LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Saimme Antilta muuton takia turhaksi...

Kalustamisen valmistelua - pakastin
05.07.03 14:43 :: Kommentit (0)

Saimme Antilta muuton takia turhaksi jääneen arkkupakastimen. Hakureissu Alavuden asemalta ei onnistunut täydellisesti. Volvomme ohjaustehostimen letku otti ja repesi tiukoissa peräkärryperuutustilanteissa, ja öljyt pääsivät luontoon. Ratti oli tämän jälkeen todella raskas vääntää.

Tauno kävi Seinäjoella tiedustelemassa Lakeuden Hydrosta osaisivatko samanmoista letkua valmistaa, mutta ei. Jouduimme tilaamaan paljon pelätyn Volvo-varaosan. Tämä osa maksoi 139 euroa, siis letkun pätkä. No joo, olihan siinä molemmissa päissä jotain sälää.

Mutta pakastin toimii kyllä.

Laskimme Antin kanssa tarvittavat salaoja-...

Salaoja- ja viemäriputket
06.07.03 14:36 :: Kommentit (0)

Laskimme Antin kanssa tarvittavat salaoja- ja viemäriputkien määrät.

100 m 110 mm salaojaputkea
8 tarkastuskaivoa (Ahti Tukeva ilmeisesti tekee paksusta putkesta nämä meille)
50 m viemäriputkea (tarvittavat mutkat katsotaan sitten kun hetki koittaa)
haaroituskappale autotallin ja päärakennuksen viemäriputkille

Sadevesiviemäröinnit päätettiin jättää pois.

Paikallisessa lehdessä Viiskunnassa oli yleisönosastokirjoitus...

Mikä ihmeen Saurakallio?
06.07.03 18:09 :: Kommentit (0)

Paikallisessa lehdessä Viiskunnassa oli yleisönosastokirjoitus Saurakallion nimen vaihtamisesta Martinvainioksi, otsikolla "Mikä ihmeen Saurakallio?". Rouva Lundsten Helsingistä oli kovasti ihmettynyt tällaisen kilometrien päässä Saurakalliosta olevan pellon nimeämisestä tämän mystisen kallion mukaan.

Addressi on myös kuulemma kylillä kiertänyt, meille asti se ei kuitenkaan ole päätynyt. Itse en aio addressiin nimeäni lykätä, Saurakalliontie kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin Martinvainiontie. Ja sitä nimeä myös aion käyttää, päättävät muut mitä haluavat.

Pidimme aloituskokouksen tontilla, Antin ja...

Aloituskokous
07.07.03 14:06 :: Kommentit (0)

Pidimme aloituskokouksen tontilla, Antin ja meidän kokoukset pidettiin rinnakkain. Paikalla Haapa-aho, Antti ja minä. Kokouksessa käytiin läpi rakentamiseen liittyviä seikkoja, luonnollisesti.

Antin pääsuunnittelijahakemus jätettiin samalla.

Rakentamisen lomassa ehti hieman kisailemaankin....

Sakke juoksi kultaa kesäkisaolympialaisissa
07.07.03 18:32 :: Kommentit (0)

Rakentamisen lomassa ehti hieman kisailemaankin.

Töysä, pk. kilpailut 7.7.2003

P5 40 m
1. Sakke Lavila TöVe 11,3
2. Kustaa Toivola TöVe 13,5

MovableType asennettu. Hyvältä vaikuttaa ja...

MovableType install
09.07.03 09:48 :: Kommentit (1)

MovableType asennettu. Hyvältä vaikuttaa ja näyttää.

Asennus tosin ei mennyt ihan toivotulla tavalla, minkä helvetin takia tämä on pitänyt Perlillä tehdä? Asensin siinä ohimennen työpaikkani Linux-koneelle uuden version Perlistä ja lukuisista moduleista. Lisäksi noiden MT-tiedostojen käynti Windowsin puolella muutti kaikki tiedostonimet pienillä kirjoitetuiksi, niitä piti jonkin aikaa muutella, että MT lähti käyntiin. Onneksi systeemissä on hyvä virheiden ilmoittaja ja Go Back -nappi.

Ok, nyt pitäisi saada vielä tuolta Bloggerista vanhat merkinnät jotenkin tänne. Pitänee katsella myöhemmin.

Puhelu Paakkanen Antti, RKM Kaivurimies...

Kaivuuaikataulusta
09.07.03 10:23 :: Kommentit (1)

Puhelu
Paakkanen Antti, RKM
Kaivurimies Tommin ehtimisistä. Tommi lupasi aloittaa meidän työmaamme alkuviikosta 29 (ensi viikko) ja Antin tontti on vuorossa viikonloppuna 29.
Sovittiin, että Tommi voi kaivaa uuden ojan ja täyttää vanhan kannoilla Antin tontilla jo ennen viikonloppua mikäli aikaa liikenee.

Puhelu Akonkosken Saha: Toimitusjohtaja Juhana...

Akos - puutavaran maksusta
09.07.03 11:07 :: Kommentit (1)

Puhelu
Akonkosken Saha: Toimitusjohtaja Juhana Toivola
Toissa viikolla hakemani puutavaran maksusta. Sovittiin, että katsotaan ensi viikolla, kun menen käymään. Laskutuksessa ei siis turhia kiireitä.

Soitin EJ Panulalle Lämpötaloon maapiirin...

Lämpökanaaleista ja maapiiristä
09.07.03 15:56 :: Kommentit (1)

Soitin EJ Panulalle Lämpötaloon maapiirin letkuille tehtävistä varauksista autotallin anturan alle sekä lämpökanaalin pituudesta.

2 X 110 mm viemäriputkea
Anturan ulkopuoli: vaakasuoraan.
Anturan sisäpuoli: pystysuoraan, koneen vasemmalle puolelle jää 60 cm tilaa, putket 50 cm seinästä.

Lämpökanaalin pituus: välimatkat + 1 m lattiatasosta ylös.

Sovittiin, että mittaan tällä viikolla ja ilmoitan tarvitsemani lämpökanaalin pituuden.

Emailissa tuli uudet ehdotukset pääpiirustuksesta...

Kastelli - piirtäjä soitti hormimuutoksesta
10.07.03 13:03 :: Kommentit (0)

Emailissa tuli uudet ehdotukset pääpiirustuksesta ja Tapani Niskanen, lupsakka arkkitehti soitti perään. Hormi oli ollut ristikoiden tiellä ja sitä pitää siirtää. Samalla siirtyy myös liesi, hormi vaihdettiin puolireikäiseksi malliksi tilan säästämiseksi. Loppujen lopuksi liettä pitää siirtää 125 mm poispäin hormista ja tilaa säästyy vielä lisää, jos jättää tiiliseinän lieden ja hormin välistä pois tai muuraa tiilet lappeelleen.

Perustus- / rakennesuunnitelmiakin ilmeisesti tehdään, koska tällaista oli ilmi tullut. Tällä viikollahan ne pitäisi saada valmiiksi.

Alustava budjetti - laatinut vastaava...

Budjetti
11.07.03 22:06 :: Kommentit (7)

Alustava budjetti - laatinut vastaava työnjohtaja Antti Paakkanen

Liittymismaksut3.000
Tontti3.000
Perustustyöt20.000
Talopaketti50.000
Sisustustyöt20.000
Pihatyöt10.000
Sähkötyöt20.000
Putkityöt20.000
Yhteensä146.000
Mittasimme Taunon kanssa autotallin ja...

Lämpökanavan pituus
14.07.03 18:39 :: Kommentit (0)

Mittasimme Taunon kanssa autotallin ja päärakennuksen välisen lämpökanavan pituuden. 25 metriä putkea tarvitaan, kanavan pitää nousta metrin lattiatason yläpuolelle.

Laitoimme samalla lisäpainoja linjanarujen päihin. Tukevan Ahtilta (kaivurimies Tommin isä, armoitettu urakoitsija tämäkin) tarkistettiin, että kulmapukit ovat riittävän etäällä rakennuksen sivuista. 1,5 - 2 metriä oli riittävä etäisyys ja kaivut voidaan aloittaa perjantai-iltana. Kaivuri olisi aiemminkin paikalle tullut, mutta Töysän ylä-asteen remontti oli hieman venähtänyt eikä aikaa ole ylimääräiseen liiennyt.

Pirusti paarmoja ja muita ötököitä. Aurinkokin paistaa niin, että kainalot hikoaa.

Fortum oli saanut väliaikaiset sähkötolpat...

Väliaikaiset sähkötolpat
14.07.03 18:41 :: Kommentit (0)

Fortum oli saanut väliaikaiset sähkötolpat pystyyn ja vielä naapurin puolelle, kuten toivoinkin. Sähkö tuodaan väliaikaisesti ilmojen halki ja kuulemma vuoden-parin sisällä saadaan muuntaja läheiseen puistoon ja maakaapelit.

Soitin Töysän kuntaan Tapani Uurinmäelle...

Vettä kunnasta
15.07.03 10:14 :: Kommentit (0)

Soitin Töysän kuntaan Tapani Uurinmäelle vesiliittymästä. Lupasi hoitaa maanantai-aamuksi (21.7.) Kimmo Periahon paikalle liittämään meidät tuon vanhan voitehen juoksuputkeen.

Soitin EJ Panulalle (Lämpötalo) lämpökanavan...

Lämpökanavasta
15.07.03 10:59 :: Kommentit (0)

Soitin EJ Panulalle (Lämpötalo) lämpökanavan pituuden, tilaukseen aikoinaan laitettu 25 metriä osui oikeaan. Lupasi tilata putken.

Soitin rakennesuunnittelija Juha Kuparille, jonka...

Rakennesuunnittelija Kupari
15.07.03 12:55 :: Kommentit (0)

Soitin rakennesuunnittelija Juha Kuparille, jonka numeron sain talomme pääpiirtäjältä Tapani Niskaselta. Kastelli lupasi rakennesuunnitelmat kuusi viikkoa ennen tavaran toimitusta, mutta tämä deadline meni jo viime viikolla umpeen. Kupari selitteli, että suunnitelman teko oli ollut yllättävän hankalaa, ja sen takia homma viivästyi hieman.

Kupari kuitenkin lupasi toimittaa kuvat autocad-muodossa sähköpostiini, joten säästämme hieman aikaa sekä postin kulussa, että perustussuunnitelman teossa. Kuvat luvattiin tänään tai huomenissa.

Rakennushanke on siis vierähtänyt oikeasti...

Zen ja talonrakentaminen
15.07.03 16:08 :: Kommentit (0)

Rakennushanke on siis vierähtänyt oikeasti käyntiin. Tähän asti kaikki (varsinkin paperityö) on ollut vielä melko sekavaa. Mutta loppujen lopuksi kaikki nämä hakemukset ja kaavakkeet ovat uponneet melko pienellä vaivannäöllä viranomaisten pöytälaatikoihin.

Ilman asiantuntevaa apua (Tauno, Antti, Haapa-aho ja muut vielä vuoroaan odottelevat expertit) ei tästäkään työmaasta olisi paljon mitään tullut. Suosittelen todella suhteiden ja / tai asiantuntijoiden avun käyttämistä ainakin rakennuttamisen alkuvaiheessa ja myöhemminkin.

Yhtään peukaloiskua ei ole vielä kohdalle sattunut, joten pohjalaiselta kynsilakalta on siis vältytty. Saa nähdä tekeekö Jussi (Kuollut Etana -orkesterin solisti ja kitaristi) laulun tästä aiheesta, kuten joskus uhkaili.

Tontti on aivan jumalattoman kauniilla ja aurinkoisella paikalla, eläimistö on melko runsasta, varsinkin siivekkäiden ja pörisevien tai inisevien eläinlajien osalta. Ja olihan se helvetin hieno tunne puristaa omaa mäntyä, mikään muu puu ei ole koskaan tuntunut näin elävältä. Harmi vain, että huomasin hetki tämän valaistumisen jälkeen juuri tämän männyn sijaitsevan autotallimme oviaukon kohdalla. No, ehkä se antaa anteeksi. En tiedä. Voi olla, että kaivuritaiturimme saa siirrettyä puut pois ihmisen tieltä, kun eivät itse sitä osaa. Lisäksi ainakin yksi linnunpesä talon takapuolelta löytyi pellosta, toivottavasti poikaset lentävät pian pesästä.

Soitin Fortumille Mika Ketolalle sähköliittymä-asioista....

Liittymiskaapeli ja mittauskeskus
16.07.03 09:48 :: Kommentit (0)

Soitin Fortumille Mika Ketolalle sähköliittymä-asioista. Mittauskeskus ja liittymisjohto eivät sisälly liittymismaksuun, tämä seikka olisi selvinnyt myös www.fortum.fi -sivuilta jos olisi ollut ymmärrystä.

Pikapuhelu sähkösuunnittelija Hannu Pienimäelle, joka lupasi hoitaa hommat kotiin ja tilata tarvittavat krääsät. Tänään klo 14:00 käymme tontilla tsekkaamassa tarkemmat yksityiskohdat.

Sain sähköpostilla perustusten mittaohjeen Juha...

Perustusten mittaohje
16.07.03 13:33 :: Kommentit (0)

Sain sähköpostilla perustusten mittaohjeen Juha Kuparilta. Välitin paketin saman tien eteenpäin perustussuunnittelija Saariaholle Alavuden insinööritoimistolle.

Perustussuunnitelmien saanti saattaa mennä vähän tiukalle itse perustuksien tekoa ajatellen, viikonloppuna kaivetaan ja antura valetaan ensi viikon alussa.

Kävimme katsomassa Pienimäen kanssa liittymäjohdon...

Sähkötapaaminen tontilla
16.07.03 14:23 :: Kommentit (0)

Kävimme katsomassa Pienimäen kanssa liittymäjohdon pituuden ja muut sähkönsaannin kannalta tärkeät yksityiskohdat. Sähkötaulu lyödään väliaikaisesti tolppaan kiinni. Pienimäki lupasi tulla maanantaina tuomaan tavarat ja liittämään meidät sähköverkkoon, tosin säävarauksella - ukkosella ei kuulemma huvita paljoa tolpassa heilua.

Fortum oli saanut sähkökaapelit vedettyä ilmojen halki.

Pihalla on kuuma kuin helvetissä, onneksi työpaikallani on erittäin hyvä maajäähdytys. Pitäisiköhän sitä sittenkin miettiä omaankin taloon.

Soitto EJ Panulalle. Ei ollut...

Lämpökanavasta
18.07.03 11:04 :: Kommentit (0)

Soitto EJ Panulalle. Ei ollut ehtinyt tiistaina tilaamaan lämpökanavaa, ja oli ollut reissussa pari päivää. Lupasi ensi tilassa hoitaa asian.

Hetken kuluttua hän soitti takaisin ja tarkisteli putken pituutta, heillä oli vanhat asema- ja autotallikuvat. Lähetin uuden autotallikuvan. Putken toinen pää päätettiin sittenkin laittaa kodinhoitohuoneeseen. 25 metriä kuitenkin pitäisi riittää. Lupaili, että putken voi mahdollisesti hakea jo tänään Seinäjoelta.

---1 tunti myöhemmin
Panula soitti taas, putket (1 4 piirin kerä ja 2 1 piirin kerää, kerien halkaisija noin 2 metriä) ovat valmiina Seinäjoella, Brukteemassa. Olivat laskeneet 24:n metrin riittävän. Toivottavasti rakennukset ovat suurinpiirtein asemakuvaan merkityillä kohdilla. Onneksi hieman pelivaraa löytyy putken toisen pään sijoittelun suhteen. Panula pyyteli anteeksi alkuviikkoista unohtamistaan, onneksi putket järjestyivät vähän lyhyemmälläkin varoitusajalla. Tauno lupasi lähteä hakemaan putkia Seinäjoelta.

Soitin Arto Saariaholle perustussuunnitelmista, hän...

Perustussuunnitelmista ja ohjeista
18.07.03 11:06 :: Kommentit (0)

Soitin Arto Saariaholle perustussuunnitelmista, hän oli juuri menossa toimistolle, jossa ei ollut käynyt pariin päivään eikä näin ollen ollut nähnyt lähettämiäni perustusohjeita. Lupasi ensi viikolla hoitaa hommat.

Itsekin sain perustusohjeet (.dwg) vihdoin auki. DWG Viewer näytti olevan toimivampi kuin autodeskin oma volo view express.

Ohjeet tulivat myös postissa tänään.

Tauno kävi hakemassa salaojaputket Virroilta,...

Lämpökanava ja salaojaputket
18.07.03 13:11 :: Kommentit (0)

Tauno kävi hakemassa salaojaputket Virroilta, Ahtin tavaratoimittajalta ja lämpökanavaputket Seinäjoelta Brukteemalta.

Teimme Antin ja Taunon kanssa...

Salaojien tarkastuskaivojen teko
18.07.03 18:16 :: Kommentit (0)

Teimme Antin ja Taunon kanssa salaojien tarkastuskaivot n. metrin mittaan sahatuista putkenpätkistä (halkaisija n. 3150), joihin kiinnitettiin kannet ruuveilla ja porattiin salaojaputken mentävät reiät. Silkkaa säästöä. Tarkastuskaivoja meni minun puolelleni 8 kpl ja Antille 10.

Ahti Tukeva kaivoi rakennustemme ja...

Pohjien ja viemäri- ja vesijohtojen kaivu
18.07.03 22:00 :: Kommentit (0)

Ahti Tukeva kaivoi rakennustemme ja pihamme pohjat auki. Kaivusyvyyden tsekkaus kävi kätevästi Ahtin laserilla. Peltoa oli helppo kaivaa eikä siinä kauaa nokka tuhissut, isotkin koivut ja männyt siirtyivät paikasta toiseen kivuttomasti, saa nähdä lähtevätkö vielä kukoistamaan.

Viemäri- ja vesijohtokaivannot aloitettiin myös. Viemäriputkien yhteenliittämisessä tarvittiin fairyä liukasteeksi, viemäriputken syvyydessä maaperä oli harmaata liejua, joka viilensi päivän polttamia varpaita mukavasti. Tuurin kylätoimikunnan edustaja Jussi Suni kävi salakaivurina koettamassa Tukevan uutta itävienti-Hitachia sillä välin, kun Ahti kävi hakemassa ulkovarastostaan supistuskappaleen viemäriputkea varten.

Lopuksi vielä levitimme tien pohjalle kankaan huomisen hiekkoja ennakoiden.

Kiinnostuneita ihmisiä alkaa tonteilla pyöriä, yksi pariskunta oli kartan kanssa tutkimassa tonttitarjontaa. Johonkin pellolle he jäivät, kun me poistuimme vähän ennen kymmentä.

Jatkoimme salaojien tarkistuskaivojen tekemistä Taunon...

Salaojien tarkistuskaivoja #2
19.07.03 12:00 :: Kommentit (1)

Jatkoimme salaojien tarkistuskaivojen tekemistä Taunon ja Antin kanssa, Ahtilta löytyi sopivaa putkea kotivarastosta. Tauno kävi K-raudasta kysymässä kansia, mutta heillä ei ollut niitä, pitää odottaa maanantaihin.

Tommi oli kaivamassa Antin puolella...

Tieliittymän pohjustusta
19.07.03 15:57 :: Kommentit (0)

Tommi oli kaivamassa Antin puolella tänään, heidän tiensä tuli suurinpiirtein valmiiksi. Pari kuormaa hiekkaa heitettiin meidänkin puolelle. Erkko Tonteri, Esa Rantanen ja Yppä Mäki-Tuuri kärräsivät hiekkaa ja mursketta työmaille. Meille tuli 22 + 24 (13 km) motin läjät.

On aivan jumalattoman kuuma, kaikki on hiessä, vaikka ei tekisi mitään. Tein tuttavuutta tonttini eläimien kanssa, astuin käärmeen päälle ja perhonen laskeutui päälleni, hetken kulutta vaihdoin paikkaa ja se seurasi. Lopulta se löysi paikkansa naamaltani ja nuoli pitkällä kielellänsä huuliani.

Ahti kaivoi salaojaputkille ojat anturan...

Salaojat ja tarkastuskaivot
20.07.03 19:03 :: Kommentit (0)

Ahti kaivoi salaojaputkille ojat anturan viereen.

Laitoimme salaojat ja tarkastuskaivot paikoilleen. Salaojat peitettiin rakennuskankaalla hiekan ja saven sekoittumisen estämiseksi.

Viemärioja kaivettiin auki talolle asti. Eilinen käärme koki kohtalonsa. Kolmena kappaleenakin se vielä sätki.

Talon ja ulkorakennuksen välinen koivu siirtyi somistamaan ruokapöytäikkunan maisemaa. Aikaisemmin istuttamiemme syreenien tuho oli hyvin lähellä, mutta saimme estettyä sen lähes viime hetkellä. Yksi risu tosin ehti nääkähtää kaivurin kauhan alla.

Sitten pitikin kiiruhtaa kohti Kuortaneen eliittikisoja ja kuvaussessiota. Uutisissakin vilahdettiin, ja oikein hidastettuna kolmiloikkauksen taka-alalla.

Hannu Pienimäki kiipesi tolppaan ja...

Sähkökaappi
21.07.03 18:00 :: Kommentit (0)

Hannu Pienimäki kiipesi tolppaan ja veti johdot valmiiksi odottamaan liittämistä. Sähkökaappi laitettiin väliaikaisesti tontin rajalle telineeseen. Nyt sähköurakoitsijan pitää sitten vielä tehdä kirjallinen kaappi-ilmoitus Fortumille, josta tulee ekspertit kytkemään sähköt päälle.

Ahti siirti hiekkaa talon pohjalle...

Talon pohja - hiekkaa
21.07.03 19:58 :: Kommentit (0)

Ahti siirti hiekkaa talon pohjalle sitä mukaa, kun sitä paikalle saatiin, autokuskeina tällä kertaa Erkko ja Kiilunen (33m3, 13km).

Viemäri-, lämpö- ja vesiputket nostettiin hiekan alta oikeaan kohtaan odottamaan anturaa päällensä.

Soitin perustussuunnitelijalle Saariaholle, joka lupasi aloittaa perustusten suunnittelun ylihuomenna, jahka saapuu Alavuden toimistolle. Perustukset tulee hänen mielestään tehdä neljällä harkolla, mikä sopikin kaivusyvyyteemme hyvin.

Illan päätteeksi saatiin vielä mursketta anturan alle, ulko- ja muiden kantavien seinien kohdille. Kaivurimiehet ovatkin eri miehiä, Ahtikin lähti oikeisiin töihin vielä rakennukseltamme päin kahdeksan aikaan illalla. Kaivuri vain heitettiin lavetille ja työmaa vaihtui. Huomenna hänellä onkin vapaapäivä meidän tontiltamme.

Ja (taas) koko päivän oli niin perkeleen kuuma, suojakerroin 25:sta kuluu.

Illalla hain vielä 30kg nauloja (60, 75, 100) kyläkaupasta. Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan, saatana.

Kimmo Periaho Töysän kunnan vesiosastolta...

Vettä ja sympatiaa
22.07.03 12:06 :: Kommentit (0)

Kimmo Periaho Töysän kunnan vesiosastolta saapui liittämään meidät vesiputkeen, Erkko kaivoi ensin putket esiin rekkamiehen varmuudella. Ensin epäilimme, että osuimme ilmaputkeen, mutta kyllä sieltä lopulta vettäkin saatiin. Nyt on sitten vesipää avattu Saurakalliolla, olimme ensimmäinen vesiliittymä alueella.

Hain kyläkaupasta 50 metriä 3/4" puutarhaletkua ja sadettimen. Nyt hiekka kastuu. Tämän jälkeen alkoikin sopivasti satamaan viikon tauon jälkeen.

Tauno haki täryttimen Alavuden vuokrakoneelta....

Tärytin ja pohjan mittavirhe
22.07.03 12:13 :: Kommentit (0)

Tauno haki täryttimen Alavuden vuokrakoneelta. Hetkisen pohjaa tärytettyään huomasimme eilen tapahtuneen mittavirheen. Hiekka oli parikymmentä senttiä liian korkealla pohjan toisella reunalla, joten jouduimme keskeyttämään tärytyksen. Onneksi vuokrakoneella ymmärrettiin yskä ja saamme vähentää yhden vuorokauden koneen vuokrasta palauttamatta välillä konetta.

Ahtin pitää huomenna avata pohja uudestaan ja katsomme sen sitten hieman tarkemmin.

Haimme lopullisen pankkilainan Alavuden Seudun...

Pankkilaina - lopullinen
22.07.03 15:15 :: Kommentit (0)

Haimme lopullisen pankkilainan Alavuden Seudun Osuuspankista. Lainhuudatus tontille ei vieläkään ollut saapunut, mutta pankilla sanoivat, että homma on hoidossa lainaa varten. Lainaa tuli yhteensä 146.000 e + 8.606,55 e (suppea turva) = 154.606,55 e. Vuotuinen korko 0,850 % marginaali 12 kk euribor 365, ensimmäinen korkojakso 2,994 %. Luoton nostokulut ja toimitusmaksut saimme tingittyä pois.

Samalla maksoimme väliaikaisen lainan pois.

Alunperin tarkoitus oli ottaa suppea pariturva (jomman kumman tapaturmainen pysyvä haitta tai kuolema pyyhkii loppuvelan pois), mutta Sannan erittäin lievä astma oli vakuutushenkilöiden mielestä liikaa. Joten turva tuli sitten vain minulle, ja kaikki lainalaput piti täyttää kahteen kertaan. Suosittelen, että ilmoitatte lääkityksenne ensi kädessä lainaa hakiessanne jos mitään ei kysytä. Lisäksi ainakin korkotuki- ja valtiontakauslainoihin tarvittavat päätökset ym. paperit kannattaa kysellä tarkkaan. Itse en enää muista mitä kaikkea sinne pankkiin piti raahata.

Ensimmäinen päivä työnantajana. Jorma teki...

Jorma Järvinen - kirvesmies
22.07.03 15:58 :: Kommentit (1)

Ensimmäinen päivä työnantajana. Jorma teki kulmapukkeihin uudet korot kaksikymmentä senttiä vanhojen yläpuolelle ja valmisteli anturamuotteja odottelemaan paikoilleen asentamista ja valua.

Olemme sivistyksen laidassa kiinni. Fortumilta...

Sähköt liitetty
23.07.03 09:03 :: Kommentit (0)

Olemme sivistyksen laidassa kiinni. Fortumilta oli käyty liittämässä sähköt ja mittari.

Tällä kertaa kaivurin puikoissa oli...

Pohjakaivu - redux
23.07.03 18:10 :: Kommentit (0)

Tällä kertaa kaivurin puikoissa oli Tommi. Toissapäivänä kiireessä kaivettu ja täytetty talon pohja piti avata uudelleen ja mitata tarkemmin. Tällä kertaa luotimme itsetehtyyn ajopuuhun ja linjalankoihin, laser jäi laatikkoon.

Autotallin pohja tuli myös täyteen.

Pohjan hiekat tärytettiin ja murskeiden lisäämisen jälkeen tärytettiin lisää.

Tärytinkoneen liikuttelua pitkin ja poikin....

Tärytystä
24.07.03 18:15 :: Kommentit (1)

Tärytinkoneen liikuttelua pitkin ja poikin. Sannakin innostui täryttelemään sillä välin, kun kaivoin sähköliittymäjohdon maan alle Fortumin pyynnöstä / vaatimuksesta.

Tärytykset kannattaa ehdottomasti tehdä huolella ja hartaasti.

Jalassa tuntui jo eilen illalla...

Käärmeenpurema
24.07.03 19:45 :: Kommentit (1)

Jalassa tuntui jo eilen illalla outoa kipua. Tänään katsoin pistojälkeä tarkemmin ja huomasin pari pientä reikää vierekkäin. Lisäksi kinttu aristi astuessa. Popsin kyypakkauksen ensiapuna vuorokauden myöhässä.

Kari Ala-mutka toi vesimittariin sopivan...

Putkimies Ala-mutka
24.07.03 20:59 :: Kommentit (0)

Kari Ala-mutka toi vesimittariin sopivan hanan. Kysyimme häntä samalla putkitöiden toteuttajaksi ja näin myös sovittiin tehtävän.

Ilmastoinnin asennuksesta keskusteltiin, ja kuulemma olisi kannattanut ottaa se valmiiksi asennettuna. Välipohjassa tulee olemaan ahdasta ja putkien kulkureittejä saa miettiä.

