LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Tällä kertaa keittiön pöydän ääressä...

Carrier ja Greenline edustaja käymässä
11.04.03 14:41

Tällä kertaa keittiön pöydän ääressä esitetyn luennon aiheena oli maalämpö ruotsin malliin ja lattialämmityksen rolls-royce.

Ruotsalaisten maalämmön vesivaraajasysteemi (pienempi varaaja, joka on täynnä käyttövettä sen sijaan, että käyttövesi kierrätetään putkea pitkin ison varaajan läpi) kuulosti todellakin huomattavasti paremmalta, lisäksi järjestelmässä oli vaihtaja, joka varaajan täytyttyä lämmitti pelkkää lattialämmitysvettä alemmalla lämpötilalla, kun taas muissa systeemeissä lattialämmitysvesi otetaan isosta varaajasta ja jäähdytetään sopivaksi, ei kuulosta järkevältä mikäli näin todella on. [edit: Joka järjestelmässä on puolensa, ja lopulta valitsimme Suomalaisen systeemin]

Lattialämmityksen jakotukki oli jykevää tekoa, sisältäen termostaatit ja paluuveden lämpömittarin joka huoneelle [edit: Termostaatit joka huoneelle eivät ilmeisesti ole kovinkaan tarpeellisia, ottakaa asiasta selvää]. Säätömekanismikin oli ilman työkaluja toimiva ja selkeän asteikon näyttävä.

Kommentoi kaikkea ylläolevaa