LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Alavuden Seudun OP. Väliaikaisen lainan...

Väliaikainen laina
19.06.03 16:47

Alavuden Seudun OP.
Väliaikaisen lainan hakureissu. Vanhempani Ellu ja Tane takaajina. 12400 euroa, jolla kuvittelemme pärjäävämme siihen asti, että valtion takaama, korkotuki- ja omavelkainen talolaina myönnetään, maksoimme samalla tontin. Kauppakirja tietysti unohtui, lupasimme toimittaa sen viikonloppuna. Lainhuudatukseen (älkää kysykö mitä se tarkoittaa) tarvitaan kuitti tontin maksusta, kauppakirja ja kunnan päätös myynnistä. Näiden kolme paperin toimittamiseen tarvitsimme kolme reissua Alavudelle. Kun paperit saatiin pankkiin, täti lupasi toimittaa ne eteenpäin Alavuden kihlakunnan oikeuteen jossa lainhuuto tapahtuu. Tämän jälkeen olemme ilmeisesti oikeutettuja lainaan.

Lainoja siis tosiaankin piti ottaa kolme erilaista + tämä väliaikainen.
Ensinnä laina jaettiin kahteen osaan: valtion takaamaan ja omavelkaiseen. Lisäksi valtion takaama laina jaettiin korkotukilainaan ja loppuosaan.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa