,50 metrin mustaksi maalattua peltiä, maalattujen peltien kanssa piti olla tarkkana katollenostovaiheessa, ettei raaputa pintaa piloille. Viimeiset lätkät piti rälläköidä sopivan levyisiksi, pelti tietysti suojattiin kipinöiltä erittäin asiaankuuluvin tavoin. Harjalle tuli vielä harjapelti ja reunoille reunapellit.

Päivän päätteeksi kävin nostamassa lisää lainaa OP:sta tilille ja käteistä Epalle, joka lähtee sähkötarvikehakureissulle Suomen Turkuun viikonlopuksi. Väliaikaiset tellingit purettiin ja autotalli näyttää jo oikealta rakennukselta.

Tuurin läpi menevää valtatie 18:sta päällystetään uudelleen ja näin ollen saimme seistä liikennevaloissa monta kertaa päivän aikana. Eilen tontille mennessä Sakke oli innoissaan, kun huomasi että "Ne tekevät meille liikennevaloja".

Ja hei, Taunolle nimipäiväonnittelut ja Juulille 2-vuotissyntymäpäiväonnittelut.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa