LAVILAT.COM - Kai, Sanna ja Sakke Lavila rakentavat talon 2003-2004

Ensimmäinen konkreettinen askel on otettu....

Tonttivaraus
17.02.03 15:30 :: Kommentit (0)

Ensimmäinen konkreettinen askel on otettu. Varasimme tontin tänä aamuna Töysän Tuurista uudelta juuri kaavoitetulta alueelta (Tuurin taajaman ja ns. Jokikylän välistä). Olimme ensimmäiset varaajat ja saimme haluamamme tontin. Uudisraivaajafiilis nosti heti päätään.

Ystävämme Tommi Tukeva, kitaristi ja armoitettu kaivurimies lupasi uusille lähes naapureille kaivuuhommat kilpailukykyiseen hintaan. Jokikylän rajoista täytyy vielä keskustella.

Illalla saimme vieraaksemme Jokikylän suurlähettilään agrologi ja maanomistaja Mika Jokiahon, joka myös oivana roudarina ja tekniikan miehenä tunnetaan. Hän esitelmöi meille pelleteistä lämmitysmuotona. Vaikuttaa kelpo ajatukselta ja jää korvan taakse.

Tätä ennen tapahtunutta:
Viime viikolla pyysin karttaa uusista tonteista Töysän kunnan rakennustarkastaja Haapa-aholta. Kartta tuli postissa perjantaina. Samana iltana kävimme kahlaamassa kaavoitetulla pellolla. Oletettu tontin raja näkyi jo, mutta olin munia myöten ojassa lumihangessa, joten ensimmäinen visiitti "omalla" tontilla jäi keväämmälle. Maisemista sai kuitenkin jo hyvän käsityksen.
Muutamasta talopakettifirmasta on tullut esitteitä ja tarjouksia (Kastelli, Jetta-talot). Eilen jätimme tarjous- ja lisätietopyynnön Vaajatalojen K144b:stä, joka voisi pienin muutoksin olla kotimme. Rahaa pitää varmaan alata miettimään tosissaan.

Kunnasta tuli varausvahvistus. "Uuden yleiskaava-al....

Varausvahvistus tontista
18.02.03 15:49 :: Kommentit (0)

Kunnasta tuli varausvahvistus. "Uuden yleiskaava-al. vt. 18 luoteispuolen eteläisin tontti n. 4800 m2 määräala tilasta Saurakallio RN:o 34:53."

Päätettiin (kuulemma yksipuolinen päätös) pitää tonttikauppojen jälkeen (30.6.) grillijuhlat uudessa asuinpaikassamme Saurakalliolla.

Kävimme kyläkaupassa kiistelemässä ainavalmis- / tavallinen sähkökiuas -asioista.

Kirjastoon valittiin samalla lattialaatat ja talo tehdään sitten niiden mukaan.

Pitkäaikainen naapurimme, paristakin eri rivitalosta tuttu Matti Prinkkilä oli lastensa Tiinan ja Nooran (Saken kaverit) kanssa ulkona, kun saavuimme kotiin. Kerroin tonttiuutiset ja kaavakartta meni sen siliän tien. Saa nähdä jatkuuko naapurisuhde.

Sunnuntaina kävimme ystäviemme juuri valmistuneella...

Käynti ystävien Kastellitalolla
25.02.03 18:48 :: Kommentit (0)

Sunnuntaina kävimme ystäviemme juuri valmistuneella Kastellitalolla, he aloittivat rakentamisen viime kesänä ja talo oli suurinpiirtein valmis. Ideoita ja neuvoja tulikin mukavasti tulevaisuutta ajatellen. Laminaattilattia kuulemma on aivan kelvoton siivouksen kannalta.

Paneelikatto ja hopealoimun takka näyttivät hyviltä. Ja Sannakin innostui keskuspölynimurista imuroituaan sillä isäntäväen keittiön.

Esitteitä (talopaketti, keittiö, wc, sauna, tulisija ym.) on tilattu valtavia määriä. Sannan toiveissa on myös puuhella keittiöön.

:: maaliskuu 2003 >>