Arto Saariaho toi vedokset perustussuunnitelmasta...

Perustussuunnitelma
25.07.03 15:00 :: Kommentit (0)

Arto Saariaho toi vedokset perustussuunnitelmasta tontille. Pieniä muutoksia niihin vielä tehtiin Jorman toiveiden perusteella. Sokkeliin tulee kolme kierrosta 240 harkkoja ja yksi kierros 150 harkkoja. Sisäpuolelle tyroksia eristeeksi.

Sadevesiviemäreitä myös suositeltiin veden sivuunohjauksen sijaan.

Vääntelin 12 mm rautapätkiä mutkalle,...

Anturan raudoitus
26.07.03 13:00 :: Kommentit (1)

Vääntelin 12 mm rautapätkiä mutkalle, ja niitä saikin vääntää melkein tosissaan. Raudat aseteltiin anturamuottien kumpaankin reunaan. Sisempiä raudoituksia ei tarvinnut vääntää vaan ne sai asetella ristiin kulmissa. Lisäksi vääntelin 6 mm raudasta suorakaiteen muotoisia hakoja pitämään raudoitusta koossa.

Jorma teki tällä välin autotallin anturamuotin. Lämpökanava jäi vähän kireälle autotallin päästä, ylimääräistä ei juurikaan sieltä löydy. Teknisen tilan lattiaa päätettiin hieman laskea, että putket päät varmasti ylettävät lattian läpi.

Anturaan laitettiin vielä kolmas kierros...

Anturan raudoitus jatkuu
28.07.03 18:30 :: Kommentit (0)

Anturaan laitettiin vielä kolmas kierros rautaa. 12 mm oikealle ja vasemmalle reunalle ylös ja keskelle yksi 12 mm alas. Talon jälkeen raudoitettiin autotalli.

Tommi levitti hiekkaa anturamuottien reunoille tueksi.

Betonipoikien pumppuauto saatiin paikalle tai...

Anturavalu
29.07.03 16:00 :: Kommentit (1)

Betonipoikien pumppuauto saatiin paikalle tai kaksikin. 6 kuutiota kuraa per kärry. Tavara jäi noin kymmentä kottikärryllistä vajaaksi. Loppu pyöritettiin myllyllä. Lopuksi laitettiin tartuntaraudat oikeille paikoilleen.

Tämä päivä kirjataan viralliseksi rakennuksen aloituspäiväksi, näin olen käsittänyt.

Sokkeliharkot ovat tulossa sopivasti torstaiksi tontille.

Anturavalu kuivana. Jorma laittoi muurausohjureita...

Anturamuottien irrotus ja siivousta
30.07.03 18:39 :: Kommentit (0)

Anturavalu kuivana.

Jorma laittoi muurausohjureita ja minä irroitin anturamuotit rautakangen avustuksella. Purin myös kulmapukit ja siivosin lautatavaran siistiin läjään.

Aamulla odottelimme Jorman kanssa pari...

Harkot tontilla
31.07.03 18:31 :: Kommentit (0)

Aamulla odottelimme Jorman kanssa pari tuntia harkkokuljetusta saapuvaksi. Eilen Optirocilta tuli tekstiviesti, jossa ilmoitettin, että harkot on lastattu klo 15:00 ja saapuvat huomenna.

Lopulta soitin Optirocille ja kysyin kuka harkot kuljettaa, hetken tutkinnan jälkeen sain Timo Ojutkankaan puhelinnumeron. Soitto kuljetusmiehelle, joka kiivastui Optirocille: "Saatanan juipit on taas lähetelleet niitä tekstiviestejään, eivätkä meille ilmoita mitään. Ei niitä ole vielä edes kuormattu." Olivat kuulemma sopineet, että tällä viikolla. Pääsimme kuitenkin sopimukseen, että harkot ja Vetonit-säkit saapuvat illlalla ja näin tapahtui.

Autotalliin piti tulla 200:sta harkkoa, mutta jonkinmoisen kommunikaatiokatkoksen takia tilaus olikin ollut 240:sta, kuten taloonkin. Perustus tehdään sitten siitä.

<< kesäkuu 2003 :: elokuu 2003 >>