LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

6:44 kuski soitti Alavudelta ja...

Talo tontilla
20.08.03 19:00

6:44 kuski soitti Alavudelta ja kertoi olevansa kohta perillä. Ja siellähän se odotteli, kun pääsin jalkautumaan maastoon ja tontille asti.

Kolme taloa sisältävää nuppia ja peräkärryä pyöriteltiin puolitoista tuntia ja lopulta todettiin, että nuppi on tyhjennettävä ensin Tampereelle. Veturi ei jaksanut vetää eikä työntää kärryä pihaan. Liittymäkin taisi olla hieman ahdas tämän kaliiberin kulkuvälineille, tupakkia paloi kuskilla jonkin verran. Lopulta siis kuski kaapaisi kurssin kohti Tamperetta.

Aamupäivän sirkkelöimme Jormalle lankkuja fagottiyhtymän Epan kanssa, toimitusjohtaja oli taas saapunut Turusta haistelemaan maalaisilmaa. Ja pitäähän uudet toimitilat saada autotallin ullakolle hyvissä ajoin valmiiksi. Itse siirryin Antin puolelle sirkkelöimään rossipohjalattian väliaikaisia tukia ja Eppa jäi kaahimaan Jorman kanssa autotallille.

Päivällä kävimme tinkimässä Akonkosken sahalla Antille puutavaraa, ja löytyihän sitä riittävän epäkuranttia lankkua sienirihmastoineen kaikkineen. Sanna loihti tällä välin erinomaisen pihviaterian koko poppoolle.

Iltapäivällä Japet transsin leppoisa Jyväskyläläiskuski saapui takaisin Tampereen reissultaan ja vekslaaminen alkoi taas, tällä kertaa siis tyhjällä nupilla. Kohta kärry oli niin syvällä pellossa, ettei päässyt enää eteen eikä taakse. Naapuripellolta hälytettiin rehunajaja traktoreineen apuun, mutta auto ei vaan irronnut. Tämän jälkeen soiteltiin kuumeisesti ympäriinsä ja lopulta Mäki-Tuurin Yppä sorakuormineen tuli hätiin. Kastellikärry saatiin hiekasta kaivettua ja sotasuunnitelmaa muutettiin sen verran, että kävimme läheisen nuorisoseuran pihassa lataamassa peräkärrystä nuppiin tavaraa ja toimme sillä pari kuormaa tontille Taunon avustamana. Seitsemältä viimeinenkin paketti oli pihassa sateen saattelemana, olimme märkiä ja väsyneitä, mutta onnellisia. Lähtiessään kuski tuumasi vain, että urakkamiehet eivät tunteja laske, onnea uuteen kotiin.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa